Хламидия - тема 4

• 94 292
  • 736
  •   2
Отговори
# 210
Здравейте,днес си пуснах изследвания за хламидия,а ето и резултатите:
IgM - 3.7   (Референтни стойности: <8 (-) ; 8-11 (borderline) ; >11 (+)
IgA -  8.9   (Референтни стойности: <8 (-) ; 8-11 (borderline) ; >11 (+)
IgG -  7.6   (Референтни стойности: <8 (-) ; 8-11 (borderline) ; >11 (+)

Моля за мнение.

# 211
  • София
Здравейте,днес си пуснах изследвания за хламидия,а ето и резултатите:
IgM - 3.7   (Референтни стойности: <8 (-) ; 8-11 (borderline) ; >11 (+)
IgA -  8.9   (Референтни стойности: <8 (-) ; 8-11 (borderline) ; >11 (+)
IgG -  7.6   (Референтни стойности: <8 (-) ; 8-11 (borderline) ; >11 (+)

Моля за мнение.
Здравей!
Трябва да пуснеш ДНК тест и ако той е отрицателен, няма Хламидия.
ПП.
Само това изследване показва, че много скоро си се заразила - преди 2-3 седмици.

# 212
  • София
Здравей Денис,
моля за коментар на нашите изследвания за хламидии. Моите доколкото разбирам са отрицателни, но на ММ  IgG излиза в сива зона, доктора каза да повторим в друга лаборатория, резултатът е същия. Ще сме на преглед след седмица. Изследванията са с месец разлика в две различни лаборатории. Какво означава това има или няма хламидии?
Моите изследвания:
Хламидия трахоматис IgA       0.12 (-)отр.            <0.8 (-)отр.; 0.8-1.1 сива зона; > 1.1 (+) пол.
Хламидия трахоматис IgG       0.15 (-)отр.            <0.8 (-)отр.; 0.8-1.1 сива зона; > 1.1 (+) пол.

Хламидия трахоматис IgA       2.31 (-)negative            <9 (-)negative; 9-16 borderline; > 16 (+) positive   
Хламидия трахоматис IgG       4.09 (-)negative            <10 (-)negative; 10-15 borderline; > 15 (+) positive

На ММ:
Хламидия трахоматис IgA       0.26 (-)отр.            <0.8 (-)отр.; 0.8-1.1 сива зона; > 1.1 (+) пол.
Хламидия трахоматис IgG       1.1 сива зона        <0.8 (-)отр.; 0.8-1.1 сива зона; > 1.1 (+) пол.   

Хламидия трахоматис IgA       3.77 (-)negative            <9 (-)negative; 9-16 borderline; > 16 (+) positive   
Хламидия трахоматис IgG       10.72-граничен резултат            <10 (-)negative; 10-15 borderline; > 15 (+) positive   
Здравей!
Според мен, няма Хламидия, но за по-сигурно, ТМ да повтори изследването след 30-40 дни, като пусне Иг.А, Иг.М и Иг.Г.
През това време, да засили Имунната с-ма - омега 3, японски гъби, МВитамини, Цитросепт, сироп от черен бъз.
Ще чакам да пишеш Peace

# 213
Благодаря!

# 214
Здравейте, може ли да се заразиш с хламидии по кръвен път?Примерно ходил си на зъболекар и инструментите не са били дезинфекцирани добре.Възможно ли е заразяване чрез тях?

# 215
  • София
Здравейте, може ли да се заразиш с хламидии по кръвен път?Примерно ходил си на зъболекар и инструментите не са били дезинфекцирани добре.Възможно ли е заразяване чрез тях?
Не.
Заразяването с Хламидия трахоматис става само по полов път - обмен на секрети.

# 216
Не.
Ходихме при уролог и той обясни че имало вероятност да се случи,но аз никъде не прочетох такава възможност.Другата седмица ще прави ДНК тест ,за да проверим дали кръвните изследвания ще се потвърдят.Благодаря за отговора.

# 217
Здравейте,
Моля за мнение Simple Smile
Пуснах си IG G — 0.26 май е отрицателен,
ИГ А —0.37 май е отрицателен,
ИГ М ми е 0.85
Реф.граници <0.8отрицателен, 0.8—1.1 неясен, по  голямо от 1,1 положителен.
Доколкото разбирам ИГ М ми е проблем,ще бъда благодарна,ако някой коментира.

# 218
  • София
Здравейте,
Моля за мнение Simple Smile
Пуснах си IG G — 0.26 май е отрицателен,
ИГ А —0.37 май е отрицателен,
ИГ М ми е 0.85
Реф.граници <0.8отрицателен, 0.8—1.1 неясен, по  голямо от 1,1 положителен.
Доколкото разбирам ИГ М ми е проблем,ще бъда благодарна,ако някой коментира.
Здравей!
Нямаш Хламидия.
Иг.М е в сивата зона, но той реагира и на други патогени.
Засили Имун. с-ма.

# 219
Здравей Денис, страхотна си.
Благодаря ти много Simple Smile

# 220
Здравей, Денис. Преди 15 години съм се лекувала от хламидия(успешно). Напоследък имам циститни проблеми. Направих микробиология на урина - няма растеж. Реших да направя и изследване за хламидия и резултатът е следния: IgA 5,6(-) и IgG 10,3(сива зона от 9,0 - 11). Леко ме притесни тази сива зона. Иначе от поне 3 години с мъжа ми използваме презерватив при секс. Моля те за мнение. Благодаря предварително!

# 221
Здравейте, прехвърлям се от темата за мико и уреаплазма. Четох избирателно и предварително се извинявам за неинформираността си.
Имам съмнения , че съм носител на хламидия.
Симптомите ми почнаха лятото- обилно течение и силен сърбеж, неуспешно лечение с антибиотик и уж чиста микробиология, от месец имам кърваво оцветяване на течението и болки ниско долу . Връщайки лентата назад, преди 3-4 години имах същите симптоми сърбеж и течение, впоследствие обострен цистит- и двете неща не ги лекувах, минаха от само себе си.
В Торакс ми правиха вагин. микробиология и тест за генит. система, откриха уреаплазма и микоплазма и ги лекувам сега.
Обаче тая хламидия не ми излиза от ума.
Имам няколко въпроса , ще се радвам на съвети и адекватни отговори .
Къде бихте препоръчали да направя тест за хламидия в Пловдив и колко време след като приключи лечението/ лекарката спомена поне месец/? Какъв точно да е теста- май имаше някакъв комбиниран хламидия + плазмите. Какъв е най- предпочитаният вид- кръвен, цервикален секрет, урина?
Вероятно ще предпочета Торакс заради антибиограмата, но все пак и за Геника чувам добри отзиви.
Партньорът ще се лекува след мен , дали секс с презерватив е достатъчно безопасен, опасност от орално предаване някаква?

# 222
Здравей, denis.Във връзка с неуточнения лимфаденит на сина ми (2г ) продължаваме с изследванията. Зная, че не е тук мястото за коментар на едните изследвания, но те моля да ги погледнеш и изкажеш мнение.

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 21:58 от didka-moni

# 223
Не.
Здравейте, мъжа ми направи ДНК тест от уринарен секрет в друга лаборатория и той излезе отрицателен.Не мога да разбера как стават тия неща в една лаборатория положителни кръвни, а в другата отрицателен.Дали да направим още един кръвен тест в друга лаборатория? Незнам на какво да вярвам вече!:confused:

# 224
  • София
Здравей, denis.Във връзка с неуточнения лимфаденит на сина ми (2г )
Скрит текст:
продължаваме с изследванията. Зная, че не е тук мястото за коментар на едните изследвания, но те моля да ги погледнеш и изкажеш мнение.

Здравей!
Не мога да коментирам, защото е нещо много специфично, а и става въпос за дете. Разбирам какво преживяваш, но съм лаик и спазвам правилото, предположенията да се правят от лекар. Ако един не помогне - търсиш друг.
В изследванията виждам това, което и ти - отклонения в някои показатали, които могат да предполагат определени проблеми и ако са повече, се съпоставят с диференциална диагноза, за което са нужни и други изследвания /предполагам/... докато се постави правилната диагноза.
Дано скоро откриете причината и детенцето да се оправи.
Не искам да те обърквам и да ти вредя. Още повечем, че става въпрос за толкова малко дете.

Black Cat89
Когато искаш мнение - пускай всички изследвания, които сте правили / за да не се търси по мненията, кой какво е писал преди/

Общи условия

Активация на акаунт