Хламидия - тема 4

• 94 089
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Привет.
На всички, които се борите с хламдия.
Личен съвет - НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! И търсете причината.

Отодлу е мойта дълга и тъжна история, която започна с трихомони и завърши  с тежка форма на хламидия.

Преди 10 г ги пипнах трихомони. Веднага усетих - тялото ми се промени:
- обща отпадналост
-умора, лека температура
-замяност, липса но концентрация, разсеяност, нервност
-течение, болки, цистити.
Лкувах ги 3-4 г. с всичко - секнол, атрикан, тиберал, фуролин, фуразолидон, метронидазол, тинидазол.

Симптомите не се махнаха, но лабораторийте спряха да ги ловят.
През това време нон стоп се редуваха придружаващите ги бактерии ( стафилкоки, ентерококи, стрептококи, урея и микоплазми, кандида, бакетриалана вагиноза). Години наред - всеки месец по едно от тези. Партниор нямах или ако имах почти винаги само с презерватив, който не знам дали ви е известно но не пази мъжа от трихомони - от самата влагалищна течност те си го заразяват и със и без. Както и да е -  изборените не са толкова опасни бактерий - голяма част си живеят в нормалната микрофлора на тялото.

Но едно знам и съм чела по руски форуми и книги - ВСИЧКО ИЗБРОЕНО ЖИВЕЕ В ТРИХОМОНИТЕ. Не може да излекувате течението, докато имате този едноклетъчен паразит, в който се заселват да живетя милион други.

През годините съм залепила хламидия. Лекувах я неуспешно 2-3г.

Започнах да си давам сметка, че дори да има нула полов живот.. за да се редуват всички тези бактерии и вируси и да са нелечими явно трихомоните са си още в мен, въпреки резултатите, които са отрицателни.

И най накрая след 4 г. отрицателни трихомони - пак ги хванаха.
Та нелечимите трихомони в комбинация с горните ти еб*** М***та на организма.

С адски цистити съм по 2-3 месеца, температури по 5-6 месеца 37 -37.5. Ад.
Температурата май е последната фаза ан хламидийна инфекция, която няма махане докато има трихомони.

И така, някой ако има подобни сериозни оплаквания - моля да сподели как е решил този цирк.
За останалите - не подценявайте този паразит и не се отказвайте от лечение ДОАКТО ИМАТЕ СИМПТОМИ, въпреки отрицателните тестове!!!! Търсете лек!

Интересно е да добавя, че за 10 г. съм имала и контакт без предапзни средства или сериозен приятел например - абсолютно винаги - симптомите веднага бяха същите и при него - темперарура, отпадналост, често уриниране. Въпреки, че на нито един никога не му откриха хламидии или трихомони - изписвали са им метронидазол или доксицилин - и по никакъв начин това не облекчаваше симптомите на често уриниране, мравучкане, температури и т.н.
Този паразит е мутирал ( както новия щам на корона все едно) - колкото повече е бил лекуван в едно тяло с определен медикамент толкова по устойчив е станал. Когато попадне в друго тяло - нормалните антибиотици не действат на човека, поради факта, че е заразен с вече как да го кажа ... мутант ... резистирал паразит.
За това е от изключително значение да си давате сметка, че обикновения метронидазол отдавна не лекува.

Човекът от, който наследих трихомоните преди 10г. ми сподели, че ги е лкувал поне 5г. Уж се оправил де..но аз си унаследих резистриали трихомони.

# 646
  • София
Според мен сте се фиксирала обсесивно върху Трихомоните, защото са били првата появила се инфекция. Всички инфекции които цитирате по-горе могат да се отнесат и към т.нар. Опортюнистични инфекции които са много чести при едно друго заболяване.  Не искам да го споменавам дори, но ако се сещате дали сте се изследвала и за него?.

# 647
Според мен сте се фиксирала обсесивно върху Трихомоните, защото са били првата появила се инфекция. Всички инфекции които цитирате по-горе могат да се отнесат и към т.нар. Опортюнистични инфекции които са много чести при едно друго заболяване.  Не искам да го споменавам дори, но ако се сещате дали сте се изследвала и за него?.

ХИВ ли?Отрицателен ми е теста и за хепатит Б и Ц съм се изследвала. Няма. Но ХИВ не прави цистити, течения, болки и т.н.
Докато трихомоните и хламидйите да

# 648
  • София
ХИВ прави точно такива инфекции, включително и температура, отпадналост, общ дискомфорт. Коментирам само Трихомоните, като първоизточник на всички други инфекции според вас.

# 649
ХИВ прави точно такива инфекции, включително и температура, отпадналост, общ дискомфорт. Коментирам само Трихомоните, като първоизточник на всички други инфекции според вас.

Слава богу нямам.
Тазово- възпалителна болест и последната степен на хламидия/гонорея протича с температути, умора, болки.
Някой, който е имал хламидия имал ли е тези симптоми?
Мен на кръв винаги ми е била отрицателна, но на ДНК и на директен антиген е +

# 650
А, лекувана ли е хламидията? Постоянно ви я откриват на ДНК ? И след години кръвта не позитивира?

# 651
Здравейте! Аз съм на 22 години и преди два месеца ми откриха хламидия трихоматис с положителен кръвен тест и отрицателен цервикален секрет. Въпреки това ми назначиха лечение с антибиотик. Въпросът ми е относно възможността за срастване на тръбите, при положение, че може би съм си носила инфекцията в продължение на една година.

# 652
  • София
Здравейте! Аз съм на 22 години и преди два месеца ми откриха хламидия трихоматис с положителен кръвен тест и отрицателен цервикален секрет. Въпреки това ми назначиха лечение с антибиотик. Въпросът ми е относно възможността за срастване на тръбите, при положение, че може би съм си носила инфекцията в продължение на една година.
Здравей!
Трябва да се направи изследване за проверка проходимостта на тръбите - Цветна снимка или Хидротубация.
Няма как иначе да се разбере.
Някои, с години си имат Хламидия и нямат проблем с тръбите, при други - много бързо се получават сраствания.

# 653
Здравейте, можели да ми помогнете да разчета този резултат:

Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG   0.10   // До 0.90 (0.90 - 1.10: Сива зона)

Отрицателен ли е?

# 654
  • София
Здравейте, можели да ми помогнете да разчета този резултат:

Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG   0.10   // До 0.90 (0.90 - 1.10: Сива зона)

Отрицателен ли е?
Отрицателен е.

# 655
Здравейте, може ли да ми кажете какъв е резултата?
И на мъжът ми

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 17:23 от Beti09

# 656
Здравейте, може ли да ми кажете какъв е резултата?
И на мъжът ми

И двамата сте положителни!

# 657
Здравей!
Трябва да се направи изследване за проверка проходимостта на тръбите - Цветна снимка или Хидротубация.
Няма как иначе да се разбере.
Някои, с години си имат Хламидия и нямат проблем с тръбите, при други - много бързо се получават сраствания.

Абсурд да се прави цветна снимка, когато има инфекция. Освен ако не искате да си я занесете в тръбите дирктно.
От гинеколози го знам - отказаха ми цветни снимки, докато не се излекувам.
МОжеш тазово възпалителна болест да си докараш така и кво ли не.

# 658
Здравейте, реших да си направя профилактично кръвни изследвания и до колкото разбирам излязоха положителни.

Може ли някой да ме посъветва какво трябва да направя, при венеролог ли трябва да отида? Някакви препоръки за София? Имам партньор от 5 години, той ще се изследва също.
Четох в темите, че щом igA е толкова високо значи е остра форма, но какво означава това? Че е в ранен етап или че е силно развита?

Ще съм много благодарна ако някой помогне.

# 659
  • София
И гинеколог ще ти свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт