Нашите орхидеи - Тема 21

• 81 134
  • 807
  •   1
Отговори
# 360
Тези от Обелско шосе не са прецъфтели техни, получават ги така, изгодното в случая е, че продават хубави кори на литър. Аз си купувам от там други цветя, имам и едно мини, което при мен не се развива никак. Но ако знаете как да си го отгледате, е добър вариант.

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
големи изкусителки сте  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
май ще трябва да ходя лично Simple Smile че да не изпусна нещо Simple Smile

# 362
Аз не пазарувам от там. Не ги харесвам, не харесвам политиката им, не харесвам и качеството на предлаганите цветя. Но пък от друга страна имат голямо разнообразие и на обикновени хибриди, и на доста видови орхидеи, така че не се ангажирайте с моето мнение - отидете, вижте, много хора са доволни.
Иначе тия моите фалчета като намеря време ще ги пусна в една фейсбук група за продажби на орхидеи, решила съм да им търся нов дом - мястото е кът, а Списъкът - голям Simple Smile

# 363
  • Русе
Трънче, ако не е проблем, би ли споделила доставчиците, от които си поръчваш орхидеи?

# 364
Трънче, ако не е проблем, би ли споделила доставчиците, от които си поръчваш орхидеи?
И аз се вълнувам Simple Smile

# 365
аз обичам да се грижа за отписани растения. Simple Smile по-лесно е като си вземеш готово цъфнало, но да го отгледаш от семчица или да го върнеш към живот е по-интересно.

И аз съм любителка на спасителните мисии. Моите орхидеи са повечето такива. И си е предизвикателство точно да го върнеш към живота  bouquet

# 366
Разбира се, те са доста известни. Има разни групи дори за колективно пазаруване с цел да се намалят разходите за доставка. Извинявайте, че ще ги напиша по имена, но съм през телефона и ще е голям зор да сложа линкове. Пуснете ги през гугъл и ще излязат сайтовете:
schwerter orchideenzucht
orchideen.com
Lucke
Elsner
Nardotto
Akerne
msb orchideen
Има и още, но не съм си взимала от тях. Всичките са европейски, което решава проблема с фитосанитарните изисквания при внос. Имайте предвид обаче, че тези доставчици предлагат видови орхидеи или именувани хибриди на видови орхидеи, тоест цените са по-солени от това, което има по обикновените магазини. И са в евро....
Дописвам, че забравих - много интересни неща продават също така в ботаническата градина на БАН и то на доста по-ниски цени, разбира се за по-малки растения. От там чакам евентуално да ми цъфне или да хвърли пъпките, както се е засилила, една гонгора Simple Smile

# 367
В Практикер Плевен има намалени орхидеи на 70%. Не знам дали намалението важи за другите магазини , но не пречи да звъннете.

# 368
  • на острова на мечтите
За голямо съжаление, открих гъбки в корите на едната орхидея. Напръсках с отрова,измъкнах гъбите и сега следя за евентуални повторни епизоди. Какво ще ме посъветвате? Не искам да я пресаждам и ме е  страх,да не я затрия:disappointed_relieved:

# 369
някой беше писал, че гъбите развалят само зеня и фъншуя на собственика, не пречат на орхидеята Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 370
  • Варна
И аз не виждам с какво могат да навредят гъбите. А и тях не ги мори отрова, те да не са въшки Laughing

# 371
  • на острова на мечтите
И аз не виждам с какво могат да навредят гъбите. А и тях не ги мори отрова, те да не са въшки Laughing
Явно моите гъби не са наясно,че отровата не ги мори!? И понеже са невежи,измряха,горкичките!
някой беше писал, че гъбите развалят само зеня и фъншуя на собственика, не пречат на орхидеята Simple Smile Simple Smile Simple Smile
мерси! Щом не пречаг на китката, ще ги оставя на мира. Ако решат пак да се пръкнат де!:hugs:

# 372
ти с какво ги пръсна?
Simple Smile сериозна съм. стана ми интересно. Simple Smile
те наистина не са въшки и не се влияят от инсектициди, с хербицид ще се гътне и китката...
остава с фунгицид някакъв да си ги уморила, но пък такъв звяр, че от едно пръскане да избие всички гъби май не съм срещала...
да взема да се похваля,а? Simple Smile
новичката. не знам какъв лук е сгазил моичкият, но ми я подари ей тъй, без повод. Simple Smile

тази я купих за левче пролетта, прецъфтяла беше Simple Smile нежно кремава с оранжевко

а тази не спря да цъфти. зеленикаква такава Simple Smile сега има три пръчки и три цветоноса - по един на всяка Simple Smile ще цъфти до нова година Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 19:39 от st. Dobri

# 373
  • Русе
St. Dobri, чудни са, все така да те радват!

# 374
дребната орхидейка много ме радва. погледнах си снимките - цял месец вече цъфти, постоянно си ги сменя Simple Smile
когато се похвалих с нея някой в темата каза, че мирише на ванилия - тогава не усетих, и сега не ми мирише на нищо Simple Smile но много си я харесвам.
и не се смейте на различиятя между снимки и описание - фотографинът толкоз си може Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт