Лято горещо настава, МАРТенче щедро усмивки раздава- тема 3

• 41 314
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Ооо, предложения колкото искаш - образователни книжки има най-различни, но на мен ми харесват на ФП най-много. Имат и образователен стол. Еквивалент на конструкторите са образователни кубове с формички и други джаджи. Кола/мотор за бутане с крачета за лятото е супер, ако може да не е образователно.
Работех едно време във фирма за детски играчки Simple Smile

# 661
  • Германия
Мили момичета, много ви благодаря за прекрасните пожелания, дай Боже да се сбъднат Simple Smile

Много добре си изкарахме, въпреки жегата, бебка проспа почти цялата сватба, добро бебе!

# 662
  • София
Момичета, моля помагайте! Искам да зарадвам сина на моя приятелка с нещо, което ще му е интерсно и забавно/образователно. Абе да се изкефи много. Сега прави 1г., но се развива доста бързо, та да е нещо, което ще му е интересно и като стане малко по-голям. Мислех си за конструктор лего. Има за 1+, но нещо не ме грабват особено. Ще се радвам, ако ме светнете с някакви интересни предложения.
Ако детето си няма пате за бутане, можеш да му вземеш, голям хит са сред малките. Става въпрос за нещо такова http://mousetoys.eu/product/3076/goki-darvena-igrachka-za-butane-pate.html
Или въобще всякакви дървени играчки  Peace

# 663
Хлад и студ настана  Grinning
Явно не е само нашият разбойник да не знае как да заспи сам. А иначе всички казват, че момченца по трудно се гледат, били по капризни, емоционални и изискващи. Съдейки по човека вкъщи и това, което вие пишете, май е така. Все пак само на Мис госпожицата си заспива сама  Mr. Green Мис, бързо да се оправя мъжа ти.
Надявам се сега да спинкат по спокойно бебочките. В жегата много трудно заспиваше, ревеше истерично всеки път и се будеше потен. А кърменето наистина беше предизвикателство.
Иначе вече си приличат на дечица мъниците. И нашето има плехаво петно отзад на тила, падна част от косата, но отгоре си седи цялата и вее един голям перчем. Нещо не обръща много внимание напоследък на никакви играчки. Не говори много. Новото любимо е обръщане по корем и завиване през глава с чаршафа. Голям кеф, и аз се тревожете в началото, но докато спи, рядко го прави, по скоро се отвива. Последните дни обаче спа по голи крака, незавит.
Стават все по забавни милите бебенца  baby_neutral Heart Eyes

# 664
  • София
Какво правите, момичетаа? Simple Smile
Тъкмо се зарадвах, че няма да е жега и ще можем да излезнем..а то е такъв дъжд. Бебки спинкат почти цял ден. Будят се само за папкане или смяна на памперс и после пак се унасят. Такова скучно и спокойно е вкъщиии...  Whistling

Дописвам, че забравих да напиша, когато се коментираше.
За плакането, защото им се спи- да, правят го. И и при нас в такъв случай помага дундуркане и люлеене (ако не съм сама с тях). Ама ако плачат и двете и съм сама с тях ги оставям да си плачат и не гушкам никоя. И така се успокояват и заспиват.
А коса вече имат толкова мноогоооо. Иначе се родиха и двете почти без никаква.

# 665
Аз мисля да ходим на шопинг разходка до Лидл, че изядох половината кутия сладолед и сега мм като каже яде ми се - няма Crazy

# 666
Влизам отново с питане. Имате ли вече признаци за никнещи зъби? Малката няма и минутка в която ръцете да не са и пъхнати в устата. Биберона се избутва настрани и се дъвче. Пипах и венците и ми се сториха набъбнали. Обадих се на педиатърката и според нея е рано (3 месеца и половина) използвате ли гелче? Аз се колебая дали да мажа с Бочко, че е на билкова основа или Дентинокс?

# 667
  • София
При нас новото е, че като му се спи и започва да си търка очите с ръчички. Е, днес не мога да си позная детето,  спи спокойно, кеф. Явно жегата го е морила и него. Вкъщи още е топло и малкия стои по боди с къс ръкав и голи крака. Майтапих се с една съседка, че сега като застудее, ще включваме пак печките, защото и тя е на първия етаж. Добре че утре ще се оправи времето.
Ния, и въобще майките на близначета, за мен сте истински герои.А ти си рядко спокоен родител, съдейки от постовете ти.Браво, имаш стабилна нервна система.  Wink
Като бях бременна и вървеше "Откраднат живот", филмът нали започваше с едно ревящо бебе. Тогава си казвах, че искам и моето да е толкова сладко като плаче. Е, и моя така плаче, направо в захлас, само дето и се зачервява. Laughing Моите приятелки не ми вярваха, защото като е извън количката и е вечно усмихнат, ама на няколко пъти прояви характер и започнаха да цъкат.
Една позната с бебе пък ми каза, че като ме видела ,все съм го  носила, май не е хубаво, ама като го видя да се набира как да го оставя.И на мъжа ми му казвам:вземи го. Поставям се на негово място, все в легнало положение, не си е работа.
Мими, при моя хубавец лапането на ръцете и плюнченето започна тогава. Месец по-късно, въпреки бяла точица отдолу на венеца, няма още зъб. Купих една чесалка, ама се оказа, че не е подходяща. Има пластмасово и не му бяха координирани действията, можеше да се удари.Вчера му взех една проста на Нук ,по препоръка на приятелка, все още ръката му е най -вкусна.Само с гел не съм пробвала, видяха ми се бая тумбести, но ако вършат работа, ще взема от тях и аз.

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 15:59 от mia1

# 668
Отдавна си яде ръцете и се плюнчи. Като му давам вода само предъвква бибата, т.е. чеше се и си охлажда венците с водата, без да пие и разлива по блузата. Но може да мине много време докато избие зъб. Според мен е рано за гелче. Купила съм му чесалки. Някои от тях са пласмасови, но са толкова леки, че не може да се удари сериозно. Аз си го гледам де, като му ги давам.
Съгласна съм, че Ниа е герой Simple Smile
Ревящ и аз не го оставям, жал ми е. Нося си го и толкоз. Добре че е раницата Simple Smile

# 669
Маги и Ниа свекървата няма никакви права , само бащата. Той обаче може да й осигури да вижда децата без теб, ако се разведете и има дни на свиждане. Въпреки всичко никой в тази държава не може да отнеме дете на майката.
Единстената опасност е да ви освидетелстват, ако психиатрите ви определят за луди, наркоманки или престъпнички, тогава ще ви вземат децата. Първи по права обаче са бащата, а след това родителите на майката. Свекървата е най-накрая!

# 670
Alja, ние нямаме брак. Дали това има някакво значение или като е припознато детето е все едно?
И аз съм казала ,че Ния е герой. И мама Галка и Скреч! Абе направо всички сме си герои  Grinning  Heart Eyes много ви харесвам, момичета.
Относно д-р Гагова - дано се възстанови по- бързо. Тя следеше бременноста ми и мога с ръка на сърцето да кажа ,че е най-добрия човек и лекар, който съм срещала!  baby_neutral

# 671
Ниа ли? Не се сещам да е писала да има такива проблеми със свекървата и с мъжа.
Мисля, че като е припознато детето бащата си има същите права като при брак.

# 672
  • София
Аз щях да питам, но се отплеснах. Напоследък детето спи по гръб, не го завъртам настрани, има ли опасност да му се деформира главата на тила?

# 673
Влизам отново с питане. Имате ли вече признаци за никнещи зъби? Малката няма и минутка в която ръцете да не са и пъхнати в устата. Биберона се избутва настрани и се дъвче. Пипах и венците и ми се сториха набъбнали. Обадих се на педиатърката и според нея е рано (3 месеца и половина) използвате ли гелче? Аз се колебая дали да мажа с Бочко, че е на билкова основа или Дентинокс?
Рано е още за гелчета. В момента венците се подготвят и затова постоянно си гризат ръцете и се лигавят. Всички са така в този период. Лекарства аз бих давала само при болка, когато започне да избива зъб.
Гелчетата, макар и подходящи за бебета, са все пак някаква химия, с която не бива да се прекалява.

# 674
  • София
Благодаря ви, момичета!  Hug  Аз мисля, че всички сме герои и много ви се радвам на всички. Всяка мама претърпява какви ли не трудности в името на детето си. Simple Smile

Аlja, не съм писала аз за семейни проблеми с мъжа ми и свекърва ми. Grinning Аз само на свека често се ядосвам и си изливам мъката тук. Иначе тати ни е златен и ме подкрепя. Simple Smile

Като казахте за зъбки... и ние чакаме поява, ама още няма. Ръцете са все в устата, чак искат целите юмручета да си напъхат. Гризалките не са им интересни. Но биберони вече просмукаха, ама май само си чешат венците с тях. Не исках да им давам, ама по-добре тях от пръстите. Ако са легнали една до друга и са без биби съм забелязала как едната смуче пръстите на другата. И то обикновено това е Елиза. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт