Лято горещо настава, МАРТенче щедро усмивки раздава- тема 3

• 41 317
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ох как добре ви разбирам с тия свекърви. И моята е същата. Много ги снима при първа възможност, качва във фейсбук без да ме пита. Хайде и аз също си ги снимам, ама не чак толкова и съвсем не ги качвам никъде. Само пращам някой път в семейната група, която сме си направили във вайбър, за да ги виждат. Simple Smile Ама свеки си знае нейната. Той ММ на 100 пъти и казва да спре, защото и на него му идва в повече като прави така, тя вярно- разреди правенето на снимки и съответно и качването, ама пак го прави нали.. Абе, вече не ми прави голямо впечатление честно казано. Опитвам се да приема, че прави така защото и тя им се радва и ги обича и иска всички да го знаят... Има и още едно нещо, което много ме дразни - не ги нарича по име, ами им казва Дудка и Гудка... божееее подивявам като я чуя...... Казах на ММ за това и следващия път като я чуе ще и направи забележка, защото тя само него чува. Мисълта ми е, ако ви дразни нещо със свекитата казвайте на мъжете ви да говорят с тях, може би тях повече ще ги чуят... 

Мис, ти не бързай със заключението, че няма да си свекърва... Grinning Не се знае какво ще е второто!...

# 631
Ния,с такива хубави имена как не я е грях да им казва такива измишльотини.
Права си иначе,бога работа,но аз се надявам да не съм😉 Аз си мисля,че в отношенията трябва директно-правиш забележка,казваш веднага какво не харесва,да се знае,най-добре е така.

# 632
Не знаете какви дебили значи съществуват, казах и аз и ММ да не разпраща постоянно снимки, прави някакви физиономии и това е , продължава си. Може отстрани да изглежда дреболии , но казвам си много ми дразни с това дебнене. И точно за това скришом снима, защото сме я предупредили да не изпраща, а тя не снима, за да си ги гледа тя, а основно да показва. Както и да е, досаждам вече и аз с тези свекърски истории😏 Снощи имахме гости и вика на свекър ми води си го в тяхната стая , там да си "левее" , днес щях да я оправя , ама ще си пътуват, та за да запазим добрия тон на изпращане си замълчах.
Ох, Ниа, и твоята не е лесна. Не знам защо така, какво им става на тези свекърви, чета и в групата във фейса какви мизерии правят на снахите. 😑 Ряяядко някоя за свят, ама и тя до време. 

# 633
Моята вече започна да ме заплашва даже. Войната става все по- голяма. Sad В този ред на мисли...какви права имат свекървите? Има ли право да иска срещи с бебето абсолютно сама без мен?
Не че ще позволя, просто ми е важно как стоят нещата.

# 634
Моята вече започна да ме заплашва даже. Войната става все по- голяма. Sad В този ред на мисли...какви права имат свекървите? Има ли право да иска срещи с бебето абсолютно сама без мен?
Не че ще позволя, просто ми е важно как стоят нещата.
Никакви!Най-много една две срещали да могат да си издействат на месец и това.Аз познавам свекърва,която със снахата се съдят  и тя иска да й вземе децата,а мъжа й почина млад.Снахата я съди за психически тормоз,а бабата дори си мисли,че може да й вземе големия син😂Твърди,че е неадекватна да ги гледа.Не подценявайте свекървите,колкото и мили да са.Много хубаво го каза,все ще се изметне някога.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 16:29 от Мис Каролин Бингли

# 635
Не,че е смущаващо,но в случая според мен иде малкоо лицемерно,че уж да й помогне,а пък иска да го вземе-ами кажи си,че искаш да постои при теб,искрено,както си е и толкоз.Според мен Електра именно това я дразни.
Абсолютно, точно така го чувствам. Точно ми е лицемерно.
Освен това аз съм й казала хиляди пъти, че нямам нужда от помощ, че ако имам нужда сама ще й кажа (както съм правила), че искам аз да си го гледам, защото съм го чакала толкова години и грижите за него не ми тежат никога и т.н., и т.н.
И най-важното - че начинът да го взима да си играят е само да каже, че иска. Елементарно!
Така че
Тя, явно жената до толкова й стига интелекта, за това такъв подход има. Но според мен си пропускайте през ушите някои неща. Не си заслужава!
няма да си го пропускам покрай ушите, защото искам именно да я отуча от този подход. Това ми е целта, така да се каже, защото ужасно много ме дразни.

Аз като стана свекърва ще си казвам, че искам да си видя внучето и да си поиграем. Ще се съобразявам с желанието на майката дали да помагам и колко - тя е човекът и толкоз. Който иска да се грижи и възпитава, да си роди!
А сега ще се уча и ще гледам да запомня каква свекърва не искам да бъда.

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 14:20 от Elektra.13

# 636
Нарочно в отделен пост искам да ви кажа: Ниа, съчувствам и на теб, а на Маги още повече Confused
И аз мисля, че никакви права няма. Тм не може ли да я озапти малко?

# 637
Нали ви писах по-назад в темата за проблемите. Вече няма какво да му казвам. Той слуша майка си, тя слуша него и си се защитават и изкараха мен психопатка, въпреки за всички очевидните факти. Нищо, здраве да е. Просто ще ида да си направя една консултация с адвокат да знам какво може и какво не. Радвам се ,че на този етап никой не може да настоява нито за оставане с преспиване, нито за срещи без аз да съм там.

# 638
Пак ви изпуснах нешо...
Тео, честито  Hug
Жеран, доста четох с повръщането н малкия и навсякъде пише, че такива жилки са симптом на алергия към белтъка на кравето мляко, но обикновено има и други симптоми, най често обрив. Ако е е еднократно може би не е нещо сериозно.
Моята свекърва е надалеч, но тя като цяло е доста разбрана жена. Дори и да не е съгласна с нашите подходи, се съобразява. Поне в малкото пъти, когато е идвала и е гледала детето.
Жегите са ужасни, ние също сме без климатик, малкият доста трудно спи нощем, неспокоен е и заспива трудно и късно. Отгоре на всичко и комари се появиха, засега той мяй не е изяден поне..

# 639
  • София
Моята свекърва като изключим, че не си мие ръцете, нямам забележки, но тя е и далеч. Идва за няколко часа и аз се възползвам от помощта. Не ми е удобно да й правя забележки, каква серт леля бях, а като майка мълча и се ядосвам.
Честито на Тео!
Съчувствам на Маги, кураж. Вярвам, че ще излезеш от сложната ситуация, то не стига, че има един дразнител, та и свекърва с претенции.
Добре че жегите станаха поносими. Аз две вечери давах вода на детето през нощта и си спа, вярно с мрънкане и даване на биба. Тази нощ баща му ме събуди с репликата:не знам защо го наливам с вода, като не спи. Опитите за заспиване приключиха с правене на мляко. Този режим ми излиза през носа, няма как да го науча да не пие мляко като нямам подкрепа. Ядосвам се направо. Два дни помощ през почивните дни и после режимът отива на кино.
Вие спазвате ли някакъв конкретен час за хранене? При нас е плаващ, ще кажеш, че не е на АМ, а на кърма.

# 640
Моята свекърва като изключим, че не си мие ръцете, нямам забележки, но тя е и далеч. Идва за няколко часа и аз се възползвам от помощта. Не ми е удобно да й правя забележки, каква серт леля бях, а като майка мълча и се ядосвам.
Честито на Тео!
Съчувствам на Маги, кураж. Вярвам, че ще излезеш от сложната ситуация, то не стига, че има един дразнител, та и свекърва с претенции.
Добре че жегите станаха поносими. Аз две вечери давах вода на детето през нощта и си спа, вярно с мрънкане и даване на биба. Тази нощ баща му ме събуди с репликата:не знам защо го наливам с вода, като не спи. Опитите за заспиване приключиха с правене на мляко. Този режим ми излиза през носа, няма как да го науча да не пие мляко като нямам подкрепа. Ядосвам се направо. Два дни помощ през почивните дни и после режимът отива на кино.
Вие спазвате ли някакъв конкретен час за хранене? При нас е плаващ, ще кажеш, че не е на АМ, а на кърма.

mia1, не го мъчи с вода през нощта. Аз също пробвах две три вечери, но не се получи. Още са малки и не издържат, огладняват. Може и 40мл, но искат да си хапнат, а водата не ги засища. Нощното хранене ще изчезне от само себе си, ккогато започнат да се хранят и с друга храна.
При нас, от големите жеги и яде през два часа. По малки количества, но иска да си хапва. Все пак млякото го пият не само, за да се нахранят, а и когато са жадни.
Бях писала, че се опитах да направя режим на 4 часа хранене и едно да ми отпадне, н не се получи и сега съм го оставила да ме води детето. Иначе горе-долу на 3 - 3,30 часа се храни в норлни дни с нормални температури.

# 641
Ех, Маги, много кофти Confused Дано намериш решение на проблема скоро.

Моето момче горе-долу има режим, нищо, че е на кърма. Вечер яде към 18:30-19ч, после баня към 20:30, ядене след нея и заспива към 21-21:30. Буди се към 4-5ч, заспива веднага и после към 6-7ч. През деня гледам да му давам през два часа минимум, дори да не си поиска, заради жегите, защото нали вода не иска.  Предлагам и вода като се сетя, но засега отива по блузата, а не в гърлото Sad
Общо взето за през деня като мрънне и предлагам (и тогава се връзва през два часа, освен ако не отнесе плувката и спи повече). Ако не е гладен/жаден - приспивам Simple Smile Вашите бебета плачат ли като им се спи, а не се сетят да заспят? На моето много често вече му се случва. А като го приспя с люлеене и разнасяне спи доста. Може би заради жегата така се отнася.

# 642
и моето плаче като му се спи, дори изпада в изтеричен рев. Вчера даже го оставих да реве и се смях. Както примрънкваше, явно усети, че не му обръщам внимание и започна малко, по-малко да увеличава рева. Рева, рева, видя, че нищо не правя, а го гледам и по едно време спря и взе да ми се смее  Grinning и заспа.

# 643
Сетих се, че щях да ви пиша за машинката на Чико за комари. Включваме я до врата на терасата и откакто я има не сме усетили да е влязъл някой, а и не сме нахапани. Значи би трябвало да действа.

# 644
Електра, благодаря, че сподели за машинката, аз тъкмо се бях присетила, че ти купи и мислех да те питам, че райд не ни се пуска. Кошарата има комарник, но ми се струва, че много ще го спарва, като го покрива целия.

И нашия момък понякога изпада в истерия като е преуморен, особено сега в жегите беше страшно. Но той винаги си мрънка и плаче като му се спи. И сам не знае как да заспи, уж задрямва, но преди да се унесе окончателно, се буди и почва да плаче. Задължително трябва да го люшкаме в леглото и да му пуснем бял шум.
Вие как приспивате вашите бебоци

Последна редакция: нд, 02 юли 2017, 19:34 от sunny_bunny

Общи условия

Активация на акаунт