Училищата в район Младост, София - V част

• 99 938
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Бях разпитвала, когато детето беше за първи клас. Имайте предвид, че и в 125, и 145 /Шилер/ занималните са до 17 ч. и децата трябва да са взети. И в двете училища ме  предупредиха изрично тогава....

# 466
А какво е мнението ви за обучението в 145то? Виждам че има паралелки на Шилер.

Приема за Шилер става от ПГ. Има и външен прием в първи клас по немски език, но той е доста ограничен. 145-то е отличен избор, особенно в шилер паралелките с подбрани деца.

# 467
  • София - Младост 1А
Здравейте,

Синът ми беше до 4 клас в 125-то, дъщеря ми в момента е в 1 клас в 145-то.
Ако имате конкретни въпроси, насреща съм да ви отговоря.
Трудно е да се даде мнение - кое училище е добро или по-добро или най-добро - лично аз мога да ги сравня само по материална база, организация на учебния процес, занималня, униформи, екскурзии, допълнителни занимания и т.н.
Да дам мнение за училището, на база един учител... ще е много некоректно. Аз може да съм доволна - вие не... и обратното. Моето дете може да обожава учителя си - вашето да не се чувства добре. Всяко от училищата си има и плюсове и минуси. И в най-прекрасното училище може да изтеглиш къса клечка с учител, а в циганската махала да попаднеш на будител.

Някои деца на съседи са там, доволни са.
Но е платено, донякъде.

Обучението по чужд език (немски и английски) е изцяло платено.

Бях разпитвала, когато детето беше за първи клас. Имайте предвид, че и в 125, и 145 /Шилер/ занималните са до 17 ч. и децата трябва да са взети. И в двете училища ме  предупредиха изрично тогава....

В 145 ОУ занималнята е до 17:30 часа. След това има допълнителни активности (спорт, приложни изкуства и т.н.), които мисля, че са до 18:30.

# 468
  • София

Моето дете е в 125-то, живеем в района. За 1-ви клас има сформирани три класа занимални, за втори и нагоре местата намаляват, ще видим как ще е. Занималнята е до 17,30 и да, децата трябва да бъдат взети, това не е ДГ Simple Smile Намирате си някоя комшийка, на която плащате и така Simple Smile

Дръпнати са, да. Голямото елитно училище! След втори и трети клас стават много големи размествания и се освобождават места. След четвърти паралелките силно намаляват.
Сами помислете дали за вас и детето ще бъде по-удобно да учи наблизо или в т. нар. "елитно" у-ще. Успех!

# 469
Преди 2 години изрично ме предупредиха, че са до 17 ч. за 125. Може би сега да има промяна. 145 май също ми казаха 17, но може и 17,30 да е било.
Да, училищата не са детски градини, но и повечето хора работят редовна смяна. Това с комшийката е несериозно....

# 470
  • София
В 125-то занималнята е до 17,30 ч. За тази година говоря, за предните-не знам.

# 471
  • София
Преди 2 години изрично ме предупредиха, че са до 17 ч. за 125. Може би сега да има промяна. 145 май също ми казаха 17, но може и 17,30 да е било.
Да, училищата не са детски градини, но и повечето хора работят редовна смяна. Това с комшийката е несериозно....

Напълно сериозна съм. Прибирам се в 18.15 и нямам друг вариант, а мъжът ми никога не се прибира в точен час, такава му е работата. Така че плащам на една доверена баба-комшийка, която го взима е гледа 1 час, а ние сме спокойни. Това разбира се ако не живеете в Малинова долина, но се водите в Младост 1 и искате да учите в 125-то.

# 472
Ти можеш да го направиш, защото имаш "доверена баба комшийка". Можеш ли да твърдиш, че всички 6-7  паралелки от випуск с по 30 деца трябва да имат такива "баби комшийки".
По-скоро няма да го запиша в 125. Надали, ако е в някое от другите училища, няма да се научи да пише и смята.

# 473
  • София
Ти можеш да го направиш, защото имаш "доверена баба комшийка". Можеш ли да твърдиш, че всички 6-7  паралелки от випуск с по 30 деца трябва да имат такива "баби комшийки".
По-скоро няма да го запиша в 125. Надали, ако е в някое от другите училища, няма да се научи да пише и смята.
Друг вариант е, ако е в 125-то, да го запишете в частна занималня наоколо. Те са до 18 ч.

# 474
Частната занималня не знам доколко е решение, защото като минат втора смяна най-малките приключват в 17,10 ч., а в един от дните - още в 16,30 ч.

# 475
  • София
soul free, моля по-спокойно Hands V
Тръгването на училище е голям стрес както за децата, така и за родителите. Всеки намира начин - договорка за съкратено работно време с работодателя, комбинация с други родители, извънкласни дейности и т.н. Но децата се уморяват от 10-часов престой в училище и да го пратим на английски примерно, за да го приберем в 19 ч не е най-добрият вариянт.
Успех и спокойствие желая!

# 476
Аз съм напълно спокойна.
Казвам си мнението, че прехваленото 125 СУ не е толкова чудесно. Всеки си решава, разбира се, както и си намира начин.

# 477
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, предстои ни прием в първи клас другата година. Интересувам се от 131-во училище и паралелките Луис Карол. Имате ли информация и лично впечатление относно тези паралелки в конкретното училище? Госпожите добри ли са, как стои приемът, изпитът какъв е? Трудно ли се влиза ако не е карана предучилищна група там?
Изобщо имате ли някакви мнения като цяло за училището, за госпожите и в обикновените паралелки, директорката?
Благодаря ви за информацията, не намерих много мнения за там от скоро . 🤗

# 478
  • София
Здравейте, търся мнения и впечатления на родители на деца в 1 а, б или в клас в момента в 39 СУ, при класни р-тели Илиева, Михалкова, Карадех. Може и на лични.

# 479
Здравейте, търся мнения и впечатления на родители на деца в 1 а, б или в клас в момента в 39 СУ, при класни р-тели Илиева, Михалкова, Карадех. Може и на лични.
Имам позната, чието дете е в 39 то и е доволна. Незнам при кои учителки е. Детето тази година е в първи клас, наесен ще бъде втори

Общи условия

Активация на акаунт