Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 677
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
  • София
..............................................
Марчева, аз не вдявам за грешки. Само ти си ги знаеш.

Грешка има, не може да не си я забелязала, но си деликатна и не ми казваш,  нямат разстояние, когато съм ги навила на охлюв, това оказа значение при печенето. На места тестото не е добре изпечено. Хем ти гледах снимката и просто го пропуснах, точно от недоглеждане.... мда. Затова ще се явявам на поправителен.  Wink

mama iasi, благодаря за рецептата. Днес ще ги спретна, ако не ме домързи, но си я записах, лесна е.

Приемате ли новаци в темата?От години се възхищавам на всички Ви,имам си и любимци,с чиито рецепти изхранвам домочадието bouquet
Подготовка за домашен гирос
............................
Щом черпиш си добре дошла.  Simple Smile

# 391
Има значение навиването, да. Първоначално и аз ги навих като вита баничка по нашенски, плътно, но после развивах, да се опитам да направя сходно на снимката и да има разстояние.
Но пък и така би следвало да са ок. И така съм правила, но плънката ми не е била толкова мокра като тази и може би затова са се изпичали  newsm78

# 392
  • София
Има значение навиването, да. Първоначално и аз ги навих като вита баничка по нашенски, плътно, но после развивах, да се опитам да направя сходно на снимката и да има разстояние.
Но пък и така би следвало да са ок. И така съм правила, но плънката ми не е била толкова мокра като тази и може би затова са се изпичали  newsm78
Да, точно и искаш да кажеш, че плънката ти е по-суха, така ли да го разбирам, защото наистина тази по рецепта е доста мокра, това ми направи впечатление когато ги работих, ако е така ще намаля яйцата и ще ползвам само едно. Благодаря ти!!

# 393
Когато съм правила вити баници от дърпани кори и за пълнеж съм добавяла масло и сирене и съм завивала плътно, баничката е била хрупкава.
Когато съм правила с яйца, сирене и мляко в пълнежа и съм завивала плътно, плънката е "по-мокра", но не е кашава и корите да са сурови - Дърпана баница
И в тази босненската се вижда на снимките, че не е мокра вътре, но при навиване опитвайки се да докарам формата като на снимките от линка който пуснах, не съм доизпипала баничките, но навитата кора има разстояние, не е плътно навита. Плънката се беше "сготвила" добре. С какво да я сравня тая плънка се чудя... да кажем като бъркани яйца със сирене сготвена, без да е мазно.
Тия Вити банички с коприва и сирене също са плътно навити и за 3 банички съм сложила 1 яйце, коприва и сирене. Плънката също се сготви, без да е мокра, но ако бях навила така, че да има свободно пространство при навиването, щеше да е по-хрупкава баничката, а не само в краищата като е изпечена.

# 394
  • София
Когато съм правила вити баници от дърпани кори и за пълнеж съм добавяла масло и сирене и съм завивала плътно, баничката е била хрупкава.
....................
Благодаря за разяснението  bouquet Ще го имам предвид.

# 395
  • София
Експеримент! Баница с точени на машина за паста кори.Става за ядене.

# 396
  • София
.........................................
Тя много добре изглежда. Със Семола ли ги направи корите?

# 397
  • София
.........................................
Тя много добре изглежда. Със Семола ли ги направи корите?
Не, не , това тесто си е само от брашно тип 500 и вода и щипка сол, като за дърпана баница.Като ги навих, полях обилно с олио, но после изобщо не и личеше да е мазна.Даже мазах отгоре с масло.Студена е по-вкусна.Дъщерята понеже обича хрупкава, обра крайните корички. Peace

# 398
Вечерята и обяда за утре(прекалих с количеството,а и нещо мн.плоски станаха)кюфтета от тиквички.

# 399
  • София
Тайна, благодаря! Ще направя някой ден, така ще ми е много по-лесно, аз не умея да точа кори, или точа нещо, но съм съмнителен резултат. Не се научих , а и нямам желание да се уча

От мен
"Домашен бял хляб" -Ани Шикарян, Вкуснотека. Много е лесен и е фантастичен, много се приближава до "Френски бял хляб за тостер", който е ужасно труден и трудоемък. Два пъти го правих и бях до там, приключих с него, но този си остава вече в любими и бързи.

Патладжани на фурна с козе сирене и мед" - Ани Шикарян Вкуснотека. Не мога да ви опиша колко са добри

Бутерки с бадемова паста и кайсии - Ана Олсън. До момента съм се опитвала много рецепти да приготвя от рецептурника на Ана Олсън, не и не. Не стават. На изписаната рецепта всичко е добре, на видеото също, а когато започна да го правя сладкиша не става нищо и хвърлям. За първи път нещо стана, ама то е защото бутер тестото е готово. На всяко видео което съм гледала всичко е много лесно и ясно, а после едно нищо се получава. Сложни са ѝ рецептите, за съжаление, а са фантастични.
Ето го

То се разбра че съм имала гости за вечеря, затова ще  споделя още какво имаше

Баварска картофена салата, много е свежа
също така и Автентични спагети Карбонара с панчета.Те нямат нещо общо с това което сме свикнали, те нямат доматен сос. Те са с жълтъци.
тях съм ги показвала затова в скрит текст, който иска нека погледне. Това беше от мен, накрая поднесох и плодове, пъпеш и итал. сливи.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 400
Вечерята и обяда за утре(прекалих с количеството,а и нещо мн.плоски станаха)кюфтета от тиквички.

тъкмо няма да мислиш за днес обяда Simple Smile

тарама хайвер у нас http://pep-4o.blogspot.bg/2010/10/blog-post_30.html

глиган с гъби в сметанов сос http://pep-4o.blogspot.bg/2012/01/blog-post_19.html

и банички с шунка, кашкавал и яйце на оче Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post.html

# 401
  • София-Младост
Готвенето ми вчера се изчерпва с
Печени зеленчуци на фурна
За гарнитура към тях имаше карначета Grinning

# 402

Ала-Бала, ей такива зеленчучки искам, но моите мъже не! Heart Eyes bouquet
пеп-4о, искам такава баничка с яйце на оче! Heart Eyes И на крем супата ти от тиквички откога се каня...... Heart Eyes bouquet

Кекс и доза хладинка.

# 403
  • София
Пилешки кюфтенца с кашкавал в средата.

# 404
Брауни с карамел

Общи условия

Активация на акаунт