Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 683
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
И от мен един домашен бял хляб, каквито Тайна показваше преди време и оттогава се каня да направя Simple Smile Тайне благодаря ти за прекрасните и апетитни снимки  Hug

# 406
  • София
"Енчилада с пиле и червен боб" - доволна съм, най-сетне и при мен пиле.  chef

"Шоколадов фъдж" без печене

# 407
"

Марчева,дай рецептата за това прекраснище Simple Smile

# 408
                                            Здравейте момичета - сладки и солени

Нашата диета свърши и ето ме пак с домашното меню. И понеже тези дни не успявах да се справя със качването на снимки, се събраха малко повече от последните дни.
За вас какво да кажа - както винаги сте великолепни и мноооого вкусни. Поздравления за всички ви.

*панирани рибни филета;  запеканка карфиол със сирена; таратор
*

* закуска - айце в гнездо от кашкавал, с подложка от бекон и нарязана чушка и всичко това загънато в тортиля

Скрит текст:

*вечерята от снощи - пилешка пържола на тиган; пълнени гъби ала пеп-4о; салата

* днешния обяд - панирани калмари и рибни филета; ориз по таджикски; таратор

* синът ми  пържи цаца (за по една биричка - има две момчета на гости)

# 409
  • София
"

Марчева,дай рецептата за това прекраснище Simple Smile
Давам, веднага  Simple Smile
Знай, че е силно шоколадов, както трябва да е един фъдж, висок процент какао. Реже се на малки парченца, защото е силно наситен от какаото. Направих и една карамелена заливка, но леко се слага отгоре през вилица, топваш и леко посипваш. Не се поставя в хладилник, в никакъв случай, шоколада ще помътнее от студеното.

http://recepti.gotvach.bg/r-76946-Шоколадов_фъдж_без_печене

# 410
  • София
Аз си крадвам рецептата за фъдж-а Simple Smile само да попитам какво сухо мляко използвате, че не съм купувалата такова нещо от години?

# 411

Eee,  marchеva14, хич не ти е жал за мен, в тая жега шоколадово изкушение без печене, та да се чудя каква причина да си измислям да не го направя..... Heart Eyes bouquet

sem22, ти пък си готвила, готвила.......работни жени, еййй!  Hug bouquet

У нас лятна манджица

и баничка.

# 412
  • София
Аз си крадвам рецептата за фъдж-а Simple Smile само да попитам какво сухо мляко използвате, че не съм купувалата такова нещо от години?
Взимай го  Wink. Имах 200 г Фризолак и допълних със сухо мляко от супера. Продавало се, аз пък не знаех и бях тръгнала към аптеката, та го видях. В пакетчета от по 100 г , пише" Сухо мляко". Върши работа прекрасна.
Да се допълня , струва 100 г за 1.70-80 лв Нищо работа, а аз се бях набутала с този Фризолак

Последна редакция: нд, 06 авг 2017, 16:55 от marchеva14

# 413
  • София
Взимай го  Wink. Имах 200 г Фризолак и допълних със сухо мляко от супера. Продавало се, аз пък не знаех и бях тръгнала към аптеката, та го видях. В пакетчета от по 100 г , пише" Сухо мляко". Върши работа прекрасна.
Да се допълня , струва 100 г за 1.70-80 лв Нищо работа, а аз се бях набутала с този Фризолак

Благодаря, ще потърся. Хахах и аз си помислих първоначално за АМ, но после си викам, сугурно има и за "готвене". С тия АМ едно, че са по-скъпи, второ май са дооста по-калорични от обикновеното сухо мляко.

# 414
Марчева,другата седмица ще го врътна.Благодарско !

# 415
Лабрекс, любимата ми лятна гозба  txtloves
Най-вкусната тема е това. От всичко, което видях, ми се яде.

От мен Запеканка с пилешко, гъби, домати и кашкавал

Македонска пита - "Kokmishka"

# 416
Влизам да почерпя(без повод)Като за първи опит за дом.маршмелоу мисля,че се справих,ще се разбере по останалите бройки до довечера ...

# 417
  • София-Младост
denyl, сподели рецептата за маршмелоу, много добре изглеждат Simple Smile
Марчева, искрено ме развесели с този Фризолак Grinning

# 418
С удоволствие, но ме е срам сред такива майсторки chef bouquet
Една позната ме почерпи и ми каза начина,но мисля че е рецепта от нета(ако е на някоя от Вас,моля за извинение!)
Маршмелоу
В купата на миксера се изсипват 3 пак.желатин и 1/2ч.чаша студена вода.Към тях се прибавя топъл захарен сироп,сварен от 2ч.ч.захар и 1ч.ч.вода.,ванилия(аз прибавих и 2ч.л.сок от пресни къпини за цвят).Бърка се с миксер до като стане почти като сняг от белтъци.Изсипва се в тавичка с хартия за печене на равен пласт.Отгоре се поръсва със смес от брашно и пудра захар.Изчаква се 5-6 часа и се режат бонбонки,които се овалват в същата смес.

# 419
Изчаква ли се желатинът да набъбне или направо се разбива с другите продукти? Желатинът от тези по 10 гр. ли е? Много лесна рецепта, а децата обичат маршмелоу (и аз, де), благодаря, че я сподели. А, още нещо се сетих. С това сурово брашно, в което се овалват, не е ли странно на вкус?

Общи условия

Активация на акаунт