Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

  • 186 677
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 22 867

Merelenda, сОпри се! От вчера преглъщам по босненската сирница, сега пък такова калцоне си показала, че.......на 99% съм готова да включа фурната. Simple Smile Разкошни са! chef bouquet
Като гледам какви вкусотии сте показали, май само аз си търся оправдание в горещините, за да не готвя, а само смотвам нещо бързо. Peace

Тайна, много ефектна паста с магданоз и със сигурност вкусна! Heart Eyes bouquet

У нас все манджи, дето сами се готвят - пиле с картофи най-често,


салатка,


пиле с ориз,


пак хвъркато с моркови, гъби, пащърнак и картофи


и импровизирани мелби.


# 376
  • София
  • Мнения: 12 247
Еха, какви вкусни неща, че и с модерни имена Wink
..........................
Моля ти се , пусни ми рецептата за тези хлебчета, искам да се пробвам.

labrex, покани ме на гости  Praynig на пиле, независимо какво и с какво ще е, само да е пиле. Много го обичам но никога не го готвя,  мнооооого рядко и ме гледа лошо  Марчев, мрази го направо, та чак го ненавижда, а е толкова хубаво , леко, вкусно, сочно, как да не си поискам от теб малко. Не ям много, спокойно.. Wink и Тайна и тя може да ме покани, приемам.

Направих ги баничките , Босненските, ще ги покажа. Имам грешка, видях я , ама беше вече късно, във фурната бяха  и невъзможно беше да я поправя, ще вървя на поправителен... ами... това е.  Аз съм си виновна, защото съм припряна, бърза, и... грешки.  Embarassed
Ето ги, може те и да откриете грешката
обичам ги с плодове, всякакви баници



и още нещо си сготвих: Пълнени зелени чушки с кайма и пълнено доматче със същото, 3 чушки и 1 доматче, толкова.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 23:13 от marchеva14

# 377
  • Мнения: 22 867
marchеva14, остана ли някоя грешчица? Като гледам нищо не им пречи да бъдат хапнати.Yum Да видим аз кога ще се прежаля да спретна тестените изкушения на Merelenda в тия жеги , ех....искам си късната есен и зимата.Hands Plus1

# 378
  • София
  • Мнения: 12 247
marchеva14, остана ли някоя грешчица? Като гледам нищо не им пречи да бъдат хапнати.Yum Да видим аз кога ще се прежаля да спретна тестените изкушения на Merelenda в тия жеги , ех....искам си късната есен и зимата.Hands Plus1

Ха, остана една грешка само. Три дами дойдоха и ги хапнаха, ама не усетиха грешката, аз си замълчах, после им казах, но не ми обърнаха внимание.
Искам късна есен и зима. В тези жеги не ми е добре. Изнемогвам.

# 379
  • Мнения: 8 163
Краставици, царевица и домати с разполовени чушчици, пълнени с веган сирене крема и поръсени с малко лют пиперец.

# 380
  • Мнения: 12 866
Лабрекс, кашкавалът е виновен за гледката, така подозирам.  Laughing
Марчева, аз не вдявам за грешки. Само ти си ги знаеш.

Снощи готвих картофки със свинско и салвия. Снимка няма.

# 381
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Еха, какви вкусни неща, че и с модерни имена Wink
..........................
Моля ти се , пусни ми рецептата за тези хлебчета, искам да се пробвам.




Разбира се  Hug Копирам ти рецептата и снимките на matze  - беше ги показала преди години в другата готварска тема. На вид имат огромна разлика - никога не стават така лъскави като нейните  Embarassed, но пък като са  вкусни кой ти гледа вида  Crossing Arms

За тестото
250мл прясно мляко(вода), хладко
1ч.л сол
1с.л захар
1 пак. суха мая
Брашно около 400гр, за меко, но нелепнещо по ръцете тесто
-----------------------------
Тестото е достатъчно за 8-10 хлебчета

Тестото меся на ръка до една пухкава мека, но нелепнеща топка.
В купа оставям да втаса
Разделям на 8 топки, разтилам на ромб с точилка и навивам съвсем леко от тясната страна на рулце
Подреждам в омазнена тавичка, с остър нож правя няколко разреза и оставям повторно леко да втаса.
Пека на 200градуса около 10мин.
След като извадя опечените хлебчета, мажа докато са още горещи отгоре леко с масло(маргарин)




Още веднъж!!! Рецептата и снимките са на matze!!!

# 382
  • Мнения: 15 085
Скрит текст:
Торта с готово руло, заквасена сметана и плодове



Извинявам се за лошите снимки.



Може ли рецептата 😁

Не съм влизала няколко дни във форума, затова сега отговарям. Рецептата си я направих "на око", след като изчетох подобни рецепти. Две готови рула, 800 гр. заквасена сметана, 300-400 гр. гъсто кисело мляко, пресни плодове според вкуса (сложих 1 нектарина и 1 круша), плодове от консерва (имах една изостанала от Лидл - праскова, манго, грозде и др. От нея сложих половината консерва със сока). Разтворих набъбналия желатин (две пакетчета на д-р Йоткер) на водна баня и обърках със сметаната, млякото и плодовете. Парченцата рула (по-тънки) наредих в обла купа, застлана с най-обикновена найлонова чантичка - по дъното и стените ѝ. Изсипах сметаново-плодовата смес с желатина, а отгоре наредих бисквитки. Слага се в хладилник да стегне и после се обръща. Правих я и втори път. Тогава сложих какаови бисквитки Роден край и по средата, както и два нарязани шоколадови бонбона и синя слива в сметановата смес. Тортата търпи всякакви интерпретации, но е много вкусна и лека, идеална за лятото.

П.П. Не знам защо снимките вече не се виждат. Дали има връзка, че ги качих от телефона, а ги изтрих след това от него?

# 383
  • София
  • Мнения: 15 846
Лабрекс, Марчева, благодаря!Наистина е ефектна, но само толкова, иначе на вкус си е нормална паста.

# 384
  • Мнения: 12 866
Палачинкови бюреци Това ще ни е за вечеря.

# 385
  • Мнения: 130
Благодаря на Марчева за бързия отговор за тиквичките.
В моята градинка имам 4 корена тиквички. Раждат като за световно! Зачудих се какво да ги правя - пържа, готвя, замразявам, раздавам...

# 386
  • София
  • Мнения: 15 846
Моят обяд, печени на фурна.Другите искаха крилцата с Пепси.

# 387
  • София
  • Мнения: 12 247
"Домашен сладкиш с кайсии" ми, много е добър , а е и лесен. Всичко се бърка в миксер и готово.



# 388
  • Мнения: 9 485
Много апетитни крилца, Тайнеbouquet
Лабрекс, моите салатки също жълтеят, но домашните им се чудят  Laughing на крушите и ги избутват
Merelenda, калцонето е трепач  Heart Eyes Heart Eyes

Крем супа от тиквички  пак и отново, смляхме я това лято  Heart Eyes, ама е убийствено вкусна (умря ми личната ромка)  http://pep-4o.blogspot.bg/2017/06/blog-post_8.html

и руло от тиквички пак http://pep-4o.blogspot.bg/2017/07/blog-post_5.html

Супа от пилешки дробчета за милото

# 389
  • Мнения: 8 032
Приемате ли новаци в темата?От години се възхищавам на всички Ви,имам си и любимци,с чиито рецепти изхранвам домочадието bouquet
Подготовка за домашен гирос

Общи условия

Активация на акаунт