Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 467
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Кюфтенца по средиземноморски

# 571
  • София
То се видя,че от както се появих в тази тема-често ще досаждам с кофти снимки,но...докато не ме изгоните официално -ще ви тормозя... Rolling Eyes
....................
Много са си добри снимките, давай да гледаме.  Simple Smile
От днес един аламинут на тиган" Свински жулиени и картофи на тиган"
Лошото е, че е само за обяд и толкова.

и един сладкиш като онзи с кайсиите , ама този е със сини сливи

Утре, утре ще го мисля.

# 572

denyil, досада от такива снимки - нИвгиж! Simple Smile От съсед знам думичката, никога означава, ако не сте я чували. С една дума - досаждай, едва ли ще дочакаш някой да се оплаче. bouquet
st. Dobri, разсмя ме! Simple Smile bouquet
chrissy, разкошна торта и меню за рожденика! bouquet chef

За закуска у нас - триградските мекици на Илиана  Heart Eyes bouquet

и пак кексчетата на Pety  bouquet

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
То се видя,че от както се появих в тази тема-често ще досаждам с кофти снимки,но...докато не ме изгоните официално -ще ви тормозя... Rolling Eyes
Благодарение на подстрекателката Добри
Скрит текст:
и любимите ми рецепти на Лабрекс-дом.сладкиш с ябълки и орехи,но и при мен с праскови

Simple Smile "Подстрекателка" е третото ми име Simple Smile
първите две са Доброта Мезмерна Trollface

забъркала съм тутманик по никое време Sad това ще го пренеса и в темата за оплакванията Sad

# 574
chrissy, страхотно ти е менюто, поздравления за приготвянето, а рожденика да е жив и здрав и да те радва много Simple Smile   bouquet

Лабрекс, да можеше да си дръпна една мекица, че отдавна не съм правила Flushed

При мен от тези дни - сладко от лилавите смокини готово Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2011/08/blog-post_13.html

доматен сос малка дозичка Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2013/09/blog-post_5.html

брускети разни http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post_26.html

пица почти Маргарита, заради едно изтървано парче топено сирене http://pep-4o.blogspot.bg/2009/10/blog-post.html

салата от рулца от раци с миди и този път с пушена сьомга http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post_8.html

и пъленни чушки с кайма и ориз

# 575
  • София
Направих крем -карамела препоръчан от Марчева, наистина стана много нежен и гладък, без нито една шупла, като стъкло, но не в чаши,  а в любимата тавичка за всичко.. Само,че аз не го харесах бял отгоре, та го вдигнах под горен реотан, та малко го опърлих. Embarassed Посред нощите набивахме с внука, едва изчакахме да изстине.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 00:44 от Тайна

# 576
  • София
От днес беше
"Магически картофи на фурна с много билки" J.Mielle + гръцкото Луканико печено на фурна, но то не е интересно не съм го снимала, предполагам че всички го познавате, то е фантастично вкусно.

и един сладкиш с ябълки или "Шоколадов сладкиш с потънали ябълки" - Петя Аргирова,
великолепен е!   Имах едни невзрачни виладжийски ябълчици, които на нищо не приличаха и освен това имаха и червейчета, то кой да се грижи за дървото, то си иска грижи,  оставено е на самотек,  което пък говори че са много чисти, но или отиваха в боклука или ... взех че ги направих на сладкиш, то пък стана такава вкуснотия... мда. Ябълките за този сладкиш трябва да са по-кисели и да не са много сипкави, трябва да са твърди, даже доста твърди, или по-точно селските ябълки вършат прекрасна работа.

# 577
  • София
Тайна, писали сме заедно, много се радвам, ама много, че приготви този крем-карамел. Запечен, незапечен, важното е, че го хареса и аз го харесах. Лесен е и наистина е като стъкло, шупли при него няма.
 Hug Hug

# 578
  • София
Тайна, писали сме заедно, много се радвам, ама много, че приготви този крем-карамел. Запечен, незапечен, важното е, че го хареса и аз го харесах. Лесен е и наистина е като стъкло, шупли при него няма.
 Hug Hug
Много е лек, ефирен и нежен.

# 579
Марчева,
давай рецептата за този сладкиш с потъналите ябълки.Аз ябълки нямам ,ама ще купувам,какво да правя......

# 580
Ауу, Марчева, изпреварила си ме. Вчера мислех да правя този сладкиш, но не стигнах. В блога ѝ имаше две рецепти - тази, която е "по-богата" и една "по-скромна" откъм продукти.
Но и двете са с потънали ябълки и си ги запазих. И твоят изглежда прекрасно, а за вкуса няма да питам.

# 581
  • София/Испания

Руло от тиквички

# 582
  • София
Марчева,
давай рецептата за този сладкиш с потъналите ябълки.Аз ябълки нямам ,ама ще купувам,какво да правя......
Давам, що да не дам. Пуснала съм го с обяснения подробни.

http://recepti.gotvach.bg/r-78202-Шоколадов_сладкиш_с_потънали_ябълки

Ауу, Марчева, изпреварила си ме. Вчера мислех да правя този сладкиш, но не стигнах. В блога ѝ имаше две рецепти - тази, която е "по-богата" и една "по-скромна" откъм продукти.
Но и двете са с потънали ябълки и си ги запазих. И твоят изглежда прекрасно, а за вкуса няма да питам.
Винаги ще изглежда прекрасно, защото е лесен и няма начин да се направи грешка. На вкус е много добър, хем си е като торта, хем става и за кафе,  хем и за следобедна закуска.  Wink Както писах това бяха ябълчици за изхвърляне , а то пък стана прекрасен сладкиш. Влезнаха в употреба. Аз пък другия не го видях с по-малкото продукти, хм, ще го потърся и него. Всеки сладкиш за мен е много добър когато се работи всичко в миксер.  Wink

# 583
  • Варна
Да се разпиша и аз след толкова работа,ремонти и гости с рибка,пилешки крилца на грила,със зеле и едни мързеливи печени чушки на фурната.Дори и в късните часове винаги намирах време да надникна тук и се порадвам на вкусотиите ви...Пеп,Лабрехс,Или,Тайна,Гуинет,Све,Сем,Батето,Ванила
 и всички....останали които приготвяте много красиви и апетитни неща.Извинявам се за лошите снимки ама е с телефона,че съм си забравила  фотото и  сме на вилата...ама май съм забравила и снимки да правя...

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 20:27 от megansg

# 584
Палачинки и винен кебап с бял ориз

Общи условия

Активация на акаунт