Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

• 186 468
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изкусителки!
ако някой още не е открил арабските питки да ги похваля - чудни пици стават с тях.
тънък хрупкав блат, отгоре който каквото си избере...
ммммммммм

# 556
  • София/Испания
Руло от тиквички[img width=450 height=600]https://imagizer.imageshack.com/img922/3158/RAFYm1.jpg[/i
mg]
Може ли точната рецепта?

Скрит текст:
.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 08:36 от janetaes

# 557
пече се "Домашен сладкиш с ябълки и орехи" - без орехи, за сметка на това с праскови Simple Smile
след него ще се прави "Разплакания сладкиш" с извара.
а след това ще легна по гръб и няма да мърдам до утре. Simple Smile

в петък вечер сме канени на гости, а през деня съм на работа Simple Smile

# 558

Лабрекс-че, дай подсказка къде да намеря рецептата за мъфините. Много апетитни изглеждат.

У дома скромно - пиле с грах и картофки

sem22, любимата ми манджица пиле с грах и картофки! Heart Eyes Ето рецептата на Pety за мъфините. Изобщо нейните ми се получават винаги, правя и солените, още някакви имаше с ябълки май newsm78 и още други, за които сега в момента не се сещам, но ги намирам в нейната темичка, като реша да ги правя. Peace

Много благодаря! Че имам едни гости у дома.....с нищо не можеш да ги изненадаш?!

# 559
Simple Smile Съвета за Електронни Медии ме порица, че не пускам снимки Simple Smile шегичка Simple Smile
моите снимки и без това не стават хубави Simple Smile ето майсторските Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16421354#msg16421354
ДОМАШЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ЯБЪЛКИ http://www.bg-mamma.com/?topic=297129.300

Simple Smile

# 560
Свински хапки с гъби и сметана
Мъфини със заквасена сметана и сладко от ябълки с парченца

# 561
Simple Smile Съвета за Електронни Медии ме порица, че не пускам снимки Simple Smile шегичка Simple Smile
моите снимки и без това не стават хубави Simple Smile ето майсторските Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16421354#msg16421354
ДОМАШЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ЯБЪЛКИ http://www.bg-mamma.com/?topic=297129.300

Simple Smile

st. Dobri, я дай актуални снимки, сладкишите на показаните са изядени преди сто години! Simple Smile Ох, много го обичам тоя ябълковия, сигурно щото с него съм отраснала. И "ревльото" обичам! Heart Eyes bouquet

# 562
st.Dobri,правилно ли разбрах,че вместо ябълки си сложила праскови?Моля,дай подробности  Praynig

# 563
  • София
Ужасно хубави неща виждам, облизвам се, честно. Тази баница  на Тайна ще я сънувам, така и още не съм я направила, чак ме хваща яд, ама пусто нямам време, ама ще намеря. Лошото е, че трябва да се върна страници назад за да чета отново как се правеше. Къде я записах....

Октопод, превъзходен!  chef  На пощата ми излезе и трюфелчето, така че съм запозната отрано днес, още от сутринта. Прекрасни снимки, браво, завиждам, и си удрям ръцете, че не умеят да снимат, също и апарата, а уж купих нов, да ама, не, не става отново.
Какво съм свършила
Пиле Франчезе с фетучини Алфредо със сушени домати
Много, ама много е добро.  chef Сочно, приготвя се бързо за точни минути на тиган.

първо само пилето със сос, как изглежда

Класически френски крем-карамел.

Той е малко по-различен структурно, не е толкова плътен както го правих досега,  наистина е френска  оригинална рецептата от MasretChef J. Mielle. Какво споделя той за тази рецепта, който не иска нека да не чете, на мен ми беше интересно, че:  1. Яйцата не се разбиват до побеляване със захарта, както го правих до момента аз, а се разбиват с телена бъркалка и се налива горещото мляко. Разбърква се . Прецежда се. Вади се шушулката. Пече се. Край, това е.  Когато трябва да се сервира с пръсти се натиска за да се отлепи от стените на чашката и се обръща и трябва да излезе цял, това е ясно, но относно печенето , " трябва да се пече точно на 160 градуса точно за 40 мин и отгоре не трябва да има запечени мехурчета отстрани от крема, и ако има това се счита за грешка и френските готвачи го изхвърлят,  трябвало да е "стъклен".  Не трябва да се поставя в съд със студена вода за водната баня , а в съд с гореща вода, така се пече. Задължителното при него е силно да се забелязват семенцата от ванилията, това говори , че се е ползвала естествена ванилия, така високо оценена от френските готвачи. И още нещо, приготвя се във високи метални чашки и трябва да престои два дни в хладилник и след това се ползва, няма такова време при мен.  Mr. Green
Показвам го, колко успях, май успях,  изяде се безпроблемно, забелязаха че не е както преди плътен, стои наистина по стъклен.

Ето го, стъклен е

и Канелони от патладжани ,със сос Неаполитана -  J. Mielle  Ужасно са вкусни, с пълнеж от рикота, но мен ме дразнят обелките, но без тях не може, ще се разпаднат при печенето.

и вече изпечени

Това е.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 01:12 от marchеva14

# 564
  • München, Deutschland
Менюто за един рожденик отзад напред, както обещах. Simple Smile

Десерт: Шоколадова торта с Милка и Нутела, платки от лешници и орехи и банани
Рецептата е частично от Ossigeno: http://fedorcka.blogspot.de/2017/01/Chocolate-Nutella-Walnut-Cake.html?m=1

Основно (рожденикът сам си го прави, това искаше): поширани ролета с фарс от пилешко, обвити с бекон с пълнеж от сушени домати с мащерка, за гарнитура, не мн старателно от моя страна: патладжанен дип и гриловани тиквички

Предястие: рибно плато: червен хайвер, пушена сьомга, филе от пъстърва, омар, white tiger скариди, пушена скумрия и един авокаден дип за скаридките Simple Smile

Дано не съм повторила много снимки. Ако не, утре ще ги оправям.

# 565
  • Русе
Защо влизам в този час тук??  Crazy  Crazy

Марчева, Криси, олеле малеле.......eat

Криси, да е жив и здрав рожденика! Hug

Всички сте стархотни!  Heart Eyes  bouquet

# 566
st.Dobri,правилно ли разбрах,че вместо ябълки си сложила праскови?Моля,дай подробности  Praynig

вместо настъргани ябълки сложих праскови, обелени и нарязани на дребни кубчета.
предишния път беше с пъпеш Simple Smile
пъпешът е по-воден и му бях сложила овесени ядки за да оберат излишната вода Simple Smile на прасковите не се наложи.
Yum
не ми се смейте на снимките Simple Smile не е само от техниката Head Band

на Ревльото му пораснаха гърди Trollface

само първият опит е точно по рецептата, след това става по-интересно, нали съм вещица експериментатор Simple Smile

Скрит текст:
Цитат
Вещиците обикновено не намират особено приложение за грамотността си. Но тук том след том бяха педантично описани резултатите от търпеливи експерименти в областта на приложната магия. Старата Уимпър в действителност беше вещица-изследователка.
...
Някой трябва да ги върши и тези работи. Много хубаво е да се включи в рецептата око от блатен гущер, обаче дали се има предвид Обикновен, Петнист или Голям раиран? Освен това кое око — лявото или дясното? Няма ли зрънце тапиока да свърши същата работа? Ако заместим яйчения белтък с нещо друго, дали заклинанието: а) ще работи, б) ще се провали или в) ще разтопи дъното на котлето? Любопитството на Старата Уимпър към подобни детайли беше огромно и ненаситно*.

* Почти ненаситно. Вероятно, се беше наситило по време на последния й полет, през който тя беше тествала дали метлата може да се задържи във въздуха, ако измъкваме от нея вейка по вейка. Ако може да се вярва на малкия гарван, който тя бе обучавала за черна кутия на летателното си средство, отговорът почти сигурно беше „не“.

# 567
  • София
Криси, чудесия от вкуснотия! Браво! Да е честит тоз рожденик! bouquet

# 568
Сем, благодаря за топлото посрещане Hug По-често ще съм зрител, че не готвя много често, но когато сготвя, ще пускам снимки Simple Smile

Днес ме удари музата да правя домашно хлебче. Честно казано, мислех, че стане по-въздушно, че оставих доста течно тестото, но си стана твърд хляб Grinning

Хлебче с лук:

# 569
То се видя,че от както се появих в тази тема-често ще досаждам с кофти снимки,но...докато не ме изгоните официално -ще ви тормозя... Rolling Eyes
Благодарение на подстрекателката Добри и любимите ми рецепти на Лабрекс-дом.сладкиш с ябълки и орехи,но и при мен с праскови

Общи условия

Активация на акаунт