Глиган или кифла - Summer edition 2017

• 463 435
  • 6 005
  •   1
Отговори
# 4 770
Аз точно на този пост реагирах: да мислиш, че шопингът, посещението на козметик и пр. "глезене", "лично щастие", както тя го нарича, е бягство от бита - ми е странно; то пак е същия битовизъм.

# 4 771
Е, ми сега всеки е различен. Различни неща ни радват, всеки както си иска разпределя и  времето си.
Аз друго искам да питам форумното огледало- талива обувки много искам отново да си намеря
http://prikachi.com/images/243/9150243N.jpg
Снимката е супер стара, купувала съм ги преди много време, бяха супер удобни,  но сега не мога да намеря такива. Кожа са, естествена, с дървена подметка.
Имаше един магазин пряка на Витошка, не помня коя обаче, щото говоря за 2000, г, та и преди.

# 4 772
Всеки е свободен да си губи времето, както му харесва. Аз ужасно се изнервям да вися в салони, а ходене на шопинг при мен не съществува изобщо. Обикновено забърсвам нещо, докато пазарувам храна и продукти за дома.

Дори и он-лайн мразя да се ровя и търся.

# 4 773
Всеки е свободен да си губи времето, както му харесва. ...

Разбира се, че е свободен. Но пък и аз имам свободата да кажа, че да смяташ подобно нещо за "лично щастие", е еснафско.

# 4 774
Най-досадното нещо ми е да ходя на фризьор и да слушам малоумни разговори. Добре, че ходя веднъж на 2-3 месеца и се трае. А и фризьорката ми знае, че не обичам излишни разговори и не ме закача.
На маникюр не ходя - имам си всичко необходимо и си спестявам излишното висене поне за това.

# 4 775

Разбира се, че е свободен. Но пък и аз имам свободата да кажа, че да смяташ подобно нещо за "лично щастие", е еснафско.

С това не споря Simple Smile.

# 4 776
За нищо на света не си давам времето, което е отредено само за мен, моята външност и глезене. Това включва козметичен салон 1-2 пъти в месеца, "шопинг" веднъж на седмица за лични нужди, спорт 2 пъти седмично по 1 час (мързелива съм и не обичам много да спортувам) и книжка, филм или сериал 1-2 часа вечер.  През останалото време съм налична за съпруг, дете и работа, но дойде ли ред на времето за лични нужди, изключвам за другите. Нито ме интересува чистене, нито ме интересува готвене Smiley
Няма да живея 100г, че да отлагам личното щастие в името на това, другите да са доволни или защото трябва да домакинствам

Аз пък от радост по новата си книга на Ангелика Шробсдорф взех, че забравих да се лакирам
Скрит текст:
Май е време да си намеря подходяща тема, нито имам тренди летен неонов лак, нито подходящо лятно четиво.Stuck Out Tongue

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 12:51 от OpusMagnum

# 4 777
Аз друго искам да питам форумното огледало- талива обувки много искам отново да си намеря
http://prikachi.com/images/243/9150243N.jpg
Деветдесетарско садо-мазо в стил Пещера или Габрово. Пак им дойде модата...

# 4 778
  • София - Рим и обратно
Опус, ей така ходя и аз сега и ми се струва супер шик на фона на цялата чалгашарения, която е завзела народа - то не са остри маникюри, камънаци, неонови, светещи, цветенца, мидички... Sick.

# 4 779
Всъщност беше някакъв италиански бутик,  и колан имам/имах от там, яки цифри бяха стоките там,  но няма как да се сетиш щом си от Пловдив..
Трябва да питам Екс, гаранция ще го знае.
Както и да е, ще си  търся, , а аз като търся, намирам.

# 4 780
Всеки си почива по различен начин и го радват различни неща. Някои не сме толкова извисени като половината тема да слушаме Шопен и да сме запознати до най-малкия детайл с етикета на поведение и обличане. Smiley
Какво да се прави, трябва да има и прости кифли, че иначе кой ще обсъждате.

# 4 781

А, то да си губиш времето в обсъждане и дебнене кой ще си покаже маникюр, кой ще каже колко пъти ходи на фризьор, кой какво ял, кой кога станал и на кого децата му пръднали хич не е еснафско, много е възвишено и смислено.

Каза жената какво и доставя удоволствие , за разлика от останалите, на които им е досадно да се грижат за външността си. Вероятно не на място е употребила "лично щастие", но това е просто израз, в темата за битовизми си говорим, такъв е тонът.

Аз много се възхищавам на жени, които винаги са свежи и спретнати. За съжаление, мен също ме примързява да ходя на фризьор , а косата ми е чуплива и често губи форма, ако не отида поне веднъж в месеца. Но козметик ходя редовно и ефектът е не да съм с нам колко си години по-млада, а да изглежда кожата ми чиста и сияйна.След определена възраст с едните кремчета това не се постига. Но и там понякога имам пропуски.

За зъбите- генът ми е нормален- нито лош, нито добър.Но  полагам много грижи, не отлагам никога посещение на зъболекар, плака и зъбен камък чистя на 3 месеца, засега- толкова. Ужасно грозна гледка е крещящо червило и налепи от плака по зъбите.И при  липса на червило пак е грозно, но отвсякъде напудрена жена, а с немарливо отношение към зъбите е зле.

# 4 782
  • В Космоса
Аз пък в Пловдив отскачах специално с влака, имаше един магазин за екстравагантни обувки, забравих му името. Колко пари съм потрошила, тъкмо се бяхме сгаджосали с ММ и той не можеше да го проумее, но ми бяха голяма мания.
Лакиране, шопинг и пр. никакво лично щастие не са ми, а единствено досада и задължение. Отделям минимално време за такива неща.

# 4 783
Syringa, не се впрягай. Прояви съчувствие към клетниците, които могат да се извисят, само ако бутнат някого долу, за да се покатерят върху него. Та, прости опита да те бутнат, за да стъпят върху теб. Толкова си могат.

# 4 784
Да бе, тя щото модата не идва от Запада, ние в България сами си я налагаме, че да й се лепи етикет чалга-нещо си.

Странно ми е като изляза по улиците или пътувам, дори и извън България, да гледам все въпросните чалгашарений, неонови цветове и грозни, гнусни остри нокти, а у форумО всьо да пеят какъв ужасен ужасон било.

Между другото, показалите си не лакираните нокти - имате прекрасни плочки, затова и не ви е нужна друга дължина.  При мен, в рода ми (и от двете страни) няма един с хубави нокти, та при все че хубавият ген ме е подминал висенето в салона е наложително.

Впрочем, какво да се разбира под "висене"? Запазвам час, отивам в уречения и за час максимум съм готова. След 4 седмици пак.
Това ако се опитам вкъщи да го направя ще си залепя неспасяемо двете ръце+единия крак и ще ми отнеме поне 4 часа, като крайния резултат ще е не търсен ефект от наслагване на 13992 пласта.

Общи условия

Активация на акаунт