Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 358
  • 758
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, бихте ли ми казали за един непълен ( без два дни) месец при нов работодател полага ли се единия ден отпуска?

# 241
Здравейте, бихте ли ми казали за един непълен ( без два дни) месец при нов работодател полага ли се единия ден отпуска?
Да

# 242
Бихте ли ми казали при прекратяване на правоотношението по желяние на работодателя кога е длъжен да изплати възнаграждението? На дататал когато се изплащат заплатите по принцип, или при прекратяването.

Благодаря ви много  bouquet

# 243
Когато си се плащат заплатите по принцип

# 244
Мерси много  bouquet

# 245
Здравейте,трябва да назнача майка,която да ползва при нас отпуск за отглеждане на дете до 2г.
Едно велико чудене пада как трябва да го направя- необходимо ли е да има отработени дни или мога от назначаването да разреша отпуск и също така от кой ден да я назнача - деня следващ деня в който изтича правото на отпуск поради бременност илиииии......? Помагайте: worried:

# 246
  • В полите на Пирин планина
Трябва да има поне един отработен ден. Така договорът влиза в сила. Назначете я на договор със срок на изпитване. Назначете я малко преди да излезе в болничния 45 дни преди термин.

# 247
Интересува ме , ако не дам предизвестие за напускане ,какъв е варианта да си получа заработеното до момента ?

# 248
Здравейте, как се процедира, когато в програма Инвойс, между две фактури е изтрита фактура и се получава липса на поредността пример 0001,0003. Проблемът е, че не съм видяла не последователността и съм си разпра тила по фирмите фактурите в края на месеца.

# 249
  • София-Младост
Здравейте, как се процедира, когато в програма Инвойс, между две фактури е изтрита фактура и се получава липса на поредността пример 0001,0003. Проблемът е, че не съм видяла не последователността и съм си разпра тила по фирмите фактурите в края на месеца.
Анулирай фактура 000002

# 250
  • В полите на Пирин планина
Интересува ме , ако не дам предизвестие за напускане ,какъв е варианта да си получа заработеното до момента ?

Двете неща принципно нямат връзка. В смисъл, че работодателят няма право да ти удържи парите, които си заработила, но на практика става често точно така, ако не си спазиш предизвестието. В крайна сметка и работникът има задължения и едното е да отправи предизвестие.

# 251
Болничния е доста известен вариант .
Как стоят нещата при него ? Взимам си неплатен до заплата и след това напускам?

# 252
Напускаш без предизвестие, като платиш една работна заплата. Първо си изчакваш полагаемата ти се заплата и след това плащаш неустойката.

# 253
  • тук-там
От скоро включих за подпис от работника една декларация при постъпване - че се съгласява, при неспазено предизвестие сумата да бъде удържана от работната му заплата. Според вас дали е юридически издържано?

# 254
При майчинство колко месеца назад се връща, за да се изчисли сумата, която ще получава майката?

Общи условия

Активация на акаунт