Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 374
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • Плевен
Имала съм подобен случай-оправихме нещата със заявление до НАП да се обвържат внесените осигуровки с ЕГН на СОЛ-а. При нас фирмата и лицето бяха от различни градове и вноските също така "висяха" някъде. Дори не се наложи да прилагам платежните - инспекторът ги "виждаше" в системата, (ставаше въпрос за доста месеци),  макар че при  други единични  случаи с подобни грешки  съм ги прилагала. Ако се налага може да направите и предварителна справка в счетотоводството на НАП. (Ако сега е възможно, опитът ми е от преди години).

# 286
  • Варна
Точно тази седмица пуснах искане за анализ на партидите на Фл и ЮЛ. Обади ми се инспекторката, за периода след 2014-та искат самите платежни, за да се видело че вътре на задължено лице пише името на ФЛ. Даже нямало значение дали има ЕГН или булстат, важно било името, за да ги преместят. За преди  2014 не ми иска платежни, можело и така да ги обвърже.

# 287
  • Варна
Здравейте, извинявам се, ако въпросът ми не е за тук. Става въпрос за неплатени данъци на недвижим имот за няколко години. При получена покана за доброволно изпълнение и неплащане в 7-дневния срок на дължимото наистина ли започва процедурата по принудително изпълнение или поканата е само за сплашване? А ако се плати някаква малка част в този срок дали това би отложило малко процедурата, как мислите? Извинявам се още веднъж и благодаря предварително.
Не е само сплашване, но и не започва на другия ден процедурата. Обадете се на човека от МДТ, предполагам има посочено име и координати, и се уговорете че ще плащате по малки суми и в какъв период. Обикновено почне ли регулярно плащане, е ок.

# 288
Благодаря, Alexandra, за пореден път ми помагаш с информация. Няма посочени координати за връзка, но ще отида на място и ще потърся с кого да говоря.

# 289
  • София-Младост
Ха, искрено пожелавам наистина това обвързване или прехвърляне на вноски да се получи...преди 1-2 години в София ми казаха, че заради общата сметка това няма как да стане, да пусна Искане за връщане на надвнесени суми. Пуснах аз...от там пляснаха една ревизия по ЗДДС и ЗКПО?!? Накрая дори не бяха приспаднали надвнесените пари от задължението, обадих се да питам поне няма ли да приспаднат тези надвнесените...ами нямало как, не ми били правили проверка за осигурителни вноски...и така си седят надвнесени.

# 290
Здравейте!
Какви осигуровки се дължат от работник и служител при неплатен отпуск, както и при платен отпуск? Може ли да се ползват накуп всичките натрупани отпуски за двете години майчинство плюс 6 месеца неплатен? Може ли да се стопират отпуските и лицето да се връща на работа и после пак да излиза в отпуск? Мерси.

# 291
  • София-Младост
Здравейте!
Какви осигуровки се дължат от работник и служител при неплатен отпуск, както и при платен отпуск? Може ли да се ползват накуп всичките натрупани отпуски за двете години майчинство плюс 6 месеца неплатен? Може ли да се стопират отпуските и лицето да се връща на работа и после пак да излиза в отпуск? Мерси.
При неплатен по желание на работника-18.40 за негова сметка. При неплатен за дете 2-8 години, пак 18.40 но за сметка на работодателя.
За отпуските...принципно може.

# 292
  • София
При изтичане на изпитателния срок, но отново си по заместване - не трябва ли предизвестието да е вече 1мес и за двете страни?!
Имат ли право да го запазят в тяхна полза?
http://www.img-share.eu/main/image_view/IMG_20170813_234456D571yTQ.jpg.htm

# 293
Mitonela, Alexandra, Ала-Бала, благодаря ви отговорите и насоките  bouquet
Инспекторката ми каза да подам искане за възстановяване на сумите на ЮЛ, но СОЛ трябвало да си внесе сумите и съответно като се подаде искането за възстановяване, срока за внасяне не спирал. Издават ли някакъв документ за надвнесени суми на ЮЛ? Т.е. само устна справка ли мога да направя какви надвнесени суми има ЮЛ или ще издадат и документ?

# 294
  • София-Младост
При изтичане на изпитателния срок, но отново си по заместване - не трябва ли предизвестието да е вече 1мес и за двете страни?!
Имат ли право да го запазят в тяхна полза?
http://www.img-share.eu/main/image_view/IMG_20170813_234456D571yTQ.jpg.htm
Не, след това срокът на предизвестие е 1 месец и за двете страни. Това и пише в линка, но те обърква вероятно, това че пише за непоределен срок, а заместването си е вид срочен договор.

# 295
В автосалона:
- Искам да си купя кола.
- Модел?
- Не познахте. Счетоводителка. Но мерси за комплимента!  Flutter Flutter Flutter

# 296
здравейте, имам въпрос пак, един служител иска да му се превежда заплатата в определена банка, мога ли да му откажа, ще ми създаде главоболия с това изплащане и декларация 6, това ме притеснява

# 297
Служителя има право да посочи в коя банка да си получава заплатата
Какво общо има това с декл 6?

# 298
ами ще трябва да внимавам кога е изплатена начислена, за данъка в д6, а когато всеки посочи различна банка ние сме 60 човека, възможно ли е такава лудница, на всеки превод в различна банка

# 299
Банката не определя датите на начислява не и изплащане на възнагражденията'по подразбиране с Декларация 6 се внимава много

Общи условия

Активация на акаунт