Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 415
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
касовата бележка не върши работа така ли, те са от тези мобилните на паркингите, няма как да се пише фактура

Апарат за самотаксуване ли има на тези паркинги? Не ми е ясна ситуацията ...
Издават,поне при нас,един огромен билет с напечатани дата,час и го пробиват като платиш...все едно талон за гражданска отговорност  Grinning нещо подобно е...ама го обясних Blush Ние го признаваме като разход,защото спира пред нап,банка и т.н...институции в града.

# 391
ами да нещо такова е отчетен е престоя и сума за плащане , сега видях ма някои бележки долу е написана фирмата получател, на други бележката е откъсната наполовина, но е същия издател Sad

# 392
Чак пък инспекцията...представи си болничния, ще ти го изплатят. По-сложно е да коригираш начислен и изплатен на доверие болничен, който се оказва самоотлъчка и прочие, отколкото неплатен на болничен. И двете нямате вина

# 393
Болничният ми е за 4 дни, а неплатените работни дни са 9?!

# 394
касовата бележка не върши работа така ли, те са от тези мобилните на паркингите, няма как да се пише фактура

Издават,поне при нас,един огромен билет с напечатани дата,час и го пробиват като платиш...все едно талон за гражданска отговорност  Grinning нещо подобно е...ама го обясних Blush Ние го признаваме като разход,защото спира пред нап,банка и т.н...институции в града.

какво пише на вашия талон и си го признавате като счетоводен разход ли или само оправдателен документ за шофьора и дадените му пари

# 395
  • В полите на Пирин планина
Шефката се е развихрила. Заплатата си получавам на 23.08. за м. август като бюджетно предприятие. На 20.08. уведомявам шефката си, че на 21.08. ще отсъствам поради влошено състояние на дъщеря ми и ще представя болничен лист по ел. поща. На 21.08. ни приемат в болница, за което я уведомявам същия ден. На 23.08. получавам по банков път заплатата си в доста орязан вид. Според мен дните от 21.08. до 31.08. са ми начислени като неплатени. Има ли законно право да го направи? Изписани сме от болница на 24.08. и тогава ми е издаден болничен лист, няма как по-рано да го представя. Да се обръщам ли към Главна инспекция по труда?

Реално е нямало документ на база, на който да ти направят начисленията.
В следващия месец според мен ще направят корекция. Логично е да има такива щом се плаща в текущия месец.

# 396
  • Пловдив

какво пише на вашия талон и си го признавате като счетоводен разход ли или само оправдателен документ за шофьора и дадените му пари
то е билет с поредни номера и т.н. все едно билет за автобус.
Да,минава през оф.каса като р-д.

# 397
  • В полите на Пирин планина
Реално, ако е като билет може да се осчетоводи като разход. Аз си помислих за обикновена фискална касова бележка.

# 398
  • Пловдив
Реално, ако е като билет може да се осчетоводи като разход. Аз си помислих за обикновена фискална касова бележка.
не,не...билет си е.

# 399
Въпросът ми е за Декларация 1 и 6. Предполагам се подават в следващия месец след плащането. Мога ли да ги подавам общо с тези за лицата на трудов договор или се подават отделно?
Благодаря, всякакви съвети ще са ми от полза!

Подават се заедно с тези по трудови правоотношения.
Внимание, обаче начисления ДОД се отразява само в декл.по чл.55,но не и в Декл.№6!
Благодаря, говорих с нашите одитори и  всичко ми се изясни Simple Smile

# 400
  • Пловдив
При мен проблема се оказа,че тр да сваля новата версия на прогр.на Нои...прие болничния.

Да питам...ако го откажат,напр. заради липса на стаж,по мейл ли пращат инфо?

# 401
Пращали са ми и писма, и мейли
Ако е за стаж, може да пратят на лицето, не на теб.

# 402
Моя приятелка излиза в майчинство и твърди, че осигуровките и обезщетението ѝ се плащат от НОИ, а работодателят няма ангажимент през тези две години. Така ли е?

# 403
# 404
Нали работодателя внася здравни осигуровки и има ангажимент да подава информация към НОИ ?

Общи условия

Активация на акаунт