Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 401
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Добре...а после собств.СОЛ ...какво се случва с него?Обявявам прекратяване,а новият собственик го назначавам като Управител и СОЛ или...?

И по време на тия промени,ддс и осигуровки си текат за настоящия месец,нали така?

# 316
  • В полите на Пирин планина
Добре...а после собств.СОЛ ...какво се случва с него?Обявявам прекратяване,а новият собственик го назначавам като Управител и СОЛ или...?

И по време на тия промени,ддс и осигуровки си текат за настоящия месец,нали така?

Да - за всичките въпроси.
По принцип, ако дружеството е имало дейност, реализирало е печалби, трябва да се помисли за тяхното разпределение и да се изплати стойността на наличните активи, спрямо дяловото участие на напускащия съдружник.

Честита Богородица на всички! Пожелавам много здраве, щастие и успехи на именниците!

# 317
  • Пловдив
 bouquet Благодаря!
Честит празник!

# 318
Светъл Празник  и успехи на всички!
Днес не бивало да се работи-ами сега?

# 319
  • София
Момичета, моля за малко помощ. Тези дни си заверих решение на ТЕЛК за 80% инвалидност за 1 година /заради рак на гърдата/, казаха ми да отида в НОИ и Социално подпомагане. Минах през НОИ и ми се зави свят от изискваните документи за пенсия за инвалидност. Да поясня - имам хубава работа при добър работодател, и не съм сигурна дали въобще да подавам документи за тази пенсия, която дори нямам представа колко ще бъде. Искам да си работя и не искам това да ми се отрази на работата - в ТЕЛК решението пише "с право на работа". Но не съм наясно - ако подам молба в НОИ, това значи, че се пенсионирам ли? Ще ми тече ли осигурителен стаж, ако продължа да работя; какво получавам като предимство в работата ми - някакво намаление на данък/осигуровки? Мога ли да ползвам болнични, ако се пенсионирам по болест. И после, като изтече този период /защото плавно до 2-3 години намаляват % на инвалидност/ - какво става - вече не съм пенсионер ли? Сигурно глупави въпроси задавам, но не мога да си изясня ситуацията, и дали има смисъл да си усложнявам живота.  bouquet

# 320
SmirkSause baus! , домакинска работа...Grinning
Нашата фирма по принцип почива на този ден, но тая година шефът нещо се направи на ударен Thinking

# 321
Честит светъл празник на всички!  bouquet

# 322
Скрит текст:
Момичета, моля за малко помощ. Тези дни си заверих решение на ТЕЛК за 80% инвалидност за 1 година /заради рак на гърдата/, казаха ми да отида в НОИ и Социално подпомагане. Минах през НОИ и ми се зави свят от изискваните документи за пенсия за инвалидност. Да поясня - имам хубава работа при добър работодател, и не съм сигурна дали въобще да подавам документи за тази пенсия, която дори нямам представа колко ще бъде. Искам да си работя и не искам това да ми се отрази на работата - в ТЕЛК решението пише "с право на работа". Но не съм наясно - ако подам молба в НОИ, това значи, че се пенсионирам ли? Ще ми тече ли осигурителен стаж, ако продължа да работя; какво получавам като предимство в работата ми - някакво намаление на данък/осигуровки? Мога ли да ползвам болнични, ако се пенсионирам по болест. И после, като изтече този период /защото плавно до 2-3 години намаляват % на инвалидност/ - какво става - вече не съм пенсионер ли? Сигурно глупави въпроси задавам, но не мога да си изясня ситуацията, и дали има смисъл да си усложнявам живота.  bouquet

Ето инфо за инвалидната пенсия: http://www.nssi.bg/pensions/grantpensions/422-pi
Имаш право на данъчно облекчение по ЗДДФЛ:

Скрит текст:
Данъчно облекчение за лица с намалена работоспособност. 

Това данъчно облекчение могат да ползват лицата с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност. То им дава възможност да намалят сумата от годишните данъчни основи със 7920 лв. Данъчното облекчение може да се ползва включително за годината на настъпване на неработоспособността, както и за годината на изтичане срока на валидност на  експертното решение, в което е определена намалената работоспособност. Към годишната данъчна декларация се прилага копие на валидно решение на ТЕЛК/НЕЛК

Щом ТЕЛК-решението е с право на работа, то можеш да работиш. Според мен имаш право на отпуск по болест, но дали със същата диагноза като по ТЕЛК-а, ще получаваш обезщетение - не знам. Hands V

# 323
  • София
Благодаря!

# 324
Здравейте, някой имал ли е проблем при отичане на разход на гориво? Интересува ме има ли конкретна наредба.., закон или какъвто и да законосъобразен текст за увеличение на разхода при ползване на климатик? Обърнах целия итернет и няма..

# 325
  • Пловдив
Дали го ползваш или не все тая  Grinning Как ще го докажеш?На мен разхода ми е постоянен...напр. на нов лек автомобил 7,5%.
По-скоро делиш нормата/процента на градско и извънградско.

# 326
Да, но работя в предприятие, в което няма как да не се базирам на заповед, зкаон и т.н. А шофьорите, твърдят, че при определен процент завишаване на разхода (уш ползван климатик) нормата излиза.

# 327
Или определяте със заповед средна норма или конкретна за градско - извънградско / с и без климатик /. Нормално е с климатик да вдигне леко разхода, а също и градско гори повече. Наредба има мнооого стара, в която просто няма новите автомобили - затова всичко е на преценка.
Може да се приложат и нормите в техническата документация на автомобила, ако има такава.

# 328
Да наредбата я знам, но има само за зимна норма +5%, в техн. документация на автомобилите не пише абсолютно нищо прегледали сме ги всички..

# 329
Да наредбата я знам, но има само за зимна норма +5%, в техн. документация на автомобилите не пише абсолютно нищо прегледали сме ги всички..

Направете си вътрешна разпоредба на реални засичания.

Общи условия

Активация на акаунт