Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 399
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря за помощта, най-вероятно това ще бъде, но шефа иска да си базира разпоредбата на нещо Grinning Grinning ще го измислим

# 331
Здравейте, да питам , имаме цистерна за гориво за собствените автомобили, сега по новите изисквания сме с всичко -нивомер, касов апарата, четец и т.н., при тези обстоятелства може ли да се продава гориво от тази колонка на чужди коли.

# 332
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, да питам , имаме цистерна за гориво за собствените автомобили, сега по новите изисквания сме с всичко -нивомер, касов апарата, четец и т.н., при тези обстоятелства може ли да се продава гориво от тази колонка на чужди коли.

Ако имате ЕСФП, свързан с НАП - от тяхна гл. точка - може. Трябва да имате отделен департамент за вътрешните обороти и за продажбите, за да ги разграничавате, евентуално.
Друг е въпросът, че за да си бензиностанция има редица изисквания, още при самото изграждане на обекта, т.е. при издаване на Разрешение за ползване. Вашето какво е  - може би модулно мобилно съоръжение?
Също има метрологичен контрол, контрол качеството на горивата. Не знам дали са същите, когато съоръжението е ведомствена бензиностанция.

# 333
и аз така си мисля, че изискванията за ведомствена колонка и за продаване за бензиностанция са различни неща, да нашето съоръжение е тип ведомствена бензиностанция, за зареждане на нашите мпс-та, и  си мисля,че ще имаме проблеми, ако се идват чужди за зареждане

# 334
и аз така си мисля, че изискванията за ведомствена колонка и за продаване за бензиностанция са различни неща, да нашето съоръжение е тип ведомствена бензиностанция, за зареждане на нашите мпс-та, и  си мисля,че ще имаме проблеми, ако се идват чужди за зареждане

Мисля, че дори миналата година имаше проверки. НАП, съвместно с ДАМТН и строителен надзор.

# 335
при нас вървяха заедно с митн. агенция, нап, икономическа полиция , поправям се , сега се сетих,че на единия обект бяха дошли и ДАМТН за качеството на горивото и имахме проблеми, че не отговаряло точно на изискванията за замърсяването на въздуха ли нещо такова

# 336
Работник, който е бил 6 месеца в болнични, последният изтече в началото на август. За съжаление човека почина /Бог да го прости/ и не можа да дочака да се яви на ТЕЛК. За този период от последния ден на болничния до датата на смъртта заповед за отпуск ли да пусна? И какви документи да изисквам - смъртния акт може би и какво друго? /много тежък момент, само като пиша и ми става лошо, а като ще трябва и документи да искам от близките, дето изобщо не им е до това, но.../

# 337
Работник, който е бил 6 месеца в болнични, последният изтече в началото на август. За съжаление човека почина /Бог да го прости/ и не можа да дочака да се яви на ТЕЛК. За този период от последния ден на болничния до датата на смъртта заповед за отпуск ли да пусна? И какви документи да изисквам - смъртния акт може би и какво друго? /много тежък момент, само като пиша и ми става лошо, а като ще трябва и документи да искам от близките, дето изобщо не им е до това, но.../

Неплатен отпуск пусни.
Копие от смъртния акт ти трябва. Труден момент е, но оформена трудова книжка и УП-та ще трябват на семейството му за наследствена пенсия на децата евентуално и / или добавка към пенсията на съпругата му.

# 338

Неплатен отпуск пусни.
Копие от смъртния акт ти трябва. Труден момент е, но оформена трудова книжка и УП-та ще трябват на семейството му за наследствена пенсия на децата евентуално и / или добавка към пенсията на съпругата му.

Той не е имал семейство, сестра му се грижеше за него. В такъв случай пак ли трябват УП-та? И в ТК как се вписва неплатения отпуск?

# 339
Не знам подробности по наследствените пенсии. Ако ти потърсят, тогава ще издадеш УП-та.
Неплатен отпуск до 30 работни дни се зачита за осигурителен стаж и се вписва и в периода на трудовия стаж. Не се пише на друго място в ТК.

# 340
Не знам подробности по наследствените пенсии. Ако ти потърсят, тогава ще издадеш УП-та.
Неплатен отпуск до 30 работни дни се зачита за осигурителен стаж и се вписва и в периода на трудовия стаж. Не се пише на друго място в ТК.

Благодаря ти много  bouquet
Т.е. оформям си ТК нормално като за отработено време и включително вляво в ТК записвам и текста Осигурителният стаж е равен на зачетения трудов стаж, нали?

# 341

Т.е. оформям си ТК нормално като за отработено време и включително вляво в ТК записвам и текста Осигурителният стаж е равен на зачетения трудов стаж, нали?

Да. Hands V

# 342
Скрит текст:

Да. Hands V

bouquet Благодаря за насоките, много са ми полезни!

# 343
Привет от мен! Отново идвам с моята сага с данъци. Искам първо да се допитам до вас преди да ходя да се разправям в Данъчното. Реалистично ли е за данък за недвижим имот за 2012 г., който е 140,69 лв. да има лихва от 71,09 лв.? Също така възможно ли е за един и същи имот данъкът за 2012г. през 2013г. да е бил 51.77 (главница + лихви), а през 2017г. да е 211,78 (главница + лихви)? Имам неприятното усещане, че има някаква ужасна грешка с този имот и си мисля, че най-вероятно аз не съм права, но не мога да осъзная къде е уловката.

# 344
Привет от мен! Отново идвам с моята сага с данъци. Искам първо да се допитам до вас преди да ходя да се разправям в Данъчното. Реалистично ли е за данък за недвижим имот за 2012 г., който е 140,69 лв. да има лихва от 71,09 лв.? Също така възможно ли е за един и същи имот данъкът за 2012г. през 2013г. да е бил 51.77 (главница + лихви), а през 2017г. да е 211,78 (главница + лихви)? Имам неприятното усещане, че има някаква ужасна грешка с този имот и си мисля, че най-вероятно аз не съм права, но не мога да осъзная къде е уловката.

Данък недвижими имоти се определя всяка година от Общинския съвет на съответната община:

Данъчни ставки

Ставката на данъка върху недвижимите имоти се определя с наредба на общинския съвет в граници  от 0,1 и 4,5 на хиляда върху данъчната оценка на недвижимия имот.

Може в различните години да е различни промили, а също може да има промяна в данъчната основа.
Друга вероятност - за някоя от годините задължението да е частично погасено.

Тези суми включват ли и такса битови отпадъци? Тя също се променя като размер. Зависи от от това дали жилището е основно, дали се ползва или не.

Ето ти един онлайн калкулатор за лихви: http://www.calculator.bg/1/lihvi_zadaljenia.html

До днешна дата лихвата върху 140.69 е 76.15 лева.

Общи условия

Активация на акаунт