Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 410
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Да-Няма право на обезщетение за безработица на основ.чл.54 б от КСО,защото самоосигуряващите се не се осигуряват за ф"Безработица".

# 361
  • Балчик
Да-Няма право на обезщетение за безработица на основ.чл.54 б от КСО,защото самоосигуряващите се не се осигуряват за ф"Безработица".
Но има право на регистрация в БТ , защо това винаги се пропуска , все пак човека макар и да е бил  самоосиг. се лице има право на работа след това !

# 362
Здравейте , бих искала да ви попитам
Ситуацията е следната : имам 20 - годишен семеен  малък бизнес , който поради ред причини някои зависещи а повечето независещи от мен мисля да приключа. Въпросът е с какво искам да се занимавам след това . Имам висше икономическо образование , завършено преди 10 години , един семестър счетоводство и проблемът че никога не съм работила по специалността ми. Сега съм се насочила към счетоводството . Въпросът ми към вас е дали с един курс по счетоводство по - задълбочен бих могла да науча малко - повече по темата и съответно да започна работа естествено на най - ниско ниво. Разглеждах курсовете на Accounting academy за оперативен счетоводител в които обучението е два семестъра и цената е височка . Според вас дали си заслужава и има ли смисъл .
Ще съм много благодарна за всякакви мнения и препоръки .

# 363
Двойно ли е заплащането на националните празници?

# 364
# 365
Здравейте,
Имам нужда от малко помощ. За пръв път се сблъсквам с граждански договор-
Ще го сключим септември и мислим плащането за септември да е в същия месец и в следващите месеци така.
Четох, че трябва да изготвям Сметка за изплатени суми, служебна бележка-януари 2018, декларация по чл. 55 /в случая при плащане септември трябва да я подам до 30.10.2017 и справка по чл. 73 до 30.04.2018/
Въпросът ми е за Декларация 1 и 6. Предполагам се подават в следващия месец след плащането. Мога ли да ги подавам общо с тези за лицата на трудов договор или се подават отделно?
Благодаря, всякакви съвети ще са ми от полза!

# 366
Elimet,  с 2 семестъра надали ще станат работите, но ще имаш основи. После ще трябва да четеш много - какви ли не закони, правилници, наредби. Трябва да следиш всяка промяна и новост, както и да се сблъскаш с неоценената професия Счетоводител. Не винаги е така, но доста често. Аз вече 2 години уча счетоводство и работя, но съм "слаба работа". Не се чувствам достатъчно подготвена и мисля че трябва да уча още доста. Както и ще направя, щом съм се хванала на хорото - ще играя. Успех.

# 367
  • Варна
След 10 години реално работени в счетоводната област, си давам сметка, че това, което знам в момента съм го придобила на база практическата работа. Завършила съм бакалавър и магистър СК, но там са само принципите.. Особено пък за Трз и осигуряване, всичко е практика. Но никой не те взима на работа без образование.. Можеш да проучиш курсовете все пак, ще ти помогнат да се върнеш в материята, оттам нататък четене на всички основни закони, правилници, счетоводни форуми с практически съвети. Успех!

# 368
  • Варна
След 10 години реално работени в счетоводната област, си давам сметка, че това, което знам в момента съм го придобила на база практическата работа. Завършила съм бакалавър и магистър СК, но там са само принципите.. Особено пък за Трз и осигуряване, всичко е практика. Но никой не те взима на работа без образование.. Можеш да проучиш курсовете все пак, ще ти помогнат да се върнеш в материята, оттам нататък четене на всички основни закони, правилници, счетоводни форуми с практически съвети. Успех!

# 369
Elimet,  с 2 семестъра надали ще станат работите, но ще имаш основи. После ще трябва да четеш много - какви ли не закони, правилници, наредби. Трябва да следиш всяка промяна и новост, както и да се сблъскаш с неоценената професия Счетоводител. Не винаги е така, но доста често. Аз вече 2 години уча счетоводство и работя, но съм "слаба работа". Не се чувствам достатъчно подготвена и мисля че трябва да уча още доста. Както и ще направя, щом съм се хванала на хорото - ще играя. Успех.
Много благодаря за отговора!
Това все пак за мен ще е някакво начало.
Чудя се дали да се хващам на хорото.
Успех и на теб!
Ще сам благодарна и на още мнения!

# 370
Благодаря за отговора!
Не се страхувам от работа и не се страхувам от четене, постоянно чета нещо. Също съм наясно че всичко опира до практиката. Надявам се със този курс да придобия повече практически умения,защото се бях замислила и аз за магистратура но не знам дали ще ми е от полза в случая. И разбира се в последствие мисля да надграждам с още курсове и практики.

# 371
Искам да ти кажа, че срещам особен вид колежки, които не само че не искат да помогнат с навлизане в практиката, ами и подвеждат при казуси. Изключително грубо, но вече не става въпрос за човешки качества, а за сериозна конкуренция. Досега имам такъв опит Sad . Ако имаш приятели и познати, които да те насочват и помагат ще бъде най-добре - мое мнение.

# 372
Въпросът ми е за Декларация 1 и 6. Предполагам се подават в следващия месец след плащането. Мога ли да ги подавам общо с тези за лицата на трудов договор или се подават отделно?
Благодаря, всякакви съвети ще са ми от полза!

Подават се заедно с тези по трудови правоотношения.
Внимание, обаче начисления ДОД се отразява само в декл.по чл.55,но не и в Декл.№6!

# 373
  • Пловдив
Може ли малко помощ... Praynig
Къде в сайта на НОИ се кликаше за подаване на болничен  Blush

# 374

Е-услуги/Е-парични обезщетения/Уеб-приложение на НОИ "Интегрирана система за електронен обмен на документи и данни"

http://www.nssi.bg/eservicesbg/cashbenefits/esoftware
На _>Уеб-приложение на НОИ "Интегрирана система за електронен обмен на документи и данни"

Общи условия

Активация на акаунт