Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 437
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Да, здравни, всички документи към НОИ и ежемесечно Д1 към НАП.

# 406
  • гр.Бургас
Здравейте.
Имам нужда от малко помощ.
Казусът е следният.
Брат ми се върна от Англия преди 10 дни,след няколко годишно пребиваване там.Иска да се регистрира в бюрото по труда като безработен и да получава обещетение.
Обясни ли са му в бюрото,че щом е напуснал по взаимно съгласие дори и в Англия,ще му дадат минималното обещетение.Посъветва ли са го да се назначи в някоя българска фирма, за 1 месец и след това да отиде на борсата.
Но според някаква си спогодба между държавите се взема предвид последната ти работа ако е  в твоята държава.
Това значи ли че трябва пак да изисквам документ У1 от Англия за да докажа все пак стажа му,въпреки че няма да вземат предвид месечните му възнаграждения при изчисляване на средно дневно обезщетение ?
И ако може да ме посъветвате по какъв член да го назначат и после да го освободят,за да има право на 60%,а не на минималното обещетение.
Благодаря Ви много.

# 407
Здравейте зачудих се нещо за това нововъведение за уведомлението по чл.62  ,когато се освобождава служител нали се избира:01,1,2 без вина , по желание на служител и т,н, къде се вижда този избор на кода, във файла на уведомлението не се вижда това, както и в програмата на НАП-а няма такъв избор  newsm78

# 408
  • В полите на Пирин планина
Здравейте зачудих се нещо за това нововъведение за уведомлението по чл.62  ,когато се освобождава служител нали се избира:01,1,2 без вина , по желание на служител и т,н, къде се вижда този избор на кода, във файла на уведомлението не се вижда това, както и в програмата на НАП-а няма такъв избор  newsm78

Тези данни са в последния обр.1, а не в уведомлението за прекратяване на договора.

# 409
в декларация 1 ли аз и там не ги виждам

# 410
в декларация 1 ли аз и там не ги виждам

в Т. 15.1 от обр.1

# 411
разбрах загадката вече мислех, че полудявам, в разпечатаната декларация 1 не се вижда, дори ми липсва полето 15,1, но го намерих във файла за нап, не знам защо не се показва , за това се зачудих  и за уведомлението, извинявайте за безпокойството, и благодаря

# 412
Здравейте! Ще благодаря за съвет.
Бях на изпитателен срок, но на 12- ия ден не се явих на работа, без причини.
Освободиха ме по чл. 71, ал. 1, в полза на работодателя.
Нищо няма да ми изплатят, дори не са нанесли тези 11 дни в трудовата книжка, а и са ми затрили здравната книжка.
Прави ли са?
 bouquet

# 413
  • Варна
Нищо няма да ми изплатят, дори не са нанесли тези 11 дни в трудовата книжка, а и са ми затрили здравната книжка.
Прави ли са?
 bouquet

Единственото правилно е чл.71 за прекратяването. Длъжни са да ти нанесат стажа в трудовата книжка, ти предостави ли им я при постъпването или при напускането? Те ли ти казаха че няма да ти платят? Ако изплащат заплати в следващия месец още е рано..

# 414
Прави ли са?
 bouquet

Имаш ли трудов договор? А копие от уведомление?
Ако-да, то са длъжни да ти оформят трудовата книжка, а също и да ти платят.
Здравната книжка можеш ли да докажеш, че си я давала?

# 415
Да,представих я и я върнаха сега.
Пише на заповедта за осв.
На работника да се изпл. следните обезщетения

1.    - 0 дни
2.      - 0 лева

За здравната- не мога да докажа

# 416
намерих тр. договор
и?

# 417
  • Варна
Да,представих я и я върнаха сега.
Пише на заповедта за осв.
На работника да се изпл. следните обезщетения

1.    - 0 дни
2.      - 0 лева

За здравната- не мога да докажа
Просто нямаш обезщетения за изплащане, това е така. В книжката вписаха ли ти трудовия стаж?

# 418
Не.
Нали съм работила 11 дни.

# 419
  • тук-там
Не.
Нали съм работила 11 дни.
'

Радвай се, че не са те освободили дисциплинарно - за неявяване на работа. Тогава ти щеше да дължиш обезщетение.
Тези 11 дни трябва да ти ги впишат в ТК. И един ден да е дори.
Че и заплата.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт