Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 451
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
И за май и юни не отговарят!
Да,но как така това е възможно и какво мога да направя по въпроса?
От доста време работя във въпросната фирма и не съм проверявала до сега тези неща.

Да не би да си имала и други болнични кратки през февруари и март? Друг вариант - неплатен отпуск да си ползвала?

# 451
И за май и юни не отговарят!
Да,но как така това е възможно и какво мога да направя по въпроса?
От доста време работя във въпросната фирма и не съм проверявала до сега тези неща.

Да не би да си имала и други болнични кратки през февруари и март? Друг вариант - неплатен отпуск да си ползвала?
Не съм ползвала отпуск или болничен или поне аз не знам!

# 452
  • София
С ПИК от НОИ можеш да видиш как точно е подадена декларация едно за всеки месец

# 453
С ПИК от НОИ можеш да видиш как точно е подадена декларация едно за всеки месец
Благодаря,не знаех,че и от НОИ се вади ПИК,аз имам само от НАП. Ще отида днес да си извадя.

# 454
За получаване на обезщетение от НОИ на баща при раждане на дете - 15 дни какви документи трябва да представи бащата при работодателя?
- бележка от болницата за изпсивнае на майката и детето?
- други?
Благодаря предварително!

Към заявлението се прилагат копие от акт за сключен граждански брак или декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство, както и документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето. (Чл. 45аНРВПО)

А декларацията, че живеят в едно домакинство какво ще рече? Трябва ли да живеем на един адрес, понеже нямаме сключен граждански брак?

# 455
 Януари ти е о.к.
 Февр.са те осигурявали на 4    часа.
 Март - неясно ми е, може би пак на 4 часа, но имаш + 8 часа допълнително за месеца.
Април - Пак неясно ми е: на 4 часа, но са махнали 8 часа този път.
От февруари до април вкл. поне Осиг.доход и данъчната основа съвпадат, на 4 часа си била.
За м.Май - на 8 часа са те осигурявали, но 3 дни неплатен са ти смятали може би. Но щом ОД ти е 460 за май, може да не е неплатен, а болничен.
Това се вижда от разликата 460 с 391 лв. Ако е болничен, ще го видиш с ПИК кода от НОИ. Излизат болнични, номер на болничния лист, размер на дневно обезщетение.

# 456
  • София-Младост
За получаване на обезщетение от НОИ на баща при раждане на дете - 15 дни какви документи трябва да представи бащата при работодателя?
- бележка от болницата за изпсивнае на майката и детето?
- други?
Благодаря предварително!

Към заявлението се прилагат копие от акт за сключен граждански брак или декларация от бащата и майката, че бащата е припознал детето и те живеят в едно домакинство, както и документ от лечебното заведение, удостоверяващ датата на изписване на детето. (Чл. 45аНРВПО)

А декларацията, че живеят в едно домакинство какво ще рече? Трябва ли да живеем на един адрес, понеже нямаме сключен граждански брак?
Свободен текст. Декларира, че с .... живее в едно домакинство. Предполагам живеете на един и същи адрес, не е необходимо да съвпада с този по лична карта.

# 457
А достатъчно ли е че в самата бланка декларира, че живеят в едно домакинство? Аз се притесних, че не ги карам да ми пишат отделна декларация.
И изобщо...НОИ за какво ми го искат това, като плащат и при сключен брак, и при едно домакинство? Да си проверяват там по егн кой е бащата...аман вече.

# 458
  • София-Младост
Честно казано не съм я гледала новата бланка...предполагам, че е достатъчно, декларира съжителство, има си подпис.

# 459
Януари ти е о.к.
 Февр.са те осигурявали на 4    часа.
 Март - неясно ми е, може би пак на 4 часа, но имаш + 8 часа допълнително за месеца.

Април - Пак неясно ми е: на 4 часа, но са махнали 8 часа този път.
От февруари до април вкл. поне Осиг.доход и данъчната основа съвпадат, на 4 часа си била.
За м.Май - на 8 часа са те осигурявали, но 3 дни неплатен са ти смятали може би. Но щом ОД ти е 460 за май, може да не е неплатен, а болничен.
Това се вижда от разликата 460 с 391 лв. Ако е болничен, ще го видиш с ПИК кода от НОИ. Излизат болнични, номер на болничния лист, размер на дневно обезщетение.

Благодаря,поне ми стана ясно,че е на 4 часа както си мислех,но не мислех,че е възможно след като се водя на 8-ов ТД. А ПИК туко-що си взех от НОИ,но чак утре ще мога да проверя какво се случва.

# 460
Благодаря, да живеем заедно, но по лична карта и двамата не сме на този адрес (нито на един и същ). Понеже бях чувала, че трябва да се извади временен адрес или нещо такова.

# 461
Здравейте, имам един въпрос, ще съм много благодарна, ако ми отговорите.
Значи, баща ми има фирма, продава хранителни стоки, фимата е ЕООД, а сестра ми иска да си отвори фризьорски салон към фирмата на баща ми. Та искам да знам дали това е възможно или трябв тя да си отвори собстена фирма?

# 462
След проверката с ПИК в НОИ,която направих вчера установих,че в тези 3 месеца,в които осигурителния доход и на половина са ми писали по 10дни всеки месец неплатен отпуск(т16.4 от декларацията-дни без осигурителни вноски,зачетени за осигурителен стаж.)
Но сега се питам това ще се вземе ли в предвид при изчисляване на майчинство?

# 463
Да, ще се вземе в предвид.Вие подавали ли сте молба за неплатен отпуск?

# 464
Да, ще се вземе в предвид.Вие подавали ли сте молба за неплатен отпуск?
Не,не съм подавала такава молба и не съм излизала изобщо в неплатен,за това ми стана много странно.

Общи условия

Активация на акаунт