Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 861
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Да попитам за описа на наличните активи преди регистрация - имам доста големи фактури от Метро и за алкохол и тн, колко подробно трябва да са описани в самия опис. Примерно може ли "млечни ... кг", или трябва да описвам всеки вид сирене, кашкавал и тн ?

# 571
  • В полите на Пирин планина
Според мен трябва да е по артикули за жалост ...

По отношение на СОЛ и платежните - ако грешката е в банката тя трябва да си ги изправи по служебен път.

# 572
Я пък ти, да какво ти е неудобно...иди да ти ги заверят, за да ти е точно всичко.
На тях като ни вдигат ежемесечно таксите не им е неудобно...сега са ми сменили онлайн сайта в Прокредит..е трябва ми три пъти повече време да напише едно платежно от колкото преди...оплаках се Simple Smile

Неприятно е, да. И не ги интересува ние как работим. Моето стана цяла сага... Извинявам се, че ви занимавам, но на Вас вярвам, докато на банката и НАП - не! И затова търся съвети от Вас!

# 573
Я пък ти, да какво ти е неудобно...иди да ти ги заверят, за да ти е точно всичко.
На тях като ни вдигат ежемесечно таксите не им е неудобно...сега са ми сменили онлайн сайта в Прокредит..е трябва ми три пъти повече време да напише едно платежно от колкото преди...оплаках се Simple Smile
и на мен ми са криви, обаче шефа не дава да ги сменяме , защото не той работи с тях, голяма шарения, в нашия град има 1 офис извън града почти,сега ще сменят тан-кодовете със смс-и, и аз да се оплача, така че да ги натиска колежката   

# 574
Според мен трябва да е по артикули за жалост ...

По отношение на СОЛ и платежните - ако грешката е в банката тя трябва да си ги изправи по служебен път.

Първият път като отидох в банката коментирахме точно това, че те трябва да си комуникират с НАП и да оправят грешката служебно. Но те излязоха с обяснението, че вината е на НАП, защото банката препращала към тях моите данни, които аз въвеждам в платежните. Т.е. банката прехвърли вината на НАП. От НАП разгледали платежните и заключиха, че вината е на банката, защото платежните са верни, но банката им ги подала грешно. И съвсем се обърках кой какво и към кого предава като данни, затова и ви попитах дали банката наистина подава данните от електронните платежни директно към НАП?

# 575
мисля ,че нап са ги препратили грешно не банката и аз имах преди време такъв случай , но ги хванах навреме и търсихме в счетоводството в една база данни, само с цифри и кодове и намерих егн-то на собственика в лудница от нули и единици и после си ги прехвърлиха служебно сумите, но от платежното в банката бяха правилно постъпили и после при разнасянето в нап, беше грешно, все пак банката праща по сметки , а партидите с егн-та са в нап-а

# 576
Да, ама НАП вече не искат служебно да местят, ми искат да ти върнат и ти после да внесеш правилно. То абсурда е че ще внесеш същите платежни и нямаш гаранция че пак някой няма да спи...и номера е да не ти цъфнат лихви.

# 577
да въпреки,че грешката е тяхна, няма оправяне

# 578
  • София-Младост
Да, ама НАП вече не искат служебно да местят, ми искат да ти върнат и ти после да внесеш правилно. То абсурда е че ще внесеш същите платежни и нямаш гаранция че пак някой няма да спи...и номера е да не ти цъфнат лихви.

Ужасни са, аз направих грешка преди 1-2 години и преведох така парите по булстат вместо ЕГН. Пуснах искане, а междувременон ги платих втори път разбира се. Влязоха на ревизия...и накрая така и не върнаха парите...питам защо...ами ние не сме ви правили проверка за осигуряването...да съм си пуснела отново искане...да не съм нещо луда за 200лв., седят си надвнесени и това е.

# 579
Момичета, помагайте!

Правят ни данъчна проверка.

Нашаа фирма си има акаунт във Facebook Ads и сме правили няколко рекламни кампании през изминалата година. За всеки месец, в който сме рекламирали сме получвали Invoice, който аз изтеглям и предавам на счетоводството. Преди известно време invoice-овете се префасонираха на receipts, което също не беше проблем, с малки настройки на акаунта те си излизат на името на фирмата. НО, докато нямаше никакви проблеми това да се осчетоводява, изведнъж се оказва, че данъчните ни искат някакъв договр с Facebook, споразумение или нещо такова. Не мога да намеря в акаунта подобен документ, нито на пощата, когато е създаван профила не съм получавала нещо, на което образно казано отедната страна да стои името на фирмата, а от другата фейсбук. Нашата счет е пред инфаркт... аз също.

Някой да се е сблъсквал с подобно нещо и какво да им връчим на господата от данъчното? Задължително ли е да имаме договор, това е просто услуга, която плащаме с карта през сметката на фирмата и получаваме документ за което...

Мерси предварително.

# 580

Веднъж като е спал, ще поспи и втори път, за съжаление им нямам доверие...
Сега мисля как да оформя обжалването, да претендирам, че съм права и вината не е моя, но как да им кажа вие сте сгафили?

# 581
тяхното е техническа грешка

# 582
  • София-Младост
https://www.facebook.com/business/resources
Горе в дясно ми изиза Support...виж дали нямаш някакъв контакт на който да пишете. Нямам пряк сблъсък с рекламите там и не съм и наясно...

# 583
Момичета, помагайте!

Правят ни данъчна проверка.

Нашаа фирма си има акаунт във Facebook Ads и сме правили няколко рекламни кампании през изминалата година. За всеки месец, в който сме рекламирали сме получвали Invoice, който аз изтеглям и предавам на счетоводството. Преди известно време invoice-овете се префасонираха на receipts, което също не беше проблем, с малки настройки на акаунта те си излизат на името на фирмата. НО, докато нямаше никакви проблеми това да се осчетоводява, изведнъж се оказва, че данъчните ни искат някакъв договр с Facebook, споразумение или нещо такова. Не мога да намеря в акаунта подобен документ, нито на пощата, когато е създаван профила не съм получавала нещо, на което образно казано отедната страна да стои името на фирмата, а от другата фейсбук. Нашата счет е пред инфаркт... аз също.

Някой да се е сблъсквал с подобно нещо и какво да им връчим на господата от данъчното? Задължително ли е да имаме договор, това е просто услуга, която плащаме с карта през сметката на фирмата и получаваме документ за което...

Мерси предварително.
Ехееей, и аз имам такива фактури, че и от Google Adwords също, за реклами. Естествено, че договор няма. Дали нямат някакви "Общи условия", които могат да се изтеглят за целта? В смисъл, че си се съгласил он-лайн с тях, както при всяка друга покупка по интернет. Ако тръгнат да ме проверяват за същото ще им кажа, че преди няколко години като работихме по един договор за Европейската комисия директно, дори и те нямаха някакъв безкрайно дълъг договор, а само нещо като поръчка с конкретните параметри на услугата (мога да го покажа дори), а всички останали условия бяха на сайта на ЕК, точно във вид "Общи условия". Щом те могат така, трябва да важи за всички. Пък и си има правила за търговия в интернет, нали Комисията за защита на потребителите следи за тях, щом не са нарушени...Надявам се имате доказателстава за самите реклами, да сте си направили "моментни снимки" на екрана, когато е излизала рекламата.

# 584
Ала-Бала, няма нищо там, вече гледах, всичко е толкова автоматизирано, че ... да влезеш във връзка с някой то ФБ ми се струва, по-трудно да се свържеш с Папата.

Antick, не ми е минавало през ума да си правя Printscreen. Имаме репорти за кликове, до колко души е стигнала рекламата и подробно описание на кампаниите във фактурите, които сме получавали. Това е някаква гигантска глупост...Аз също си мислех за общи условия и agreement statement, но не намирам от къде да ги извадя. Толкова е мащабно всичко там, от един линк в друг влизаш, излизаш и само цъкаш и все те пита "това полезно ли беше за вас" и пр. и пр.

Общи условия

Активация на акаунт