Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 848
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Доколкото си спомням, договорът не е задължително да бъде в писмена форма.

# 586
  • София
Момичета, помагайте!

Правят ни данъчна проверка.

Нашаа фирма си има акаунт във Facebook Ads и сме правили няколко рекламни кампании през изминалата година. За всеки месец, в който сме рекламирали сме получвали Invoice, който аз изтеглям и предавам на счетоводството. Преди известно време invoice-овете се префасонираха на receipts, което също не беше проблем, с малки настройки на акаунта те си излизат на името на фирмата. НО, докато нямаше никакви проблеми това да се осчетоводява, изведнъж се оказва, че данъчните ни искат някакъв договр с Facebook, споразумение или нещо такова. Не мога да намеря в акаунта подобен документ, нито на пощата, когато е създаван профила не съм получавала нещо, на което образно казано отедната страна да стои името на фирмата, а от другата фейсбук. Нашата счет е пред инфаркт... аз също.

Някой да се е сблъсквал с подобно нещо и какво да им връчим на господата от данъчното? Задължително ли е да имаме договор, това е просто услуга, която плащаме с карта през сметката на фирмата и получаваме документ за което...

Мерси предварително.

Вашта фирма регистрирана ли е по ЗДДС? Защо имам чувството, че именно тук може да е проблема. Дано се лъжа!

# 587
Да, регистрирана е. И във фактурите си има VAT номер и всичко. Пратила съм на счет ОУ по всички въпроси, които намерих и принтскрийн на данните на акаунта. После ще пиша да видим дали е минало. То бива, бива... благодаря на отзовалите се.

# 588
според мод ли се казва, каква е заплатата (минимална) на категория персонал  75311012 с шифър по класификатора на длъжностите 1419?

# 589
според мод ли се казва, каква е заплатата (минимална) на категория персонал  75311012 с шифър по класификатора на длъжностите 1419?

Минималният осигурителен доход за тази категория персонал зависи от основната икономическа дейност на фирмата, която от своя страна (за тази цел) се определя от това, в коя от дейностите на фирмата са заети най-много лица. Т.е., ако осн.ик. дейност на фирмата е "производство на облекло", то работник с код на длъжността, започващ със 7, трябва да бъде осигуряван върху минимум 460 лв. месечно.
А иначе минималната раб.заплата за 2017 г. също е 460 лв.

# 590
Хубво съвпадение наистина.

ТК се съхранява от работника, но пък фирмата ти дава едно подписче че си съгласен ТК да се съхранява във фирмата и готово. Кефи ме че законите нямат абсолютно никаква тежест (еле па спрямо "работодател").

# 591
Хубво съвпадение наистина.

Минималният осигурителен доход за длъжността може и 1000 лв. да е, това не пречи работникът да е назначен на 460 лв. Даже в този случай ще получава по-малко, отколкото ако МОД=460 лв.

# 592
Защо ако не се явя 3 дена на работа всичко приключва и не им дължа нищо, а ако искам да напусна като нормален човек им дължа 460 лв?

"чл. 67, ал.1, т.1 във връзка с чл. 70, ал.1"

# 593
Защото основанията за прекратяване са различни. В единия случай е дисциплинарно уволнение, а в другия- с отработено  или пък с неспазено предизвестие.

# 594
Имай в предвид, че дисциплинарното уволнение ти се вписва в книжката.

# 595
Здравейте, момичета , да попитам за дневния отчет на апарат към нивомерните системи на цистерни за гориво, въпроса ми е ако в края на деня отговорника няма възможност да извади отчета за изразходеното  гориво, проблем ли е на следващия ден да се приключи и след това да се започне с новото разливане за деня?
благодаря

# 596
какво като се вписва в книжката. ако едното ти струва 460 лв а може и повече де, а другото ти струва 0 лв. някак много странно е измислена тая история.

# 597
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, момичета , да попитам за дневния отчет на апарат към нивомерните системи на цистерни за гориво, въпроса ми е ако в края на деня отговорника няма възможност да извади отчета за изразходеното  гориво, проблем ли е на следващия ден да се приключи и след това да се започне с новото разливане за деня?
благодаря

Отчет трябва да има поне един на всеки 24 часа. Зависи какво е работното време.

# 598
от 8 до 17, но ако спре ток и т.н. проблем ли е да се пусна отчет на следващата сутрин

# 599
  • тук-там
какво като се вписва в книжката. ако едното ти струва 460 лв а може и повече де, а другото ти струва 0 лв. някак много странно е измислена тая история.

В голяма заблуда си! Laughing
 При дисциплинарно уволнение, също дължиш обезщетение за срока на предизвестието, който е упоменат в договора.

Общи условия

Активация на акаунт