Счетоводител в нужда се познава 12

• 43 844
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • В полите на Пирин планина
Чл. 152. (1) Ревизионният акт може да се обжалва изцяло или в отделни негови части в 14-дневен срок от връчването му.

Срокът в този член от ДОПК започва да тече от деня на връчването или от следващия? Например, ако акта е връчен и приет по е-мейл на 21.09., кога е 14-ия ден - 04.10. или 05.10.?

Брои се от 22.09. срокът.

# 616
Здравейте, аз пак с проверка на съда за съхранение за гориво, тип ведомствена бензиностанция, имам въпрос относно наредба номер 18, къде в тази наредба пише какви са ми задълженията за този съд, освен да обявявам всяко него зареждане, имам проблеми за това,че съда е бил преместен , а той не се използва, не го зареждаме с гориво, видно е от документите, няма ЕДП, няма фактури за закупено гориво,(защото щяха да го ремонтират и т.н.) , в нарушение ли съм,че не обявено новото му местонахождение, това за промяна на обстоятелствата го видях в инструкцията за работа със софтуера на нап-а иначе не съм чела такива изисквания в закона

Последна редакция: вт, 03 окт 2017, 16:26 от sunrise_67

# 617
Чл. 152. (1) Ревизионният акт може да се обжалва изцяло или в отделни негови части в 14-дневен срок от връчването му.

Срокът в този член от ДОПК започва да тече от деня на връчването или от следващия? Например, ако акта е връчен и приет по е-мейл на 21.09., кога е 14-ия ден - 04.10. или 05.10.?

Брои се от 22.09. срокът.

Благодаря  bouquet

# 618
От следващият ден се брои.Значи 05,10,2017г.

# 619
От следващият ден се брои.Значи 05,10,2017г.

bouquet
Пак ще хващам последния влак, защото от банката ме забавиха 3 дни да ми заверят документите Sad

# 620
Как се изчислява дневната ставка на служител, които не е работил през целия месец, А в работните му дни има и един официален празник. Нашата счетоводителката не знаеше Rolling Eyes

# 621
  • тук-там
Как се изчислява дневната ставка на служител, които не е работил през целия месец, А в работните му дни има и един официален празник. Нашата счетоводителката не знаеше Rolling Eyes

Е, каква ставка, като не е работил.  newsm78
За изчисляване на обезщетение ли?

# 622
Като му се смятат дните на служителя, за да се получи каква част от заплатата ще вземе за половин месец, официалния празник как се смята? Нали и той се заплаща от работодателя, нищо, че не се е работило.

# 623
  • София
Като му се смятат дните на служителя, за да се получи каква част от заплатата ще вземе за половин месец, официалния празник как се смята? Нали и той се заплаща от работодателя, нищо, че не се е работило.
И как точно се заплаща официалният празник, след като лицето не е работило? Не случайно има нещо наречено работни дни за месеца. Нещо не е много ясен въпроса. Искате да разберете каква заплата ще получи за месеца? Каква е причината лицето да не  е работило? Платен отпуск, болнични, неплатен отпуск?

# 624
  • София-Младост
Работната заплата се дели на общия брои работни дни за месеца и се умножава по дните, отработени от лицето за съответния месец.

# 625
  • Русе
Най-лесно е да се каже, че счетоводителката не знаела. По-скоро вие не знаете, как да попитате, така че хората да ви разберат.

# 626
Най-лесно е да се каже, че счетоводителката не знаела. По-скоро вие не знаете, как да попитате, така че хората да ви разберат.
Да, това бяха думите й. Но естествено, че ние, които питаме сме в грешка, то некомпетентни счетоводители няма. Wink

Благодаря на останалите за отговорите!

# 627
Нали си в отпуск на база подадена предварително молба за отпуск?

# 628
Здравейте,
Отново пиша с молба за помощ.
През месец септември достигнахме прага на Интрастат на пристигания.
Подавам сега регистрационен формуляр и вписвам сумата от началото на годината до 9 месец . А после подавам първа декларация само със сумата от септември месец ?
И така дневниците ми по ДДС , Виес и Интрастат ще равнят.
И също другия ми въпрос задължението за подаване на Интрастат е текущо ?

# 629
Да, това бяха думите й. Но естествено, че ние, които питаме сме в грешка, то некомпетентни счетоводители няма. Wink

Благодаря на останалите за отговорите!

Благодаря за милите думи относно счетоводителите ,в чиято тема питате!

Общи условия

Активация на акаунт