На море в Гърция 2017 - II

• 136 014
  • 834
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Офринио ви пасва, със Син флаг е.
Мерси, Зои.
Само да се оплача, че по обяд в морето доплаваха фекални води  Sick Не мога да повярвам, дано не хванем вирус още първия ден.
Къде сте?

Може да са от някоя лодка/яхта.

# 421
Някой със скорошни отзиви и снимки от този хотел в Керамоти?
http://apartament-keramoti.net/%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0 … 1%81%D1%82%D0%B0/

# 422
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря ви за мненията ви,добре че ви има. Да споделя какво реших след като прочетох всичко  тук и събрана информация от колеги и приятели . Керамоти ме впечатли само плажа,гледайки го през гуглето- както казва детето. От хотелите не съм впечатлена,дори оак не ме впечатли особено- около 1000лв и само закуска - нещо много ми идва като цена за 4 дни. Може би за един ден става. Не съм претенциозна,но обстановката в селото не ми допадна.  Фанари е по- добре - допадна ми. Но аз се ориентирах към александруполис,защото също е  близко. Жалко само,че повечето места,които предлагате са ми доста далеч. Както писах и преди имам резервация за Тракия палас - получих "прясна" информация за хотела. Плажът е тесен,но ми предадоха,че става за деца.Не било дълбоко.
Моля за информация за някои друг хотел в александруполис. Alexander Beach Hotel - някои ходел ли е . Как е плажа,чета в нета ,че такъв нямало до хотела. А за този Astir Alexandroupolis.
Много ви благодаря за всякакъв вид информация.

# 423
  • Сф
Мерси, Зои.
Само да се оплача, че по обяд в морето доплаваха фекални води  Sick Не мога да повярвам, дано не хванем вирус още първия ден.
Къде сте?

На север извън Аспровалта, на плажа до заведение Баракуда. Никакви лодки или яхти не се виждаха в целия залив.

За Офринио кой плаж да отидем? Градския или някъде извън?

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 17:42 от Miraj*

# 424
  • София
Благодаря ви за мненията ви,добре че ви има. Да споделя какво реших след като прочетох всичко  тук и събрана информация от колеги и приятели . Керамоти ме впечатли само плажа,гледайки го през гуглето- както казва детето. От хотелите не съм впечатлена,дори оак не ме впечатли особено- около 1000лв и само закуска - нещо много ми идва като цена за 4 дни. Може би за един ден става. Не съм претенциозна,но обстановката в селото не ми допадна.  Фанари е по- добре - допадна ми. Но аз се ориентирах към александруполис,защото също е  близко. Жалко само,че повечето места,които предлагате са ми доста далеч. Както писах и преди имам резервация за Тракия палас - получих "прясна" информация за хотела. Плажът е тесен,но ми предадоха,че става за деца.Не било дълбоко.
Моля за информация за някои друг хотел в александруполис. Alexander Beach Hotel - някои ходел ли е . Как е плажа,чета в нета ,че такъв нямало до хотела. А за този Astir Alexandroupolis.
Много ви благодаря за всякакъв вид информация.

За Астир Егнатия съм чувала много добри отзиви, нямам лични впечатления.

# 425
Препоръчайте вила или апартамент за 6 човека на плажа,няма значение къде,само да е хубаво.Предпочитаме с много оборудвана кухня,че всеки е на режим на хранене.
Ако намерите две, дайте едно насам. С приятелка търсим точно такова нещо, даже и изисквания за кухня нямаме, само да е с две бани. Вече седмица нищо и сме в отчаяние

# 426
  • София
Мерси, Зои.
Само да се оплача, че по обяд в морето доплаваха фекални води  Sick Не мога да повярвам, дано не хванем вирус още първия ден.
Къде сте?

Може би морето да е довлякло фитопланктон... Преди малко даваха по гръцката телевизия репортаж от Солун, цялото крайбрежие там е с планктон.
Аз намерих ново видео в YouTube, но не мога да го копирам. Написах в Гугъл Thessaloniki plankton и там го намерих.
Нашата почивка е към края си,разходихме се до Сивота и Василики на Лефкада, но не отидохме на круиз. До Албания също не посмяхме да се пробваме, но като цяло изкарахме чудесно. Grinning
Благодаря на всички момичета, които ми отговориха. Hug

# 427
# 428
  • София
Да. Точно това.

# 429
Моля някой,използвал чартър през юни за Крит да сподели мнение за хотел и курорт.Благодаря!

# 430
  • В най - голямото село
Препоръчайте вила или апартамент за 6 човека на плажа,няма значение къде,само да е хубаво.Предпочитаме с много оборудвана кухня,че всеки е на режим на хранене.
Ако намерите две, дайте едно насам. С приятелка търсим точно такова нещо, даже и изисквания за кухня нямаме, само да е с две бани. Вече седмица нищо и сме в отчаяние

https://www.booking.com/hotel/gr/athos-villas.bg.html?aid=323176 … =1&#hotelTmpl

# 431
  • Luxemburg
На Крит сме били преди 5г септември, но чартъра бе от Германия. Много ни хареса. Много по-различно от Халкидики. Много гостоприемни, големи порции, чувствахме се като от семейството навсякъде. Чак ми се струваше неестествено. Ние бяхме в Платаняс до Ханья. От летището си взехме такси (25-30€), но има и автобуси. Единствения недостатък е, ме понякога излизаше вятър и не става да стоиш на плажа и да те засипва с пясък, но ние имахме басейн и не сме пропуснали нито ден. Хареса ни мястото. Има много кръчми и колкото и да пробвахме всичките бяха хубави. Хотела беше хубав, но не помня името.

# 432
  • Пловдив
Момичета, ние скоро ще се отправим към Пелион за няколко дни, вчера с ММ разглеждахме плажовете. Сетих се за дискусията за Завоя от миналата година и му разказах. Намерихме го този Завой на картата. И като рече, че ще мине от там, за да го пробва, не мога да го разубедя. Искал сам да се увери колко е ужасен...
Та така, стиснете едни палци.

Ние сме с джип, завоя го минахме, но следващите пъти предпочетохме заобиколния път. Нагоре по изкачванвто два пъти опря нещо отдолу, добре, че няма повреди. Имахме късмет и да не срещаме други коли, но толкова...
Всъщност именно при засрещане на коли е най -проблематично. Но който го влече да си пробва късмета, негово право е.

# 433
С риск пак да бъда захапана ще кажа, че със стандартна кола Завоят не е някаква голяма драма.
Все пак и камиони минават оттам.
E то това е проблемът - че при нулева видимост и възможност за връщане назад можеш да срещнеш камион, както беше при едно от нашите 3 преминавания. Иначе сам на пътя ясно е, че всеки може.

Salex n2, снимките във филма са от Дамухари, но повече все пак е снимано на Скопелос и Скиатос.

Divna_,
отговарям ти в случаен ред, но ще гледам да засега повечето ти въпроси, тъй като миналата седмица бяхме там. На Лимни Кери има плаж, но според мен той за нищо не става, освен за бързо топване. Иначе селото е много приятно като природа и атмосфера, далеч от най-голямата туристическа гмеж. Кой/-и ще изберете от многобройните пясъчни, плитки, дълги плажове от южната и източната страна, е изцяло въпрос на вкус и доколко понасяте навалица. Нашата къща беше точно над един по-дребен и малко известен сред туристите плаж (макар че е близо до Циливи) - Гайдарос, или Магарешкият, и по-хубав и удобен за нашите цели на острова не намерихме, въпреки че обикаляхме доста и посетихме по-известните. Но не е някакъв супер атрактивен, че човек да тръгне специално до него, просто ни беше под терасата, беше плитък, с бистра вода, фин пясък, бийч бар леко встрани и значително по-малко натоварен от големите плажни ивици малко по-надолу.
Под "Кампи или Кери" не знам какво си представяш, предполагам, че гледките към залива Схиза (за първото) и към скалите Мизитрес от фара на Кери (за второто). Относно таверните за вечеря - няма да имате проблеми, всъщност и двете места се виждат основно от таверни. Схиза е достъпна за зяпане и снимки и просто така, но Мизитрите са напълно узурпирани от алчни търговци - гледката е достъпна само за клиенти на таверната, фотографиите са забранени за останалите. Такова чудо аз в Гърция не съм виждала другаде, а не е като да няма комерсиални места и по други острови.
За Маратониси са ти отговорили. Хубав е плажът, но няма грам сянка.
За Навагио - 3 часа да прекараш там забрави. Няма нито заведение, нито тоалетна, нито нещо за правене. Плажът е пренаселен с хора и доста обикновен отдолу, а т.нар. кораб е един голям ръждясал тетанус Simple Smile Цветът на водата е невероятен за снимки! Наистина невероятен! Но повече отгоре от панорамната тераса, отколкото отдолу. Все пак, ако искате да му се насладите и на място, препоръчвам да хванете възможно най-късната лодка, тъй като тогава тълпите се разотиват. Може от Порто Вроми или от Агиос Николаос, като от А.Н. туровете са 3-часови, включват и Сините пещери и се стои 1 часа на Навагио.
За ферибота - те са на всеки час, като се редуват две компании. Не сме купували предварително билети и не мога да кажа.

За посетилите или посещаващите Кефалония т.г. ще кажа само, че поради геоложки процеси Миртос е загубил минимум 50% от изключителната си красота. Сравнявам 2012 г., 2014 г. и сега.

Пристанището на Василики НЯМА изгледи да отвори тази година. В четвъртък пътувахме Фискардо-Нидри.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 11:55 от Параход

# 434
  • Сф
Явно наистина е планктон, нашето много прилича на това. Все още сме здрави.
Вчера бяхме в Офринио, мн хубаво си изкарахме.
За Кавала колко часа ми трябват да го разгледаме, предвид, че сме с малко дете в кпличка?

Общи условия

Активация на акаунт