На море в Гърция 2017 - II

• 136 066
  • 834
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Вижте, няма да споря с вас.
Информирам ви, че вече може и така.
И аз бях скептичен и допълнително съм го проговорил по телефона със служителите от Гранична полиция които имат отношение към въпроса.
На линкна, който приложих по-горе, има описано какви документи се изискват - там акт за раждане не фигурира като нужен документ.
Всяка година ми искат акт за раждане на детето на Кулата,нямам случай от години насам да не са ми го поискали.Тримата сме с различни фамилии Simple Smile доказвам,че е мое,но от друг баща..не от този,който пътува с нас Simple Smile

Още не смеминали Гръцката граница тази година. Миналата не са ни искали акта за раждане. Тази година минахме няколко пъти Сръбската и Македонска граница,пак нени искаха актовете за раждане на децата.
Не казвам,че не трябва да се носят,ние ги носим,но не са ни ги искали.

# 451
  • София
Акт за раждане не носим и не е бил необходим досега поне. Thinking
Пътуване 4мата заедно, с еднакви фамилии, Може би затова  newsm78 newsm78

# 452
Браво, благодарим за изкчлючително изчерпателната информация.А дали наистина глобяват гърците за намерена в колата туба с бензин ,както го тиражират нашите, медии или това са отчаяни опити да ни откажат от Гръцкото море ?😉

# 453
  • България, София
Браво, благодарим за изкчлючително изчерпателната информация.А дали наистина глобяват гърците за намерена в колата туба с бензин ,както го тиражират нашите, медии или това са отчаяни опити да ни откажат от Гръцкото море ?😉

На моя колежка познати преди около два месеца са ги глобили за това, при това солено.
Явно е истина  Shocked

# 454
  • софия
И за нож в купето с острие по-дълго от 7 см глобяват. И това не е градска легенда.
Цитат
Забранен в Гърция е вносът и притежанието, освен след съответно разрешение от Министерството на обществения ред и защитата на гражданите:
...
ножове от всякакъв вид, с изключение на тези, чието използване е оправдано в домакинството и в офиса, за образователни цели, в изкуството, лова и риболова или друга подобна употреба. В дългогодишната практика на гръцките полицейски органи е прието, че ножове с дължина на острието над 7-10 см се смятат за оръжия по смисъла на Закон 2168/1993 г. и за носенето и притежанието им без съответно разрешение се налагат предвидените в закона санкции. Текст в закона обаче, който изрично да обвързва дължината на острието с определянето или неопределянето на един нож като оръжие липсва. На практика всеки нож, който не е предназначен за употребата, допустима в закона /в домакинството, в офиса, за лов и риболов/, макар и острието му да е по-малко от 7 см., би могъл да бъде определен като оръжие. От значение в случая е конкретната употреба на ножа. Доказването на тази конкретна употреба обаче често пъти е свързана с обжалване на вече наложената от полицейските органи санкция по съдебен ред, което отнема време и финансови ресурси за българските граждани. В случай, че се декларира употреба за лов или риболов, това следва да бъде доказано чрез съответно разрешение, издадено от компетентен орган в Гърция.
http://www.mfa.bg/120/findanembassy/0/46/

# 455
Според вас по изгодно ли ще ми е да се възползвам от круизите до съседните острови, които туроператора предлага или на място мога да си намеря на по-изгодна цена?
Туроператорите обикновено водят туристите до Нидри с автобус и от там хващат круизните корабчета. Щом сте с кола, не пречи да отидете сами и да се качите на корабчетата. Не знам тази година как са цените, но доколкото си спомням, ние платихме около 14-15 евро на човек с включен обяд. Тук можеш да видиш подробности за круиза "7 острова" и да питаш за цена. Ще прецените как е по-изгодно - с агенцията или сами. Тази не е единствената фирма, която предлага круиза, но цените бяха еднакви.
Таня 67 круизите тръгват всеки ден в 9.00

# 456
Мернах по телевизията, че има проблем с пресичането на Кулата, започнали били пълна проверка на товари. Отразява ли се на леките автомобили?

Чакало се повече, отваряли багажниците, проверявали багажа.

Не видях такова нещо в петък вечерта. Днес на връщане ще видя пак.
И аз се съмнявам за тези проверки особенно на това дали носиш туба бензин, спекулации на нашите медии в отчаян опит да ни откажат от Гръцката почивка

# 457
Ето за пореден път преувеличено от медиите, ЗАБ БОГА БРАТЯ НЕГЛЕДАЙТЕ НОВИНИ 😉😁

# 458
Колко дена продължава този круиз? Звучи много интересно. Коя е напалната точка? Ние за трети път си променяме резервацията, но ако круизът си струва, може да отменим и тази резервация  Mr. Green
Круизът е за денят, тръгва се в 9.00 и се прибирате около 18.00

# 459
  • София
Наистина ли още има хора, които си носят туби с бензин от България? Не мога да го повярвам, честно!

# 460
Наистина ли още има хора, които си носят туби с бензин от България? Не мога да го повярвам, честно!
И наистина ли забраната за това е причина да се откажеш да ходиш някъде...

# 461
  • софия
Забраната за тубите не е от вчера, не е спекулация, не е преувеличение. Имат право да ви спрат за проверка и по пътя, но вие може да се надъхвате колкото искате и да си натоварите не 1, а 5-6 туби.
Не е истина колко ниско падна нивото в темата.

Между другото, за глобата е споделено от позната на момичето, което писа, а не от медиите.

# 462
В събота вечер се върнахме от района на Парга, Йонийското крайбрежие и още ми е лазурно синьо пред очите.  Crazy Heart Eyes Heart Eyes
Почивахме в къща на залива Лихнос, отбихме се до Амудя, посетихме с корабче Пакси и Антипакси. Разкош! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Къде да се ориентирам за догодина за подобни красоти - зелени планински заливи и невъзможно сини води, може и диви плажове, но живописни...? И ако бюджетно, ще е чудесно - около 50 евро нощувка се въртим... Досега сме ходили само на Ситония, но Парга я отвя.  Laughing

# 463
  • София (Възраждане)
Цитат
Къде да се ориентирам за догодина за подобни красоти - зелени планински заливи и невъзможно сини води, може и диви плажове, но живописни...?

Остров!

# 464
  • София
Сега зачетох препоръките на МВнР - разрешено е превозването на 10 л. в специална метална туба. За толкова гориво не си струва евентуалната разправия. На който му се чете : http://www.mfa.bg/index.php?page=15&staticpage=findanembassy&posolstvo=46

Общи условия

Активация на акаунт