Подготовка за малкия човек

• 74 692
  • 884
  •   1
Отговори
# 120
  • Германия
Аз ги изпрах с бебешки прах, без омекотител. Не съм гладила. Все още така пера. Не сме имали проблеми с кожата, явно не е чувствителна. Но аз не искам бебешките дрехи да миришат на парфюми разни, искам да усещам чистата бебешка миризма

# 121
  • Стара Загора
А плакнеш ли ги повторно?

# 122
Аз ги изпрах с Тео бебе с лавандула, без омекотител. Изгладих ги и ги прибрах в големи наелонови торби, които облепих хубаво.
Щях да пукна докато ги изгладя и изобщо нямам никакво намерение нито да ги плакна, а камо ли да ги гладя пак, абсурд.
Чак пък толкова, айде нЕма нужда Grinning
Даже си мисля, че няма и да гладя повече. Wink

# 123
  • София
1 месец ми беше гладенето, не знам как издържах толкова.  Laughing

Иначе изпрах ги с бебешки прах, изгладих ги и ги сложих в гардероба.  Simple Smile

# 124
Аз като се знам колко "обичам" да гладя всичко що не е покривка, направо не се виждам да гладя такива мънички дрешки Smirk

# 125
Никога нищо не съм гладила на бебето. От хигиенна гледна точка е безсмислено, от естетическа още по...  Вече 7 м нищо му няма като не е изгладен. Пера с био-препарат, не е специално за бебета. Имам и един Персил за бебешки дрехи - подарък - с него пера, ако има петна, по-ефикасен ми се струва.

# 126
  • София
При следващо сигурно изобщо няма и да гладя.  Laughing

# 127
И аз няма да гладя с второто. Ще ползвам сушилнята. Иначе омекотител не ползвам, а пералнята ми има бебешка програма с допълнително плакнене и ползвам нея. Вече съм сортирала дрехите от на баткото в торби и чакат реда си.

# 128
Мнооого благодаря  Hug и се успокоих за пералнята хаха няма да се мъча на ръка да търкам  Laughing

Винаги можеш, а и е препоръчително, да дезинфекцираш пералнята, преди да пуснеш първите дрешки на новороденото, като я пуснеш да пере един път на 90 градуса празна. Simple Smile
Ако имаш сушилна, няма нужда от гладене. Никога не съм гладила дрешките на бебето, след като ги изкарам от сушилнята. Няма как да са по-изгладени и приятно ухаещи, а зимно време топлички. Simple Smile
Прах за пране си избрах съобразно как искам да мирише бебето ми. Първо бях харесала Тео Бебе като за момченце, но скоро почна да ме дразни и го замених с Алвина бебе. Вкъщи пера само с течни прахове. Мисля, че за дрешките на бебе е по-подходящо.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 22:32 от amy_nka

# 129
  • Германия
А защо се плакне повторно? Аз в началото перях на 60 градуса и то бебешките дрехи отделно от нашите, но вече пера всичко заедно на 40 градуса, не плакна повторно, нямам сушилня. Лятото простирах на балкона, зимата вътре съхнат дрехите. От 2 месеца слагам при всяко пране някакъв препарат за дезинфекция на прането от дм.

# 130
  • Телиш/Плевен
Гладих преди раждането и после не си спомням колко след него, но беше максимум месец (а май много по-малко, но наистина не помня вече). По принцип не обичам да гладя и го правя само когато се налага, а това е изключително рядко. Та ако живот и здраве имам второ дете, вероятно изобщо няма да гладя. За праховете - ползвала съм течни - на Бочко и Тео Бебе, доволна съм от двата. Омекотител не съм ползвала.

# 131
Мисля, че се плакне допълнително в случай, че има остатък от прах за пране по дрехите, да се изплакнат от него и бебето да не се обрива от препаратите. Някои бебета са с по-чувствителни кожи.

# 132
Аз лично направих профилактика н апералнята преди да пусна бебешките дрешки, но защото от година я ползвам и не я бях почиствала. Това беше само веднъж.
Дрешките си ги изпрах само с бебешки прах за пране, без омекотител. Използвах на Chicco, много хубаво миришат и сега ползвам на Тео бебе.
По принцип не гладя, освен ако някоя дреха не е много измачкана(да кажем ризите на мъжа ми или някоя моя дреха), обаче на малкия вече цял месец ги гладя. Направо се учудвам на себе си. За сметка на това пък нищо не стерилизирам хахахаа

# 133
Гладех всичко на синчето, гладя и сега, абсолютно всичко, но аз обожавам да гладя, много ме успокоява.
Иначе перях дрешките само с течен бебешки прах и в торбичка, за да нямат контакт с барабана на пералнята. Сега ще процедирам по същия начин. Хубавото на торбичките е, че можеш да пуснеш бебешките дрешки с другите дрехи, ако са малко.

# 134
Като са в торбички бебешките дрешки, какво значение има? Нали една и съща вода ги пере, не мисля, че са изолирани по никакъв начин.

Вкъщи само аз и ММ се перем заедно. Щерката, вече голяма магарица, е отделно и бебето ще е отделно. Някой път дънки или връхна дреха мога да изпера с наши неща, но да смесвам бельо - абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт