Подготовка за малкия човек

• 74 683
  • 884
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Каквото е скъпо при нас е скъпо и в чужбина, разбира се ако поръчаш от стараната производител винаги е по- евтино.
Както при нас така и в чужбина едни бутат евтини колички, други скъпи. Въпрос на приоритети. Който иска е дал повече, за детето си ги е дал все пак.
Simple Smile :

# 91
  • София
Зависи луде в чужбина. Извън ЕС стоят по друг начин нещата. Е са пак гледах разликата в цените тук и в Украйна на няколко марки полски колички. Около 300лв по-евтино излиза, но нямат доставка тук.

# 92
И не само полските, а почти всички, а и не само количките. За мен основата причина, че там пазара е доста по-голям и е нормално да са по-ниски цените.

# 93
  • Германия
Всичко е въпрос на приоритети и финансови възможности. Аз количка за 100 лв не бих купила, както и столче за кола. Ако не искаш да изхвърлиш количката след 2-3 месеца, защото се е разхлопала или счупила, по-добре дай повече пари за нещо качествено. За мен за количка, която ще използвам 3 години, и 1000 лв не ми се виждат много. А ако още е в добро състояние сигурно и ако имаме второ дете и то ще я ползва...

А в Германия мебелите за детските стаи са си скъпи, ако изключим ИКЕА. Тук нормалната цена е около 2000-3000 евро за легло, гардероб, повивалник и някое и друго шкафче примерно. Сега това вече ми се видя много и мебелите ги купих един колега за доста по-малко.

Но то по принцип всяка стока за бебета е безбожно скъпа  Rolling Eyes

# 94
Стоките са скъпи, защото знаят, че родителите искат най-доброто за децата и биха дали повечко пари. Играят на емоционално ниво.. Като знам колко исках това бебе, как да не дам после мило и драго за него.

# 95
  • Стара Загора
Не е само заради това, че ще дадеш за детето си, защото искаш най- доброто.
Цените са по- високи, защото би трябвало и материалите и изработката и всичко да е по- качествено от това за възрастните.
И при бебешките продукти има и евтино и скъпо.
Според мен е хубаво нещата да се подредят по приоритети, да се определи кое е по- важно да е качествено, и от кое може да се спести.

# 96
Освен приоритизиране е хубаво да се набележат разни неща и на който му се занимава, да ги дебне на намаления. Мебели трудно (въпреки че аз и креватче сега ще поръчвам от UK, защото искам да се прикрепя към спалнята без решетка, а тук такива дървени няма), но много неща могат да се вземат на доста по-достъпни цени. Аз си признавам - направо ми е тръпка да намирам оферти, част от удоволствието по пазаруването.

# 97

Според мен е хубаво нещата да се подредят по приоритети, да се определи кое е по- важно да е качествено, и от кое може да се спести.

Съгласна съм. Има хора, които се впускат в многобройни покупки, които не са необходими, но всеки човек е различен. Аз напоследък си мисля само всичко да е наред, пък всичко друго ще си набавя едно по едно. Flutter

# 98
И аз съм на това мнение, но човек, който не е преминал през това и няма до кого да се допита, изпитва трудност в определянето кое е важно и кое не.

# 99
О, напълно съм съгласна.. А и като те облеят емоциите от хормоните и бременността може да ти се размие съзнанието.. За това татковците трябва да ни внасят малко здрав разум.  Simple Smile Иначе разбира се, че искам всичко най-добро за моята  бъдеща принцеса.  Flutter

# 100
Ами аз лично,количката взех първа,тъй като първите 5-6 месеца от бременноста само това гледах,беше ми мн трудно да избера.. После леглото към 8ми месец на бременноста,и дрехи накрая,като получих адски много подаръци за малкия.. Той се роди 57см и някой дрехи въобще не облече.. От към това ви съветвам в началото имайте 2-3 комплектчета и после ще набавите доста бързо многооо! Simple Smile
Иначе шишета,биберони и всякви такива пак 9ти месец бякъде,като след това ги смених няколко пъти,докато уцеля кои му харесват на него.. Иначе освен леглото и количката,нещото което ми влезна мн в употреба в началото беше шеЗлонга!!!!,абсолютно незаменима част от ежедневието ми докато стана на около 6 месеца бебчо Simple Smile

# 101
Можете ли да помогнете с насока за одеялата -памучни, плюшени, какви? Каква олекотена завивка трябва да търся за януарско бебе или някакъв спален чувал? Също така какво ще е необходимо за разходка навън?
Все повече ме обзема паника, че нищо не знам Pensive

# 102
  • Стара Загора
Можете ли да помогнете с насока за одеялата -памучни, плюшени, какви? Каква олекотена завивка трябва да търся за януарско бебе или някакъв спален чувал? Също така какво ще е необходимо за разходка навън?
Все повече ме обзема паника, че нищо не знам Pensive
За навън- ексимосче. Спално чувалче също ще ти трябва, вече точно каква олекотена завивка не знам, аз имам вълнени пелени баба ми е оплела, и мисля тях да си ползвам.  Simple Smile

# 103
Вълна, доколкото знам, не е добре за новородено. Аз си изплетох пелена от акрил. А ако се използва спално чувалче, няма да има нужда от друга завивка май или..?

# 104
  • Германия
Polii, да със спално чувалче е по-добре и по-сигурно и тогава няма нужда от допълнителни завивки. Отделно, че бебето няма нужда от завивки разни докато не стане на 2 годиники примерно. Може да си спи в чувалче, размери има много.

За одеалце по-добре да е памучно, а не изкуствено. Моето е февруарско бебе, в количката като сме излизали на разходка беше вече март и беше по-дебело облечена, завита с едно пухкаво одеало + покривалото на количката. Някои слагат пухена възглавничка като завивка в количката, предполагам че добре топли. Ние бяхме сложили и агнешка кожа под матрака на количката да изолира отдолу. Бях купила космонавт, но й беше голям (размер 62), така й не й го облякох  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт