Подготовка за малкия човек

• 74 722
  • 884
  •   1
Отговори
# 135
  • Стара Загора
Четох че за лятото е по- хубаво да се маже детето с лосион за тяло, а зимата с олио.
Но в такъв преходен период какво да купя? Термина ми е след кажи- речи 2 седмици.
Взех по своя преценка лосион на Хипп, защото в Стара Загора си е страшна жега в момента, но не знам.

# 136
  • Варна, България
Четох че за лятото е по- хубаво да се маже детето с лосион за тяло, а зимата с олио.
Но в такъв преходен период какво да купя? Термина ми е след кажи- речи 2 седмици.
Взех по своя преценка лосион на Хипп, защото в Стара Загора си е страшна жега в момента, но не знам.
И аз така четох че лятото не трябвало да се маже с олио заради топлото, аз родих на 19ти август . В болницата я мазах с олио , прибрахме се след няколко дни кожата и почна да се бели и педиатърката както и приятелки ми казаха да я мажа с олио да не и изсъхва кожата... Така че... файда май от млякото за тяло няма... А и колко да е топло в края на септември 😊

# 137
Синът ми имаше много суха кожа и трябваше да му взема нещо съвсем различно от това, което се бях запасила. Този път имам само едно тоалетно мляко на здраве, няма да се презапасявам. Мами хормонът ме удари рано рано вначалото на 8 месец. Дигнах къщата наопаки, всичко , неползвано от повече от година се изхвърля, продава, отварям шкафове, правя чистки и хвърлям, мъжът ми се видя в чудо. Joy

# 138
Ами аз съм от страхливите, и нищо не купих до раждането, сачо бях харесала и капарирала. Но дрехи трябват, най- малкото за болницата и за първите дни. Аз преносих и родих със система. Но още като влизах в болницата бях си взела дрехи за бебето, помпа за кърма, пампита, хавлийка, кърпички, измиващо и лосион. А аз и до днес рядко я мажа, вярвам, че кожата си има защитен слой, а мазилата усложняват нещата. Къпя я само с вода, ползвам измиващо само за дупето, ръчичките и през ден за косата. До сега никакви кожни проблеми няма, а е почти на 6 месеца.
За бебешкия прах- Персил, взимам от ДМ, там често е намален на под 7 лв. и излиза насметка. В началото гладех след всяко пране, но после се усетих, че расте бързо и има изгладени дрехи, които умаляват. Сега гладя преди обличане. Гладя дори чорапите- събува ги и ги дъвче...

Последна редакция: сб, 09 сеп 2017, 13:30 от amonqk

# 139
  • София
До сега не съм чувала за болница, в която да искат да се носят дрехи за бебето, освен за изписването. Има ли такива?

# 140
До сега не съм чувала за болница, в която да искат да се носят дрехи за бебето, освен за изписването. Има ли такива?
Аз раждах в държавна болница в Пловдив. Обличат бебето, но с широки дрехи и т.н. За това предпочетох да си нося, не е забранено.

# 141
  • София
Аз раждах в държавна болница в Пловдив. Обличат бебето, но с широки дрехи и т.н. За това предпочетох да си нося, не е забранено.

Интересно, не знаех, наистина.

# 142

Интересно, не знаех, наистина.
Аз също бях чувала, че няма нужда. Но може би по други болници дрешките са хубави и нови, не знам.

# 143
Това е списък за Окръжна болница - Варна. Искат 3 комплекта дрехи.

# 144
Олио и шампоан Hipp, че и остават за отделението Flushed

# 145
В болницата, в която аз раждах не само, че нищо не искат (частна е, да), но и не е позволено да се внасят дрехи за бебето, освен за изписването, разбира се. Дрехите, с които обличаха бебенцата бяха еднотипни, жълти пижамки, по-широки, за да стават за всички и винаги миришеха на чисто, но не бяха нови със сигурност.

# 146
  • София
В болницата, в която аз раждах не само, че нищо не искат (частна е, да), но и не е позволено да се внасят дрехи за бебето, освен за изписването, разбира се. Дрехите, с които обличаха бебенцата бяха еднотипни, жълти пижамки, по-широки, за да стават за всички и винаги миришеха на чисто, но не бяха нови със сигурност.

И аз съм раждала там, но доколкото знам в Майчин дом също не дават да се внасят дрехи за бебето, ако не греша, разбира се.

# 147
Май да... като гледах техния списък нямаше изискване за дрехи.

# 148
  • Стара Загора
Никоя болница няма изисквания май, но в държавните мисля че позволяваха да си носиш.

# 149
Аз раждах в държавната в Стара Загора, там можеше да обличаш бебето с негови дрехи, ама предпочитат с техни, тъй като взимат по няколко бебета да ги къпят и преобличат в тяхната стая и после трябва да помнят и гадаят, кое бебе е с дрехи от болницата, кое със свои, за да ги върнат на майката.
Повечето дрешки бяха доста големи на дъщеря ми, но пък чисти и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт