Що е то домашна ноктопластика? -тема 9

• 40 320
  • 427
  •   1
Отговори
# 150
  • София
какво значи с гел или удължители, върху удължителите също трябва да се сложи нещо било то гел, акрил или акригел. Така ако  само ги залепиш на втория час за паднали.

# 151
  • Gotham City
А бе те няма да паднат, но ще се изпочупят до ден два

# 152
Ина,

ако имаш дълги нокти, може да ги покриеш с гел или акрил, за да са по-стабилни.
Ако имаш къси нокти, вариантите са удължаване са:
- с удължители, които се лепят с лепило на ноктите
- удължаване с шаблон с гел / акрил

Аз предпочитам удължавенето с шаблон, все си мисля, че по този начин си спестявам химията от лепилото, и така е малко по-малко вредно за ноктите.

След удължаването вече следва лакиране, запечатване и т.н., като предварително трябва да решиш, дали искаш да е с гел или с акрил.

# 153
Здравейте, изчетох доста теми тук и да кажа-много сте полезни. Това което не открих е имате ли мнение за гела на perfect? 13 години ходих на маникюр, първо минах през ноктопластиката след това през гела, никога не съм обръщала внимание с какъв гел са ме правили.Попитах старата ми маникюристка с какъв гел работи и тя каза на Perfect, но и стар найлз били хубави.2 пъти са ме правили с гел-лак и не съм доволна, предпочитам си гела и отгоре лак.
От 2 години не съм ходила оставих си моите нокти които си порастнаха пак същите твърди и що-годе здрави, само, че си искам пак маникюр с гел съвсем по-друг начин изхлежда маникюра и лака не се бели, та сега си чакам лампата sunone и докато дойде искам да се сдобия с всичко останало. Купих си avoplex на ОПИ и 3 лака, в момента в Медея имат намаления 50% , база ще взема на Коди от прочетеното тук и виждам, че сте доволни от Чи жу или каквото там е гела, и се почвам сама. Извинявам се за дългия пост.

# 154
Нана,

попитай в тази тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=1062496.new#new

В сегашната тема почти никой не пише.
Нищо не мога да кажа за гела, за който питаш.
Аз съм изпробвала само IBD,  и съм много доволна от него.
Другата марка, която съм използвала е nded, тя е антиалергична, също нямам забележки от не. Става дума за база + изграждащ гел + топ.

Цветни гелове използвах до скоро "китайските" от али.

Тъй като мнението ми май не ти е много от помощ, а казваш че си била доволна от гела на Perfect, просто си вземи пак него и не търси друга марка, защото не знаеш как ще се отрази на ноктите ти и най вече на здравето (рискът от алергични реакции при геловете е голям). Успех.

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 22:31 от Potrebitelka1

# 155
Нана,

попитай в тази тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=1062496.new#new

В сегашната тема почти никой не пише.
Нищо не мога да кажа за гела, за който питаш.
Аз съм изпробвала само IBD,  и съм много доволна от него.
Другата марка, която съм използвала е nded, тя е антиалергична, също нямам забележки от не. Става дума за база + изграждащ гел + топ.

Цветни гелове използвах до скоро "китайските" от али.

Тъй като мнението ми май не ти е много от помощ, а казваш че си била доволна от гела на Perfect, просто си вземи пак него и не търси друга марка, защото не знаеш как ще се отрази на ноктите ти и най вече на здравето (рискът от алергични реакции при геловете е голям). Успех.

Много Благодаря за отговора, а този гел ibd от къде мога да закупя освен от ebay? 
Това е, че не намирам гел на перфект и не зная от къде да го купя.

# 156
При нас гелове на Перфект ги продават в малките дрогерийки и в Лили също съм ги виждала.

Моят съвет е поне основата да е качествена, от по-висок клас, за да се предпази нокътната плоча максимално.

За ibd съм чувала добри мнения, ако попаднеш на оригинал. Внимавай там.

# 157
Mspasov

new perfect eurofiber clear  за този гел говоря, не съм го виждала в Лили. В никакъв случай няма да се хвърля на нещо евтино за това и питам от къде да взема ibd хубав.

# 158
Оригинално ибд се намира трудно, гелът им е много здрав, МО пък аз имах алергия към него-като го отворя и почваха да ми сълзят очите

# 159
Nana,

аз поръчвам ИБДто от интернет, по точно през амазон ми го доставят от америка. Предполагам, че и през ebay може да намериш такъв продавач.
При китайците (joom, wish, aliexpress) има много имитации на ИБД, внимавай да не се излъжеш с такива. Нямат свойствата и качествата на оригинала. Мнението ми е, че продуктите на ИБД са добри, но НЕ са антиалергични.

Не знам дали се дължи на ИБД, или на китайските цветни гелове, но аз също минах на антиалергични продукти на марката НДЕД, защото получих алергична реакция по пръстите. НДЕД поръчвам директно на немската им страница, има цена за доставка, но ако се поръчат повече продукти (които така или иначе не са скъпи, за качеството, което предлагат), доставката е поносима цена.

Покупки от физически магазин в бг не съм правила, както и не съм наясно с възможните марки. Тук не мога да помогна.

# 160
  • Paris, France
Mspasov

new perfect eurofiber clear  за този гел говоря, не съм го виждала в Лили. В никакъв случай няма да се хвърля на нещо евтино за това и питам от къде да взема ibd хубав.

https://nails.silcare.com/en/nowosc-zel-perfect-eurofiber-gel-clear.html

5€ е доставката до страна от ЕО за колет под половин кило. Този ли е гела?

Много харесвам геловете на IBD. Гел на ИБД от ибей, от непроверен продавач не бих купила. Купувам продуктите им от Амазон, от продавачи в САЩ. Допреди 3-4 години ми бяха едни от любимите, класи над твърдите гелове на Гелиш и ОПИ, но сега не бих ги купила.

В Стара тема за гел-лак има обстойните впечатления на Potrebitelka1 от няколко вида гелове на NDED. От някои е много доволна, от други никак, но най-важното е, че никой от техните продукти не е дал алергична реакция на нейните нокти, а тя е с алергия. По неин съвет и препоръка 4-5 тукашни, алергични съфорумки закупиха продуктите им и нямат видими признаци на алергии. Даже и праймърите им са ОК. По съвет на Потребителка си купих 3в1 гела без парене в лампа и съм супер доволна. Не пари в лампата, изпича се бързо и държи безупречно. Еластичен е като естествен нокът. Пробвала съм стария. Този е по-течен, но е идеален за поправки, бомбе и удължаване с шаблони. Устройва ме идеално това, че е 3в1 и не ми се моткат излишни кутии у дома.

Благодаря ти, Потребителка1.

# 161
Nevena

Точно този е гела на перфект но много евтин, мислех, че е от порядъка на 30,40 лв.Хм.
Тези гелове на Ндид сега ги разгледах те са 1000 вида, направо не зная кой да поръчам, също има някаква серия Американ лайн в едни червени кутийки,ползвали ли сте ги? Виждам, че цените са примамливи и ще взема да напоръчвам куп неща, искам също базата, гела и топ лака да са ми на една марка, за обезмаслител прочетох тук, че ползвате спирт, и аз ще си купя.
Една позната ми препоръча гелове на Snb били хубави.
Аз преди години когато бях с ноктопластика и ми се отлепеше някой нокът го залепях с каниколит без изобщо да си давам сметка за алергии и подобни. Слава Богу не ми се е отразило но както се казва никога не е късно. Сега съм по-разумна, от Али експрес освен печка друго не бих поръчала.

# 162
  • Paris, France
Този, показаният в сайта им е само 5 грама, което е много малко, а не стандартните 15 или 30 и затова е толкова евтин. В момента явно нямат големи опаковки. Ето 30мл:

https://www.kikinails.it/gel-trifasici/40-gel-costruttore-eurofiber-clear.html

Нормална е цената. За първия сайт гарантирам. Жалко е, че нямат големи опаковки в момента, но можеш да им пишеш и да ги питаш. С цената на доставката си е горе долу такава и тук.

Отдавна не съм тествала нови гелове от НДЕД. Американ лайм е висока марка на НДЕД, но помня, че не бях особено доволна от това, което получих. Даже не помня какво беше.

NDED са най-големият производител на геловите продукти за нокти в Европа и повечето марки купуват техни гелове, които са разфасовани в поръчана от фирмата опаковка и с лепнат етикет. Няма да се очудя ако предлагат някакъв продукт със същите качества на гела, който търсиш. Разгледай fiberglass gel, gel fibre de verre  Имат доста видове. Помня, че Потребителка1 не беше очарована от този, който купи, защото и е много твърд. Помня, че имаха гелове с видими власинки, но сега не се сещам кои са. Ще проверя и ще докладвам.

Доволна съм от техния ултрабонд, кисел праймер (стария, новият е май без киселина), гелът, който не пари (gel sans thermogénie на френски, ICE cool на английски). От базата и топа за гел лак никак не съм доволна, защото типът не беше бляскав колкото Гелиш а базата не държеше, но не се и махаше. Новите не ги познавам. За всякакви течности за нокти са много добри.

Смея да твърдя, че продуктите им са в пъти по-качествени и трайни от прехвалените американски, поне от тези на Гелиш и ОПИ.

Надявам се Потребителка1 да те опъти, както ме опъти мене. Тя знае немски и може да се ориентира в описанията, че в превод са ужасни.

# 163
Nevena, много благодаря за изчерпателния отговор, ще си харесам и поръчам няколко неща, аз не съм на ти със немския но ще се справя. Да попитам каква е разликата между база, ултрабонд и праймер, нали и трите се нанасят преди гела?
На Опи съм ползвала само лакове и сега взех Авоплекс за кожички, на Гелиш нищо.
Печката ще ми дойде между 5.11 и 25.11 и ако тези дни си поръчам продукти от НДЕД ще ми дойтат навреме с печката. Нямам търпение.
Ако potrebitelka1 се включи да каже от кой не е доволна ще е супер.

# 164
Здравейте, моля помагайте!
С гел съм от близо 1 месец и вече ми е време за поддръжка..
Имам един гел chu jie 14mg
И UV лампа 36W, но не знам как да го направя както трябва явно- при последния ми опит преди около 3 месеца си правих  сама ноктопластика с удължители- много добре се получи- пекох гела по 15- 20 мин, но след 2 седмици се отваряше от към кожичките или прпсто целия нокът падаше!? Дайте съвети сега кк да процедирам понеже нямам възможност и време да отида на поддръжка!?

Общи условия

Активация на акаунт