Що е то домашна ноктопластика? -тема 9

• 40 318
  • 427
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте, моля помагайте!
С гел съм от близо 1 месец и вече ми е време за поддръжка..
Имам един гел chu jie 14mg
И UV лампа 36W, но не знам как да го направя както трябва явно- при последния ми опит преди около 3 месеца си правих  сама ноктопластика с удължители- много добре се получи- пекох гела по 15- 20 мин, но след 2 седмици се отваряше от към кожичките или прпсто целия нокът падаше!? Дайте съвети сега кк да процедирам понеже нямам възможност и време да отида на поддръжка!?
смени гела, този гел е много твърд а нокътя е пластичен, когато правиш разни неща с ръцете нокътя се огъва, а гела стои отгоре като бетон, за това се отваря

# 166
Ето нещо и от мен набързо тази вечер, нямах време много да го мисля 😁☺ Просто нямах търпение да си използвам новите цветове 😍 Давайте идеи за коледни маникюри 😊

# 167
Аз наскоро си взех праймър само за 10 лева от Старлет, и съм на принципа - щом ми щипе при допир с кожата, добър е  Mr. Green в действителност не ми е мръднал гела от както го ползвам. Взех EzFlow, ако някой мисли да го пробвам, само информирам

Доволна ли си от марката?Ползвала ли си гела за изграждане?Какво ти е мнението?

# 168
Момичета,препоръчайте ми гел за изграждане,на приемлива цена.Знам,че обезмаслител,база,гел и топ е хубаво да са на една марка,но има ли някакви изключения,например обезмаслителят или топа да е друг?

# 169
С хубав гел топ не ти трябва. Хубав праймър( да се изпарява бързо и плочката да побелява), хубава база(каучукова) и еднофазен гел. Разгледай страницата на Старлет. Аз работя с професионални марки, които не се продават свободно, но съм чела хубави отзиви за продуктите им

# 170
  • София
Здравейте, мацки!
От година и нещо съм с ноктопластика, като от около 7-8 месеца си я правя сама. Вчера си взех акрил да пробвам как ще стане, но тъй като нямам опит с техниката и акрила имам няколко въпроса:
На първия ми отговориха в другата тема ( дали може изграден нокът с акрил да се лакира с гел лак - казаха, че може). От тук следват още няколко въпроса - Може ли при поддръжка на гел лак да се направи с акрил ( върху изпиления гел да се сложи акрил и да се оформи)? Като цяло може ли да се смесват двата материала? И може ли върху изграден нокът с гел лак да се лакира с цветна акрилна пудра?

Благодаря предварително !
И една снимка и тук на сегашния ми маникюр.

# 171
  • Paris, France
ивеличкова, обикновено няма проблем да се постави гел върху акрил или акрил върху гел, като втората комбинация не винаги държи. За да не се разделят и отстояват един от друг гелът и акрила трябва да са със сходна еластичност и вкопчени един в друг. Акрилът е твърдо покритие и е добре гелът, върху когото поставях акрила също да е много твърд. Каквото и да слагаш е добре долното покритие да е грубо - награпено с пила 100-120 грубост, обезпрашено, намазани с ултрабонд и оставено да поизсъхне. Преди десетилетия се ширеше мнението, че акрил не седи върху гел, но това е, може би, защото се ползуваха основно кисели праймери, а те не може да се слагат върху гел и акрил.

Вероника Ганчева - от CND Brisa едва ли някой може да предложи по-добро. Ти с тях работеше, нали? Potrebitelka1 беше предложила, преди няколко страници:

https://www.nded.com/gel-nail-supplies/phase-gel/1-phase-led-uv- … -development.html

3в1, не пари в лампата и отдолу се слага само преп и ултрабонд, който може и да е на друга лампа. На мене ми идва доста течен в сравнение с другия, който също не пари, но е база, изграждащ и топ поотделно, но е удобен и ще държиш само една кутия в партакешите.

Разгледай продуктите в сайта! Имат десетина гелове за изграждане, ако не и повече и съм сигурна, че нещо ще ти допадне.

За дълги нокти IBD Xtreme ми харесва много.

Камалия, липсваш в другата тема. Поздрави.

# 172
Здравейте може ли да ми препоръчате гел за изграждане от алито?

# 173
ивеличкова, обикновено няма проблем да се постави гел върху акрил или акрил върху гел, като втората комбинация не винаги държи. За да не се разделят и отстояват един от друг гелът и акрила трябва да са със сходна еластичност и вкопчени един в друг. Акрилът е твърдо покритие и е добре гелът, върху когото поставях акрила също да е много твърд. Каквото и да слагаш е добре долното покритие да е грубо - награпено с пила 100-120 грубост, обезпрашено, намазани с ултрабонд и оставено да поизсъхне. Преди десетилетия се ширеше мнението, че акрил не седи върху гел, но това е, може би, защото се ползуваха основно кисели праймери, а те не може да се слагат върху гел и акрил.

Вероника Ганчева - от CND Brisa едва ли някой може да предложи по-добро. Ти с тях работеше, нали? Potrebitelka1 беше предложила, преди няколко страници:

https://www.nded.com/gel-nail-supplies/phase-gel/1-phase-led-uv- … -development.html

3в1, не пари в лампата и отдолу се слага само преп и ултрабонд, който може и да е на друга лампа. На мене ми идва доста течен в сравнение с другия, който също не пари, но е база, изграждащ и топ поотделно, но е удобен и ще държиш само една кутия в партакешите.

Разгледай продуктите в сайта! Имат десетина гелове за изграждане, ако не и повече и съм сигурна, че нещо ще ти допадне.

За дълги нокти IBD Xtreme ми харесва много.

Камалия, липсваш в другата тема. Поздрави.

Да,Брисата е хубав,но искам да пробвам и нещо друго.А в сайта на nded има много интересни неща,само не знам с доставката дали няма да се оскъпи,някой поръчвал ли е от там?

# 174
  • Paris, France
Здравейте може ли да ми препоръчате гел за изграждане от алито?

https://www.google.com/amp/s/m.aliexpress.com/item/32826330758.h … ml#ampf=undefined

Прозрачният у ясно пари в лампата. Стоял по-добре с кисел праймър и Бонд или база. Не е еднофазен. Прасковени втората на снимката, който в реалността е малко по-дълъг цвят не парел. В зависимост от партидата понякога е по-течен или гъст. Има подобен, на който пише IBD. Той не пари толкова в лампата и цената е подобна. Количеството е огромно и е идеален за упражнение и мостри, но не бих си го сложила на ръцете.

Вероника, НДЕД може би се продават в България. Виждала съм техни гел-лакове в Бг сайт. Доставката е солена за един или два гела, но наскоро в гел-лаковете тема имаше предложение за групова поръчка. Поръчки за над 99€ се доставят безплатно. Преди аз така пазарувах от тях.  Ако 5-6 човека поръчате за 20€ всеки се получава доста добре. До адрес в Германия е 7€ доставката и ако има кой да ти го донесе не е зле. Потребителка беше направила спистшък с продукти, от които е доволна. Помощните им материали и течности са доста добри.

# 175
Знаете ли някой по-гъвкав гел, който да не стои твърдо и да е на някоя качествена марка? Както и да не пари в лампата.
Имам и още един въпрос. Трудно ли се справяте, като правите маникюра на дясната ръка? Или се свиква?

# 176
  • Paris, France
Harley., само 4 поста над твоя съм разяснила обстойно как се ползува точно такъв гел, предложен и тестван от съфорумката Potrebitelka1. И линк съм дала.

Естествено, че е по-трудно да се прави силната ръка. При мене не става по-лесно с времето. При корекция може да пробваш двойни форми с акригел. С тях е толкова лесно, колкото и на другата ръка и няма пилене след това, освен малко около кожа. Някои съфорумки удължават с такива форми, но тогава трябва Ел. пила и се пили от задната страна. Някои слагат нормални форми отдолу, така че отзад да не се събира гел. За удължаване ти трябва акригел без лепкав слой, защото е трудно да се маха лепкав от задната страна.

# 177
Здравей, момичета! Начинаеща съм в ноктопластиката в домашни условия и затова искам да ви попитам нещо. Имам база и гел на блускай, мога ли да ползвам ултрабонд на друга марка, например на найл експерт или да ми препоръчате някоя, по възможност от бг сайт? Благодаря предварително Blush

# 178
Може, разбира се.

Трябва да има проба-грешка, за да видиш дали тази комбинация при теб ще е издръжлива.

# 179
Може, разбира се.

Трябва да има проба-грешка, за да видиш дали тази комбинация при теб ще е издръжлива.
Благодаря за бързия отговор!

Общи условия

Активация на акаунт