Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 63

• 107 641
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София
аз не разбрах последно кога го няма стаменов  newsm78
1-30 юли, на 1 август е наличен, ама сигурно само ще преглежда, за процедури дали ще има налични ембриолози?
и тая година пак не успяваме да се срещнем лятото с него, все ни се разминават почивките  Crazy

Бамба аз вчера като запазвах час ми казаха, че е отпуска от 15.07 до 01.08. 

# 226
Здравейте да от 15.07.17 до 01.08.17 а самата болница и другите доктори  са до 15.08.2017 така ги разбрах аз .Мен ме интересува д-р Стаменов как ще работи до края на тази седмица ,ако някой знае ще съм му благодарна  newsm78

# 227
Здравейте момичета,имам аз един проблем..дано не ви разсмея ,но наистина не знам как да смятам..Имах задържан фоликул от мин.мес,който се е пукнал явно рано..вчера се видя ,че го няма на 7 ден.Пуснах прогестерон и понеже се оказа висок ми казаха 5-6 дни преди цикъл да запазвам час за преглед...И сега проблема е как да сметна кога ще ми дойде,за да връщам 5 дни назад.. EmbarassedАко можете да помогнете...Цикъла ми обикновено е 24 дни и на пункции съм била 11-12 ден..ама сега ?

# 228
  • София
ами на към 18-20 ден си запиши час.

# 229
Благодаря...притесни ме това ,че казаха че са видяли жълто тяло и се брояло за овулация...и да не би в този случай да е вече късно и да ми е дошъл цикъл на 19 ден....защото точно с 5-6 дни се получава това разминаване този месец Sad

# 230
  • София
ааа, нещо не те разбрах преди малко.
ако сега е била овулацията записвай началото на другата седмица.
пък ако е рано пак ще те викнат и готово.

# 231
Чудесна си-много ти благодаря..точно така ще направя Simple Smile-ще пробвам за понеделник или вторник Simple Smile.А да имате идея за какво може да ме викат на този ден ?Нещо във връзка с трансфер?Толкова бях се замаяла вчера,че с този спукан по никое време фоликул..че не питах

# 232
Здравейте, искам да попитам за хистероскопия оперативна или диагностична дава ли се болничен

# 233
  • София
Здравейте, искам да попитам за хистероскопия оперативна или диагностична дава ли се болничен
да

# 234
  • Sofia
Здравейте, искам да ви попитам за съвет - Пациентка съм в Надежда, с ММ искаме бебе и правим опити 4 месеца - проблемът е, че имам нередовен цикъл след спиране на противозаяатъчни. Опитахме да предизивикаме с Оргаментрил - дойде нещо за 2 дни, след това почнах Дуфастон по схема - 5х2 , после 17 дни почивка, и след това 10х2 - и трябваше да ми дойде след Дуфастона, за да пусна изследнвания на хормоните - но не ми идва вече 7 дни - като през това време НЕ СМЕ спирали опитите за бебе. Последният път преди 1 мес и половина ми казаха, че имам тънка лигавица и след това имах 2 направени курса с дуфастона. На някой случвало ли му се е такова нещо? Да пускам ли изледвания без МЦ? Объркана съм... Благодаря предварително!

Здравейте, вчера бях на преглед при Д-р Хедер и тя ме посъветва, че въпреки че не ми е дошъл МЦ да пускам изследвания за хормоните. Днес сутринта дадох кръв и очаквам резултатите до вечерта. Тя каза също така, че 100% не са ми в нормата хормоните, след като не съм реагирала на курса с Дуфастон и ще трябва да има стимулация, за да забременея.

Въпросът ми е - за каква стимулация става въпрос? Някоя от вас случайно да има подобен проблем (липса на цикъл сле ддуфастон) ? Какви са според вас следващите стъпки до целта ми? Аз преди 3 год имах пак този проблем и минах всякакви стимулации и пих хапчета, за да ми дойде - предизвкаха го и ме сложиха на противозаяатъчни. Последно помня, че имах стимулация с Меронил май се казваше (инжекции)

Благодаря предварително!

# 235
Никол, а каква е причината за липса на МЦ? СПКЯ или друго? Възможностите за стимулация са десетки спрямо резултатите от хормоните и индивидуалния случай. Цветна снимка на тръбите имаш ли? Преди стимулация е добре да се направи.

# 236
  • Sofia
Никол, а каква е причината за липса на МЦ? СПКЯ или друго? Възможностите за стимулация са десетки спрямо резултатите от хормоните и индивидуалния случай. Цветна снимка на тръбите имаш ли? Преди стимулация е добре да се направи.

Здравей. Причината е, че когато бях първа година студентка пазих някаква безумна диета, после ходих в Америка за няколко месеца и от там загубих много кг и съответно ми изчезна цикъла. Върнах си кг разбира се, и с помощта на тези стимулации се оправиха нещата (бях пациент в Св Лазар). Тогава хормоните ми бяха безумни - ЛХ - 0,5 ФСХ - 0,07. Когато се оправиха нещата почнах противозачатъчни и така около 2 год. Спрях ги и не ми дойде повече Sad вече 3 месеца пълни без хапчета!

Снимка цветна - нямам. Единствено на прегледа - мнооого тънка лигавица, и единия ми яйчник бил що годе добре, другия много малък.

Ще приложа изследванията, когато ги получа.

# 237
Никол, правилния път, според мен, е да започнете с изследване не само на обичайните хормони, а да търсите причината в дълбочина - щитовидна жлеза, оценка на яйчников резерв, консултация с репродуктивен специалист и т.н. Дано откриете бързо причината и елиминирате проблема!

# 238
  • Sofia
Прилагам резултатите от изследванията - моля ви да коментирате, ако разбирате, защото аз до другия петък ще се побъркам Sad

Диагностични пакети
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Cibalab ЛЕЙДИ Плюс   Профил   *   *
TSH ( Тиреотропен Хормон )   3.310   mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин )   230.70   mIU/l   125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   5.40   IU/l   фол. 2.4-12.6 овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   7.27   IU/l   Фол. 3.5-12.5; Овул. 4.7-21.5, Лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   87.62   pmol/l   фол. 46-607 ; овул. 315-1828; лут. 161-774; мен. до 201
Testosterone ( Тестостерон )   0.70   nmol/l   0.22 - 2.90
Биохимия
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Глюкоза ( Glucose )   4.15   mmol/l   3.30 - 6.10

# 239
  • София
Само мога да кажа, че за забременяване искат TSH да е под 1.5, но с правилната терапия бързо ще го вкарате в норма.
Другите не мога да коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт