Отговорите са в сърцето! Възможности анализираме, посоки си избираме!

• 97 010
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Заявлението и аз подадох, електронно. Много яко!
Кажете сега за записване в училището, в което е  прието детето,  какви документи се искат, че да ги подготвя отсега. Освен диплома и здравна профилактична карта нещо друго трябва ли?

Много се извинявам за любопитството, но някъде мярнах, че твоето дете е прието в АК или бъркам?
Ако да, това означава ли, че се отказвате?

Ние ще подаваме другата седмица. Днес ходенето е предвидено за НГДЕК, че нали е на майната си   Wink и затова решихме да я отметнем днес.

Тъкмо ще ви чета и ще набирам теоретичен опит. После ще решим дали ще подаваме на хартия или електронно.

# 586
По-рано на това "Заявление за преместване" му казваха "Отпускно" и за основните училища го раздаваха заедно с дипломите... И не вписваха къде се мести, защото не се знаеше... Днес ще разбера дали на сина ми са му дали нещо заедно със свидететлството

# 587
  • Пловдив
peneva_a, в някои области изобщо не се стига до това разнасяне на тези удостоверения, правят си го централизирано, но при нас, примерно, си ги носим на ръка. Като излезе класирането, отиваш в училище, пускаш едно заявление и чакаш да ти го напечатат.
В София беше още по-гадно, отиваш първо да си запишеш детето, даваха една бележка, че е записано, с нея отиваш в старото училище за въпросното удостоверение за преместване, което трябва да занесеш в новото училище. Е, можело не веднага или на есен, ама си беше разкарване.
Не помня миналата година дали все още разкарваха така хората. 

# 588
  • София
А характеристика откъде? Вчера видях класната, тя каза, че са дали всичко на децата. Може би при даването на отпускното?

# 589
А характеристика откъде? Вчера видях класната, тя каза, че са дали всичко на децата. Може би при даването на отпускното?
На големия го дадоха заедно с дипломата в запечатан плик... и знам, че имаше училища, които го искаха да е запечатано  newsm78 а те им го бяха дали ей така, нескрито... На моя син беше в плик, да си го погледне и запечата...

# 590
Много се извинявам за любопитството, но някъде мярнах, че твоето дете е прието в АК или бъркам?
Не зная дали конкретното дете Ви интересува или освободените места в АК, така че ако е второто , то но ние също се отказахме от АК. На наши приятели детето (от СМГ е) също не смята да ходи там.

# 591
И ние сме готови. Подадохме документите в училище-гнездо, на място. Никакви опашки, спокойно, та преспокойно, учителите усмихнати, съдействащи и прекрасни! Става дума за 93 у-ще в София, в кв. Гео Милев.
Олекна ми Simple Smile

# 592
  • Пловдив

От училището? Освен тази година да има нови правила и да не дават характеристики. Знам ли.  newsm78

# 593
  • София
Не зная дали конкретното дете Ви интересува или освободените места в АК, така че ако е второто , то но ние също се отказахме от АК. На наши приятели детето (от СМГ е) също не смята да ходи там.

По-скоро по принцип ми е интересно какви са причините. Няма проблем и да не ми отговори.
Чела съм мнения за това, защо АК колеж е избран, но не и за това защо не е избран и затова попитах.

# 594
  • София
Ние май нямаме характеристики?! newsm78 Изрично питах детето, на никой не са дали, ни запечатано, ни не запечатано.

# 595
Амбър, как сте?
Ходихте ли в Плевен по доктори?

# 596
Винаги има по 20тина деца от двата пола, които не се записват, но няма как да ги преброите "освободените" места, защото не всички са от София... Освен това от съседни (и не само) области има деца, които кандидатстват и се записват в София-град (СМГ, НПМГ, езикови гимназии... от най-желаните), та тези бройки няма как да ги сметнете +-. Пък и не е само АК извън този прием, има доста още частни училища, в които се записват деца с високи/средно високи/средни/ниски резултати от НВО.
Та от тази информация, дали 5 деца се записват в АК или не, статистиката няма да мръдне Peace
...Чела съм мнения за това, защо АК колеж е избран, но не и за това защо не е избран и затова попитах.
Е как не си! В текущата, а и в предишната... и всяка година в темата за АК (около приемната кампания), няколко човека ни информират (стократно) защо не са избрали АК и защо училището Х (СМГ в общия случай)  е по-добро от АК.
Има си много деца и родители, за които СМГ, НПМГ или някое друго е по-по-най и затова не трябва да има обосновка за пред други хора, достатъчно е семейството да е на едно мнение, че Х е най-добрият избор за конкретното дете и семейство. И щом този избор е направен информирано в конкретното семейство, то той ще бъде най-добрия. (Нашия пример - за големият ми син там е точното място, мога да го потвърдя след почти пълни 4 години там, за малкия не би било... просто той не е този човек Wink Различни са си!)

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 10:42 от peneva_a

# 597
  • София
Директорът в нашето училище твърди,че характеристиките са отпаднали като опция и затова нашите седмокласници нямат такива.

# 598
  • София
Моето дете има характеристика. Стандартна е, табличка с отметки.
Няма отпускно, но то не става ли служебно отписването в 7 клас. Все пак всички деца напускат, защото са завършили степен на образование, а не поради преместване. Всъщност сега май няма значение. Ще има на записването вече.

# 599
И дъщеря ми няма характеристика. Ще ходя да чета е изискванията за записване.

Общи условия

Активация на акаунт