Отговорите са в сърцето! Възможности анализираме, посоки си избираме!

• 96 991
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
По-скоро по принцип ми е интересно какви са причините. Няма проблем и да не ми отговори.
Чела съм мнения за това, защо АК колеж е избран, но не и за това защо не е избран и затова попитах.
Американската култура и прекалената толерантност ни идват малко в повече. Особено на синът ми.
Ако ученолюбиво дете иска да учи в щатите , то АК ще му помогне много . Помощта за САТ е много ценна.
Ако детето е изключително в някоя област, например физика, химия, математика , лауреат е от международни състезания, то в МГ ще се чувства по-добре.За съжаление ние не сме от тях. Даже шансовете ни за влизане в СМГ са малки (под 470 точки имаме). От моята камбанария така изглеждат нещата.
Пенева, по-спокойно приемай нещата. Няма нужда за всяко нещо да се хвърляш на амбразурата.

# 616
  • София
Помощ! Попълваме желанията по списъка с кодовете, но там нещо ме съмнява броят на профилиращите след първи и втори език / за езиковите гимназии/  Rolling Eyes Доверявам се или почвам сверяване от други места!

# 617
  • Варна
Тъкмо бях решила, уж окончателно, че ще подавам заявление през системата... Но ме изненада обаждане от класната на девойката, че били получили писмо от РУО - задължително да съм се обадела след като подам заявление. Силно съм озадачена... Връзката беше доста лоша и не успях да разбера от нея защо е необходимо това.
Плюс, че още няма въведени оценките от свидетелството в електронната система...
Ще чакам до понеделник и ще видим.

# 618
...Чела съм мнения за това, защо АК колеж е избран, но не и за това защо не е избран и затова попитах.
Е как не си! В текущата, а и в предишната... и всяка година в темата за АК (около приемната кампания), няколко човека ни информират (стократно) защо не са избрали АК и защо училището Х (СМГ в общия случай)  е по-добро от АК.
Има си много деца и родители, за които СМГ, НПМГ или някое друго е по-по-най и затова не трябва да има обосновка за пред други хора, достатъчно е семейството да е на едно мнение, че Х е най-добрият избор за конкретното дете и семейство. И щом този избор е направен информирано в конкретното семейство, то той ще бъде най-добрия. (Нашия пример - за големият ми син там е точното място, мога да го потвърдя след почти пълни 4 години там, за малкия не би било... просто той не е този човек Wink Различни са си!)
...Пенева, по-спокойно приемай нещата. Няма нужда за всяко нещо да се хвърляш на амбразурата...
Кое от това не е спокойно, а е "хвърляне на амбразурата"  newsm78
Само споделих, къде да намери мнения "защо не" и че всяко семейство си знае нещата и си има поглед от собствената си камбанария!
И ето, аз например си знам, че за едното си дете съм "за", за другото съм "против"!
...Ако детето е изключително в някоя област, например физика, химия, математика , лауреат е от международни състезания, то в МГ ще се чувства по-добре...
Виж, затова не съм съгласна. Има не малко състезатели в АК, които са лауреати на международни състезания...

Та пак: Всеки сам си знае къде ще се чувства по-добре, а "за" и "против" има колкото деца има, колкото семейства има  Peace

# 619
  • София
По-скоро по принцип ми е интересно какви са причините. Няма проблем и да не ми отговори.
Чела съм мнения за това, защо АК колеж е избран, но не и за това защо не е избран и затова попитах.
Американската култура и прекалената толерантност ни идват малко в повече. Особено на синът ми.
Ако ученолюбиво дете иска да учи в щатите , то АК ще му помогне много . Помощта за САТ е много ценна.
Ако детето е изключително в някоя област, например физика, химия, математика , лауреат е от международни състезания, то в МГ ще се чувства по-добре.За съжаление ние не сме от тях. Даже шансовете ни за влизане в СМГ са малки (под 470 точки имаме). От моята камбанария така изглеждат нещата.
Пенева, по-спокойно приемай нещата. Няма нужда за всяко нещо да се хвърляш на амбразурата.

Радоева, благодаря за отговора! Точно такъв "тип" аргументи ме интересуваха. Частният поглед върху нещата. Какво търсят родителите в образованието? Кое е важно за тях - академичните знания, духът на училището или друго?
Чела съм темата за АК, но там има едни потребители, на които децата им не учат в АК обаче са силно негативни към него. От къде идва този негативизъм? И такива размисли ме вълнуват. По принцип образованието като цяло ме вълнува.
Сега да не си помислите, че ще правя сайтове като някои други.  Wink
За лично ползване ми е информацията.
И сега да не заспорите ЗА и ПРОТИВ колежа, че ще се почувствам виновна, че повдигнах тематата Peace

# 620

Знаете ли ако детето е прието на първо класиране, мога ли да запиша детето  или да подам заявление за участие във второ класиране без присъствието на детето?
И аз това се чудя.

# 621

Знаете ли ако детето е прието на първо класиране, мога ли да запиша детето  или да подам заявление за участие във второ класиране без присъствието на детето?
И аз това се чудя.
Преди 2 години го направих без детето, не ми се вярва сега да не може без него.

# 622
  • София
Сега звъннах в 91 нег  и 164 - то , казаха , че може.
Може да тръгват към морето Simple Smile

# 623
  • гр.Варна
Да се включа и аз набързо.Характеристика и ние нямаме към документите които вчера получи от класната.Негов приятел каза ,че били питали и им отговорили ,че са отпаднали newsm78
Заявлението е попълнено и разпечатано , но като един Тома неверни реших да го подадем двамата лично очи в очи с учителите. Rolling Eyes Дени току що замина за София на състезание по роботика, и ще ходим в понеделник да подаваме.Айдееее не остана  Hug

# 624
  • Варна
За Варна - наистина РИО изисква от директорите на училищата да подават информация колко деца са подали заявления - супер нелепо, но ни помолиха да звъним на класните.
Извинявам се, ако е коментирано, но може ли да се подават документи във Варна през почивните дни?
Въпреки, че пише в документите може да помогне на някого - ние няма да сме тук, когато трябва да подам заявление за второ класиране, но ще подготвя нотариално заверено пълномощно на приятелка

# 625
  • София
Жълто цвете, все още не сме взели окончателно решение. Но за колежа знам какви са документите, затова за там не питам. При всички случаи решението ще е продиктувано от лични нагласи и конкретни обстоятелства и не може да бъде смятано като виждане "за" или "против" дадено училище изобщо. По-скоро ще бъде отражение на нашите представи за това къде за нашето дете ще е по-добре да продължи, без да е сигурно, че сме взели правилното решение. И в двата варианта виждаме и плюсове, и минуси, така че ще бъде компромисно решение.

О, Prizma, как добре те разбирам. Имам чувството, че никога не ни е било токова трудно да вземем решение.

# 626
И ние подадохме тази сутрин заявление в най-близкото ни училище гнездо. Бях попълнила всичко предварително и на място само свериха информацията . Подаването ми отне не повече от 15-Тина минути. Нямаше опашки, но имаше доста попълващи на място .
Подадохме документи и в НГДЕК, там стана за 5  минути.
В нашата служебна бележка е включен резултата от НВО по чужд език . Имаме и характеристика , не е във вид на таблица с отметки както беше в четвърти клас , а със свободен текст  newsm78
Сега остава да чакаме  заветното първо класиране   Wink

# 627
  • Варна
ЗдрВейте. Моят въпрос е малко по различен. Децата сега завършиха основно образование. Това означава ли , че оценките от 8 клас също влизат в дипломата за средно образование. Преди 8 клас нямаше никакво значение и част от предметите в 9 клас ( те се учеха с учебници за 8 клас) . Като знам в Първа Езикова във Варна  в 8 клас как им пишеха двойки по НЕ, по няколко на ден. Къде мога да прочета  как се завършва средно образование.

# 628
Сега звъннах в 91 нег  и 164 - то , казаха , че може.
Може да тръгват към морето Simple Smile
И на мен ми беше изключително нужна тази информация, особено идваща точно от тези две училища ! InnocentGrin

# 629
  • Варненска клюкарка
Може ли подалите документи да ми кажат кой номер на удостоверението се вписва? Серийният или регистрационният?

Регистрационният Peace

Общи условия

Активация на акаунт