Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 204
  • 2 313
  •   2
Отговори
# 1 560
  • Куциндрел
От парада към древната история.  Joy Joy Joy Joy
Това общата култура на средностатистическата бг-мама е недостижима.

Чакай, тихо. Ще научим как консуматорското общество от времето на Александър Македонски е причина за залеза на Древен Египет. По някакви много стари учебници съм учил история в университета, започвам горчиво да съжалявам.
tooth tooth tooth
Чакам - как в древен Египет хората са се ояли от хилядолетия спокоен, безвоенен живот, дали да права на малцинствата, опънали са знамето на дъгата, станали са толерасти и за това Ал. Македонски успява да ги завладее. Преди него историята е - цветя, рози, храмове, паради.

# 1 561
Обяснявам (като) за идиоти - в случая на НАШАТА цивилизация имах предвид това, а не гей сватбите например. Ама много е трудно да четеш с разбиране, вЕрно. Отговарях на Аглая, на теб БигСитиНайт, преди да почетеш нямам какво да ти кажа.

Чета внимателно. И чакам да ми кажеш, кои са цивилизациите изчезнали заради морално разложение. Да те цитирам ли отново?

# 1 562
  • В царството на игрите:)
milmich, ти виждаш идеите на либерализма в Средновековието? И даже още по-назад - в Античността? Странна представа за историчност демонстрираш, да не кажа, че е пълно невежество, защото корените на либерализма най-много от Просвещението могат да бъдат изведени.
По - полека с определенията, де...Не е хубаво така Mr. Green
Въпреки, че това не е тема на темата бих отбелязала, че либерализмът притежава белези, които го характеризират като част от новото време и наистина началото му се търси някъде в епохата на Просвещението, НО много историци  откриват елементи на либералния светоглед в древността и най-вече в Древна Гърция и Рим. Това е по - скоро предисторията на либерализма,но такива белези могат да се търсят и там.
В случая, обаче имах предвид по - скоро това, което каза Nelig - Тотален морален упадък и загуба на ценности и надявам се, няма да има нужда да привеждам доказателства за такива нито за древен Египет, нито за Елада, още по - малко пък за древен Рим. И това е една, но много основна причина за всичко разиграло се след това, за да се стигне до края на цивилизации.

# 1 563
За либерализъм се съмнявам, но виж при достигане на етап на морален упадък и загуба на ценности (материализмът не е морална ценност,мили хора, нито новия ви Айфон) всички цивилизации за които се сещам са били победени и заличени от лицето на Земята.

Кои цивилизации точно имаш предвид?

Абсурд, би ли посочила какви са точно малцинствените квоти, за което говориш и какви привилегии  имат специално малцинствата? Ако може с някакви документи, би трябвало да са публични, нали така. Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 14:25 от Iris04

# 1 564
  • MI
Обяснявам (като) за идиоти - в случая на НАШАТА цивилизация имах предвид това, а не гей сватбите например. Ама много е трудно да четеш с разбиране, вЕрно. Отговарях на Аглая, на теб БигСитиНайт, преди да почетеш нямам какво да ти кажа.

Чета внимателно. И чакам да ми кажеш, кои са цивилизациите изчезнали заради морално разложение. Да те цитирам ли отново?

О, четеш ти. Затова мислиш че краят на египетската цивилизация е сложен от Александър. От кой го е извоювал всъщност той? Още едно домашно.  bouquet Дадпх ти за задачка да потърсиш кои хора са го твърдели. Няма да ти помогна, мисля че имаш нужда да почетеш, няма да ти се отрази зле.

# 1 565
За либерализъм се съмнявам, но виж при достигане на етап на морален упадък и загуба на ценности (материализмът не е морална ценност,мили хора, нито новия ви Айфон) всички цивилизации за които се сещам са били победени и заличени от лицето на Земята.

Кои цивилизации точно имаш предвид?

Остави се, няма да получиш отговор, вместо това ще ти кажат, че си глупава.

# 1 566

Добре, щом на мен ми отговаряш, да кажа какво мисля. Чувството за обреченост, за заплаха, за морален упадък, за това, че "сегашното време" е по-лошо от "някогашното" - е общо място в културата. Има го при Вергилий, Овидий, при християнските автори (които доста съдействат за утвърждаване на мита за "блудницата Рим"), при куп други автори; живее се с усещането за апокалипсис; между другото - такива усещания се изострят, когато наближи краят на някое столетие - по времето на Яворов например, насред културата на декаданса (обърни внимание на името на това движение), също са чакали края на света и също са си мислели, че той е резултат от моралния упадък (на всичкото отгоре през 1910 е минала и Халеевата комета и чувството за апокалипсис съвсем се е засилило). Така че това не е нещо ново.

# 1 567
  • MI
Е, не че не сае приключили наистина не много след това тези цивилизации. И цитираните ли са прости? Между другото има и по-нови теории, тези които БигСитиНайт трябва да потърси.  Mr. Green То както е тръгнало ще излезе че по-голям философ от бг-мама няма, ама все пак...

# 1 568
Ама ти явно не разбираш основното: това е литература, тоест фикция, интерпретация; литературата не отразява едно към едно реалността. А животът продължава.

# 1 569
  • MI
Не, не е фикция философията. В случая не говорим за художествена литература все пак. И да, продължил е живота и сле гърците, и след римляните. Въпросът е дали на тях самите им е харесало. И след нас ще продължи, и без нашата култура. Друг въпрос е дали ще е по-добре.

# 1 570
  • София
Не, ти каза, че залезът на цивилизациите се дължи на консуматорска криза. А аз ти казвам, че крахът настъпва когато на вратата се появи армия, която не можеш да победиш. В случая с Египет - Александър Македонски.

Това важи за последното фараонско царство, а преди това, пак е имало възходи и падения, но са се дължали на неспособността на фараона да държи под контрол администрацията и жреците, които спирайки да плащат данъци, са трупали богатства.
Спирали са строежите, науката не се е финансирала и всичко, което прави една държава силна.
Армията също.
С идването на власт на силен фараон, нещата са се оправяли и държавата е тръгвала напред.

# 1 571
nelig, за теб явно

"Всичко писано от философи, поети -
ще се сбъдне!"

Нивото рязко падна, така че мисля да не водя повече спорове с теб. В крайна сметка още в началното училище се учи, че текстовете, които четем, следва да се проблематизират, още повече художествените, а не да се приемат като фактологически доказателства.

# 1 572
  • MI
Не, просто налагам с ВЕЧЕ сбъдналото се и о, чудо, понякога отговаря почти напълно. От тук имам много повече основания да предполагам че тези философи са имали право в онзи момент, както и да направя определени аналогии с насъоящия, отколкото да вярвам на бодряшкото спокойно, никога нищо не се е променяло, няма и да се промени. Без аргументи, лишено от доказателства, но пък уверено. А и както казах тезата е доразвита и доста след това, на мен ми звучи достатъчно вероятно и обосновано, нещо което не мога да кажа за постовете в тази тема.

# 1 573
Продължавате да чакате Апокалипсиса ли? Или Бог с нов потоп да унищожи хората?

Защото наистина се озадачавам с тия цивилизации, изчезнали поради морален упадък. Най-малкото западната цивилизация  се базира основно на гръко-римската култура...

# 1 574
  • MI
След колко века, бе Ирис?! Я сметни до Възраждането. Разбрахме че бг мама е по-умна от всички философи накуп, няма нужда да продължавате.

Общи условия

Активация на акаунт