Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 194
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 390
Много си права за мащабните изследвания, затова се задълбочих в това.
Много ми хареса, че авторът не сексолог, не е лекар, не е дори биолог, а философ. Също ми харесаха и другите му творби. Повечето свързани с библейски пророчества и, че всъщност е почти теолог, няма лошо.
След това се натъкнах на писмо на автор на истинско научно изследване, ползвано в посоченото от теб "изследване"
Цитат
June 10, 2002
Timothy J. Dailey, Ph.D.
FAMILY RESEARCH COUNCIL
801 G Street N.W.
Washington, DC 2001

Dear Dr. Dailey:

On the web site www.frc.org you reference my work in your article on “Homosexuality and Child Sexual Abuse”. I am writing you to object to my name and research being associated in any way, shape, or form to lend legitimacy to the views proposed in your paper.

If you are, in fact, familiar with my research, you must realize that my studies have indicated that homosexual males pose less risk of sexual harm to children (both male and female)—from both an absolute and a percentage incidence rate—than heterosexual males. Your statement that “the evidence indicates that disproportionate numbers of gay men seek adolescent males or boys as sexual partners” appears to come from the assumption that if an adult male is attracted to a male child, this adult male’s sexual orientation is ipso facto homosexual.

Since your report, in my view, misrepresents the facts of what we know about this matter from scientific investigation, and does not indicate that my studies on this topic reach conclusions diametrically opposed to yours; I would appreciate your removing any reference to my work in your paper lest it appear to the reader that my research supports your views.

Yours truly,
A. Nicholas Groth, Ph.D.

Ps след това си направих труда да погледна отблизо и твърдението ти за близнаците и познай какво?
Видях, че има разминаване и при броя на левичарите при близнаците. При около 23% от  еднояйчните близнаци, единият е левичар, оказва се, че все пак имат различия в мозъка, нищо, че са с еднакво днк.

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 09:27 от Sinn.Sage

# 391
Много си права за мащабните изследвания, затова се задълбочих в това.
Много ми хареса, че авторът не сексолог, не е лекар, не е дори биолог, а философ. Също ми харесаха и другите му творби. Повечето свързани с библейски пророчества и, че всъщност е почти теолог, няма лошо.
След това се натъкнах на писмо на автор на истинско научно изследване, ползвано в посоченото от теб "изследване"
Цитат
June 10, 2002
Timothy J. Dailey, Ph.D.
FAMILY RESEARCH COUNCIL
801 G Street N.W.
Washington, DC 2001

Dear Dr. Dailey:

On the web site www.frc.org you reference my work in your article on “Homosexuality and Child Sexual Abuse”. I am writing you to object to my name and research being associated in any way, shape, or form to lend legitimacy to the views proposed in your paper.

If you are, in fact, familiar with my research, you must realize that my studies have indicated that homosexual males pose less risk of sexual harm to children (both male and female)—from both an absolute and a percentage incidence rate—than heterosexual males. Your statement that “the evidence indicates that disproportionate numbers of gay men seek adolescent males or boys as sexual partners” appears to come from the assumption that if an adult male is attracted to a male child, this adult male’s sexual orientation is ipso facto homosexual.

Since your report, in my view, misrepresents the facts of what we know about this matter from scientific investigation, and does not indicate that my studies on this topic reach conclusions diametrically opposed to yours; I would appreciate your removing any reference to my work in your paper lest it appear to the reader that my research supports your views.

Yours truly,
A. Nicholas Groth, Ph.D.

А дали като се задълбочи осъзна, че човекът който е философ, просто е събрал тези данни от проучванията на истински научни изследвания на лекари и социолози. Затова ги е написал източните най-долу-оригиналните. И всеки може да ги прочете извън събраното от философа. Писмото засяга един източник, който не е съгласен как са го цитирали. Ами останалите десетки източници с данни?

То и аз не съм лекар, но и аз ги цитирам.

Откога стана срамно да си теолог. Нима няма много уважавани учени в областта на религиите, които ги изучават.

Дори професор Стивън Хокинг, който е безспорен авторитет във физиката и почти всеки е чувал за него говори за "божествения фактор" при сътворението на света. Прочети, може и да ти стане интересно.

Пак отричате и замитате проблема с болестите, както и мащабът му във вашата общност. Така не правите услуга на хората, на който имате претенции, че помагате.

ПП. Извинявай ама ти верно ли мислиш, че има връзка м-у причините поради, които един човек става левичар и тези които го правят хомосексуалист?

# 392
Не, не внушава подобно нещо. По-скоро е повод да бъде зададен въпросът колко от тези жени биха избрали мъжка идентичност, ако тя не им е била наложена отвън. Имам подозрението, че броят им би бил нищожен. Ако подозренията ми се окажат верни, извършеното с тях явно е девиация.
Зашо да не я изберат? Все пак е вървяло с доста ектри - като да можеш да взимаш решения за семейството си, да ходиш навън сама и т.н. Малко ли жени са жертвали нещо, за да могат да го правят?

Освен това, всеки харесва себе си - иначе ще полудее. Това, че ти мислиш, че не си девиация и не са те натиснали да влезеш в някаква роля, не значи, че би избрала да си същата, ако беше възпитана в друго време и друго място.

Т.е. колкото те са принудени, толкова и ти си принудена да си нещо си - доколкото човек естествено се вписва в стереотипите и правилата на обществото, в което се роди.

Не се раждаш такъв, не се възпитава, тогава откъде се появява?

Доколкото знам, най-разпространената теория е свързана с комбинация от генетични предпоставки и особености на вътреутробното развитие. Т.е. раждаш се такъв в крайна сметка.

(А, да - има и корелация между левичарството и хомосексуализма - при мъжете. Също при мъжете - повечето хомосексуалисти изглежда са в семейства, където има няколко по-големи братя.)

# 393

Доколкото знам, най-разпространената теория е свързана с комбинация от генетични предпоставки и особености на вътреутробното развитие. Т.е. раждаш се такъв в крайна сметка.

(А, да - има и корелация между левичарството и хомосексуализма - при мъжете. Също при мъжете - повечето хомосексуалисти изглежда са в семейства, където има няколко по-големи братя.)

Това пак издиша като се съпостави с проучването за близнаците, при които условията за вътрешноутробно развитие са еднакви.

За левичарството и хомосексуализма не знам.
Знам, че има много хора, които са преодоляли хомосексуализма с подходящата психотерапия, което на мен ми говори, че се обуславя от накакъв психологически проблем в главите на тези хора.

# 394
Прости ми консервативността, но по въпросите на секса предпочитам да имам доверие на сексолози, не на теолози.
Писмото на истинския изследовател-сексолог е показателно.

Откакто има човечество, както броят на левичарите, така и броят на хомосексуалните е относително постоянен.
Наистина ли смяташ, че е случайност?

Гледам ползваш гугъл, запознай се по-отблизо с тези "терапии"

# 395
Не, не внушава подобно нещо. По-скоро е повод да бъде зададен въпросът колко от тези жени биха избрали мъжка идентичност, ако тя не им е била наложена отвън. Имам подозрението, че броят им би бил нищожен. Ако подозренията ми се окажат верни, извършеното с тях явно е девиация.
Зашо да не я изберат? Все пак е вървяло с доста ектри - като да можеш да взимаш решения за семейството си, да ходиш навън сама и т.н. Малко ли жени са жертвали нещо, за да могат да го правят?

Освен това, всеки харесва себе си - иначе ще полудее. Това, че ти мислиш, че не си девиация и не са те натиснали да влезеш в някаква роля, не значи, че би избрала да си същата, ако беше възпитана в друго време и друго място.

Т.е. колкото те са принудени, толкова и ти си принудена да си нещо си - доколкото човек естествено се вписва в стереотипите и правилата на обществото, в което се роди.

Защо да не я изберат? В последните две изречения от статията, към която ти даде линк, пишеше, че днес все по-малко жени правят този избор и са останали единици. Явно не я избират. Точно затова по-горе аз зададох въпроса защо така?

Относно харесването на себе си, точно това твърдя и аз. И за вписването в стереотипите на обществото съм съгласна, но ако тези стереотипи са в откровен дисонанс с вътрешната нагласа на човека, резултатът най-често е трагичен.

# 396
В днешно време не знам някой да не ползва Google.
Пак повтарям, че този сексолог е един от източниците засягащ малка част от данните, ами по останалите нещо да коментираш?

Четох за психотерапиите, те са алтернатива и са проработили при много хора, които не са очаровани от поривите си.
Дори четох мнения на други хомосексуалисти, които казват, че на всеки трябва да се гарантира и възможността да получи психологическа помощ, ако не иска да е хомо.

Не си права, не е постоянен броя в някой скандинавски страни, където тече пропаганда от най-ранна детска възраст. Откакто това се случва броя расте постоянно.

# 397
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Сексуалността не се възпитва, нито се предава като модел в семейството...иначе нямаше да има гейове, всичките създадени от хетеросексуални родители...

Възпитава се, понякога и от хетеросексуални родители, които не виждат или не реагират на психологическите проблеми довели до нея.

" Едно от най-големите проучвания досега, което анализира австралийска база данни за 33.000 двойки близнаци, открива, че само в 11% едновременно и двамата еднояйчни близнака са хомосексуалисти. Ако еднояйчните близнаци имат идентични гени и ако хомосексуализмът се причинява единствено от гените, еднояйчните близнаци би трябвало и двамата да са хомосексуалисти в 100% от случаите."

Не се раждаш такъв, не се възпитава, тогава откъде се появява?

Бърз влак, мн ми е неприятно с теб да споря...това не са дебати , а полемики някакви... не работи

Цитираш ми ретроградни мнения, изкопани от вдън земя,
 от някъв си сайт на "Асоциация Общество и Ценности ",само и само , за да подкрепиш тезата си.
Това мнение, изречено от Джоузеф Николози, който заедно с още трима други религиозни психиатри, организарал асоциация за поправяне на хомосексуални хора... 

https://truthwinsout.org/narth/

Тези негови твърдения са отхвърлени още през 90- те години на миналия век от всички възможни асоциации, занимаващи се с психология на човека, сексуалност и педагогика на територията на САЩ ...

...

# 398

Откакто има човечество, както броят на левичарите, така и броят на хомосексуалните е относително постоянен.
Наистина ли смяташ, че е случайност?

За пореден път левичари и хомосексуалисти се дават в един пример. Какъв е точно аналогът между тях?

# 399
Откога стана срамно да си теолог. Нима няма много уважавани учени в областта на религиите, които ги изучават.

Не е срамно да си теолог, но теолозите да си пишат за теологията, психолозите за психологията, физиците за физиката и т.н. Смешно е.

# 400
БВ, ако се задълбочиш в Гугъл ще откриеш, че това не са одобрени медицински практики, а псевдотерапии под крилото, каква изненада, отново на религиозни институции.
Повечето им "пациенти" не са, както ти казваш неочаровани граждани, а деца в пубертетна възраст изпратени там от "загрижени" родители.
Терапиите ползвани там, в по-голямата си част цивилизован човек би описал като "промиване на мозъци".
Резултатите от този тормоз са меко казано спорни.

# 401
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
В крайна сметка сексуалността е толкова сложно нещо, че всеки човек носи своята собствена и различна от на станалите хора, сексуалност ...

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 10:49 от Роузи

# 402

Бърз влак, мн ми е неприятно с теб да споря...това не са дебати , а полемики някакви... не работи

Цитираш ми ретроградни мнения, изкопани от вдън земя,

Не ти е неприятно само на теб. И аз осъзнавам, че няма смисъл да се дискутира, когато отсрещната страна вече няма аргументи.

Даже не го и знам кой е този Джоузеф.....някой си.

Цитирам мнения от проучвания на учени, дали са ретроградни всеки ще прецени  /ретроградна, ретроградно, мн. ретроградни, прил.- Който е против напредъка, прогреса; назадничав/, но зад тях стоят факти и цифри, които трудно могат да се обеснят с прилагателното ретрограден.

Тези разсъждения присъстват дори в мненията на български учени.

# 403
За пореден път левичари и хомосексуалисти се дават в един пример. Какъв е точно аналогът между тях?

Връзката е следната: БВ каза, че дори и при еднояйчните близнаци, които са уж изцяло идентични, се случва само единият да е гей, следователно хомосексуализмът няма как да е вроден. На това му отговориха, че при еднояйчните и левичарството не е задължително при двамата близнака, следователно мозъкът явно не е чак толкова идентичен при еднояйчните.

# 404
БВ, ако се задълбочиш в Гугъл ще откриеш, че това не са одобрени медицински практики, а псевдотерапии под крилото, каква изненада, отново на религиозни институции.
Повечето им "пациенти" не са, както ти казваш неочаровани граждани, а деца в пубертетна възраст изпратени там от "загрижени" родители.
Терапиите ползвани там, в по-голямата си част цивилизован човек би описал като "промиване на мозъци".
Резултатите от този тормоз са меко казано спорни.

Психотерапията не е одобрена медицинска практика?

Кажи го на хората, на които е помогнала, не са един и двама.

Общи условия

Активация на акаунт