Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 116
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Даун, мисля, че не разбираш за какво говоря. Или аз не го обяснявам достатъчно ясно. Има предостатъчно разкази от първо лице и се вижда разликата.  Матрици винаги има, дори в момента сме в матрица и утре могат да ни сменят матрицата и ние щем-нещем за някакъв период ще трябва да се нагодим, независимо дали след този период ще са върнем в старото състояние или ще припознаем новото.

# 481
нелиг, само към 5% от педофилите биват залавяни, така че статистиките са доста несигурни.

Няма значение какво си чула, искаш статистика - ето: 1 от всеки 5 момичета и 1 от всеки 20 момчета стават жертва на сексуално посегателство.

Статистика от друго място: About one in seven girls and one in 25 boys will be sexually abused before they turn 18.

Homosexual individuals are no more likely to sexually abuse children than heterosexual individuals.

Източник (ПДФ)

# 482
А педофилите за които говоря са специализирани в момчета. Един път само чух за момиче, всичко друго момчета и не винаги малки.
Статистиката познава достатъчно голям брой сексуално малтретирани момичета - от бащи, чичовци, братя, случайни изроди. Да не споменавам детските женитби. Да се намеква, че хомосексуалността е индикатор за педофилия, е доста грозно.

Има и жени педофили.

# 483
  • MI
Редакторам се, моя грешка. Сами си противоречите, но предполагам или поне се надявам че не е злоумишлено, а просто сте хуманитарно насочени и не сте свикнали да боравите с бази данни, вероятности и т.н.  Wink

# 484
Аз рядко говоря наизуст. Ето:
http://www.aidsprogram.bg/static_info1.php?main=data
За други страни си потърси сама, има данни. Има и за % хомосексуални по страни в уики,виж ги. И после помисли дали пък съм чак толкова предубедена и тъпа, или съм ползвала тези данни някога за нещо.  Rolling Eyes
Ето и за САЩ дето уж са най-напред:
http://m.dnevnik.bg/sviat/2012/11/28/1957131_poveche_ot_polovina … _mladeji_v_sasht/

Ами ето я и за Австралия статистиката: http://www.hivmediaguide.org.au/hiv-in-australia/hiv-statistics-australia/
Нито твоята, нито моята противоречи на казаното от мен.
Мъжете са по-застращени, поради "спецификата" на секса. После са кръвните предавания при наркомани и накрая хетеро сексуалните. Жените гей са минимално, което е обяснимо.

Казвах, че с натрупване на знание за болестта, е намален до минимум процента. Логично е мъже, хомосексуални да се заразяват по често, но в сравнение с 1980-90, броят е намалял драстично.
Процентът, вероятно ще е същия.

# 485
  • MI
Ето, и в Австралия било така. Просто вече не си във възрастовата група, която е най-рискова, съответно и твоите познати.  Laughing Не е обида, и аз не съм вече. Ясно ми е и че в някои части по-лесно се хваща, но знам и че има специални презервативи, и информационни кампнии. И пак това е положението, именно заради средно по-рисковото поведение.
А за насилието има много статистики, разтъсих се и аз. Никъде н в ма достатъчно данни които да потвърдят дали е по-вероятно или не в зависимост от ориентацията. Явно не са събирани такива данни. Така че за мен този спор приключи, аз на юнашко доверие заключение не приемам. Като видя добра база данни и надеждна статистика пак ще говорим.  Stop

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 15:50 от nelig

# 486
Статистиката, като процент се запазва, поради спецификите на предаване, но номиналната бройка е отдавна минимална.

Няма и такова нещо, като "да те направят" гей.

# 487
А за насилието има много статистики, разтъсих се и аз. Никъде н в ма достатъчно данни които да потвърдят дали е по-вероятно или не в зависимост от ориентацията. Явно не са събирани такива данни. Така че за мен този спор приключи, аз на юнашко доверие заключение не приемам. Като видя добра база данни и надеждна статистика пак ще говорим.  Stop

Щом няма достатъчно данни, нали се сещаш... За очеизвадните неща данни винаги има.

Има страшно много противници на хомосексуализма, особено из САЩ на религиозна основа. Достатъчно са богати и да си поръчат изследване, за да унищожат противника с данни, не само да го пляскат с Библия по главата. Ама няма и няма, нъц... За теб няма значение, разбира се, защото си имаш някакви готови представи и си виждала не знам си какви случаи. Rolling Eyes

# 488
  • MI
Няма и такова нещо, като "да те направят" гей.
Да, трудно могат да те направят гей. Само при случаи на насилие от педофили над момчета съм чела че влияе и на ориентацията, но не мисля че някой може да го потвърди или отхвърли. Все пак говорим за сериозна психична травма.

Но остава фактът, че като цяло една гей двойка е по-вероятно да има  рисково поведение от хетеро двойка. От тук и аз, както и законодателите в повечето страни, си запазвам правото да съм скептична основно правото на осиновяване от гей двойки. И да, и на хетеро двойка, която си малтретира детето, то трябва да се отнеме и се прави в белите страни.

И липсата на данни не значи че няма проблем имаш ли идея например колко статистически проучвания са забранени за извършване заради риск от дискриминация?! Това се учи в основи на статистиката, не е като да съм си го измислила.  Rolling Eyes

# 489
Няма повишен риск при хомосексуални двойки.
За съжаление, много родители, малтретират децата си, понякога с фатален край.
За това се правят тези Прайдове, защото, огромен процент от тези хора искат просто нормален живот и права.

Както казах, животът ме е срещнал с няколко хомосексуални двойки и опитът ми показва, че са с прекрасни взаимоотношения, а тези с деца, отговорни родители.

# 490
  • Бургас
Добре де, след като се твърди, че хомосексуалността не е болест, девиация и т.н., а нещо съвсем нормално, защо тогава огромният процент от човечеството не е хомосексуален, а е хетеро?
Нали определяме за нормално това, което се среща най-често/много, най-общо казано. Хомосексуализма не се среща толкова често, защо се опитва да се определи като нормално?
Не съм хомофоб или поне така си мисля. Не считам, че е нужно да одобрявам нещо, но това не ми пречи да го приемам. Т.е. не разбирам хомосексуализма, не го одобрявам, но приемам, че има такива хора и не ги мразя. Нито ще тръгна да ги бия. Имам някои резерви относно вопъла да осиновяват деца и то с някои уговорки.
Забелязала съм, че най-агресивни към хомосексуалните са мъжете и то са агресивни към мъжете гейове. Жените по ги приемат сякаш, осбено ако ги гледат Mr. Green

# 491
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Природата обича многообразието, хората- не

# 492
  • MI
Даун, аз говоря за по-рисково сексуално поведение. Това е очеизвадно. Ще ти го кажа директно - презервативите за хомосексуалните не са идентични с тези за хетеро. И ако ги ползваш рискът не е по-голям от при класически полов акт. Виждала съм ги, гей организациите го знаят прекрасно това. Но пак при тях е с пъти по-голяма заболеваемостта. Това че ти познаваш няколко не е никакъв аргумент.  Rolling Eyes Като съчетаем с недоказаното твърдение че за едно дете е все тая с майк и баща ли ще расте или с две майки/ 2 бащи, по-добре да не осиновяват. А пък за утробата под наем съм супер против от феминистична гл.т. И не съм единствената с тези аргументи.

# 493
Нелия, не си, но слава богу не сте и мнозинство, защото и на хетеро двойки им се налага да ползват сурогатни майки.

Нищо не разбрах от останалото. Аз ти казвам, че риск за заразяване винаги има, когат5о контактът е без презерватив, а е наложено, че той се ползва за предпазване от забременяване. този проблем липсва при хомосексуалистите и е нормално да не го ползват толкова често, което води и до повишен риск.

Факт е, че откакто хомосексуализмът се приема по-нормално, все повече хора нямат безразборни контакти и ползват предпазни средства.

за това и ти казах, че процентът може и да е същия, но броят е значително намален.

# 494
Нали определяме за нормално това, което се среща най-често/много, най-общо казано. Хомосексуализма не се среща толкова често, защо се опитва да се определи като нормално?

Нормално ли е да си писател? А нормално ли е да си със зелени очи? Нормално в случая - срещат се достатъчен брой хора с тази характеристика, че да не е някаква ужасна рядкост. Предполагам, че всеки от нас познава поне 1 човек с различна сексуална ориентация.

nelig, много неща са рискови - има рискови професии, има рискови хобита, има рискови гени (насл. болести), има рисков начин на живот (наркотици, алкохол, хранене, обездвижване), ама някак само СПИН-ът е важен явно. Рисково е да си жив, бих казала. Без риск са само поумрелите.

Общи условия

Активация на акаунт