Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 826
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 930
  • София

absurT, за какво тогава е тази тема, щом никой не е срещу прайда? Айде дай в розово тоя път.

Много трудно разбираш прост и елементарен текст, много!

Ти схващаш ли, че никой тук не се е обявил срещу свободата на когото и да било, да харесва когото си поиска?

Сега погледни заглавието на темата.

Вдена ли или да ти направя чертеж? newsm78

# 931
за какво тогава е тази тема, щом никой не е срещу прайда? Айде дай в розово тоя път.

За да се покаже как определена група хора не се смятат за хомофоби, въпреки, че смятат хомосексуалните за ненормални, гнусни, с дефицити и ги приравняват с педофили, некрофили и хора със сериозни душевни разстройства Peace .

# 932

Защо упорито се поставя знак на равенство между изразено неодобрение спрямо точно тази форма на защита на права и хомофобията?

Може би защото огромната част от мненията срещу прайда всъщност са срещу хомосексуалните?

Например, на последните страници се прави опит за приравняване на хомосексуализма с педофилията. Преди това се твърдеше, че искат да осиновяват деца, за да ги малтретират сексуално.

Бяха наричани "психопати" и т.н.

Нали не си мислим, че ако прайдът беше парад на любителите на костенурки, щеше да има тема за него?

Джулая, разбира се, че ще сме про-запад. Като гледам, не само ние, но и милиони българи, които са решили, че на запад се живее по-добре, отколкото на изток. И не - не е заради климата.

А защото либералните общества са по-богати и в тях се живее по-щастливо. Неслучайно.

absurT, айде сдържай си лабавите нервички.

За да се покаже как определена група хора не се смятат за хомофоби, въпреки, че смятат хомосексуалните за ненормални, гнусни, с дефицити и ги приравняват с педофили, некрофили и хора със сериозни душевни разстройства Peace .

А, баш!

# 933
Пак пиша - прозорецът на Овертон, технологията, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея. Ама четете:
Скрит текст:
ЕТАП 1
ОТ НЕМИСЛИМОТО ДО РАДИКАЛНОТО
СТАДИЙ НА НЕМИСЛИМОТО, КОГАТО ИДЕЯТА СЕ ОТХВЪРЛЯ ТОТАЛНО ОТ ОБЩЕСТВОТО

ЕТАП 2
ОТ РАДИКАЛНОТО ДО ПРИЕМЛИВОТО
СТАДИЙ НА РАДИКАЛНОТО, КОГАТО ИДЕЯТА СЕ ПРИЕМА САМО ОТ НЯКОИ РАДИКАЛНИ ГРУПИ

ЕТАП 3
ОТ ПРИЕМЛИВОТО ДО РАЦИОНАЛНОТО
СТАДИЙ НА ПРИЕМЛИВОТО, КОГАТО ДАДЕНА ИДЕЯ СЕ ПОСТАВЯ НА ШИРОКО ОБСЪЖДАНЕ

ЕТАП 4

ОТ РАЦИОНАЛНОТО ДО ПОПУЛЯРНОТО
СТАДИЙ, КОГАТО ИДЕЯТА СЕ ОЦЕНЯВА ОТ МНОГО КАТО РАЗУМНА И ЗАПОЧВА ДА ГОСПОДСТВА

ЕТАП 5
ОТ ПОПУЛЯРНОТО ДО ПОЛИТИКАТА
СТАДИЙ, КОГАТО ИДЕЯТА ГОСПОДСТВА В ОБЩЕСТВОТО И СТАВА ПОЛИТИКА

Ами не, не абсолютно всяка.
Но това е добра теория, като цяло.
Ще ти цитирам няколко неща, които са минали тези етапи много преди Джоузеф Овертън да се роди.
-премахването на робството в Щатите и крепостничеството в Русия
-узаконяването на право на собственост от жени в Англия
-жените извоюват най-буквално правото да гласуват страна по страна.
-правото на аборт пак страна по страна
-борбата за граждански права в Щатите ппез 50-те и 60-те
-независимостта на Индия

Мога да продължа...

# 934
Ако беше изразено само неодобрение  срещу тази конкретна форма, никой нямаше да го нарече хомофобия.

.
Напротив, имаше точно такива мнения, че ако кажеш - нямам нищо против хомосексуалните, но не харесвам прайдовете, значи си хомофоб.

джейпи, сегашният богат запад е станал точно такъв при определени условия и характеристики на населението, но вече не е ясно колко ще се задържи така.

# 935
По редичката хомосексуалисти, мигранти, про Запад, анти Русия, Джасим....Вие може и да не сте склонни. Все пак сме в България, по-назад сме. Но на Запад мозъците отдавна са промити.

Пак пиша - прозорецът на Овертон, технологията, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея. Ама четете:
Скрит текст:
ЕТАП 1
ОТ НЕМИСЛИМОТО ДО РАДИКАЛНОТО
СТАДИЙ НА НЕМИСЛИМОТО, КОГАТО ИДЕЯТА СЕ ОТХВЪРЛЯ ТОТАЛНО ОТ ОБЩЕСТВОТО

ЕТАП 2
ОТ РАДИКАЛНОТО ДО ПРИЕМЛИВОТО
СТАДИЙ НА РАДИКАЛНОТО, КОГАТО ИДЕЯТА СЕ ПРИЕМА САМО ОТ НЯКОИ РАДИКАЛНИ ГРУПИ

ЕТАП 3
ОТ ПРИЕМЛИВОТО ДО РАЦИОНАЛНОТО
СТАДИЙ НА ПРИЕМЛИВОТО, КОГАТО ДАДЕНА ИДЕЯ СЕ ПОСТАВЯ НА ШИРОКО ОБСЪЖДАНЕ

ЕТАП 4

ОТ РАЦИОНАЛНОТО ДО ПОПУЛЯРНОТО
СТАДИЙ, КОГАТО ИДЕЯТА СЕ ОЦЕНЯВА ОТ МНОГО КАТО РАЗУМНА И ЗАПОЧВА ДА ГОСПОДСТВА

ЕТАП 5
ОТ ПОПУЛЯРНОТО ДО ПОЛИТИКАТА
СТАДИЙ, КОГАТО ИДЕЯТА ГОСПОДСТВА В ОБЩЕСТВОТО И СТАВА ПОЛИТИКА

По пътя на логиката може да се легализират и крайнодесни идеи, нали така ?

Нещо ми замириса наистина на дясна пропаганда. Явно, темата се превърна в поредната платформа едни хора да изкажете болката си от западната цивилизация.

# 936
Апокалиптични прогнози за Запада има още от петролната криза през 70-те, ама де го чукаш де се пука. Вече няма СССР, но Запада е все тъй загниващ и всички там искат да ходят

# 937
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз се отказвам вече да споря. Simple Smile

Предполагам, че противниците на парада и хомофобите в темата са или на възрастта на баба ми или с интелигентността на домашните и птици, така че няма смисъл.
Все едно да споря с папагал...
Самият факт, че пишат такива безумия и наричат това факти, говори по какъв начин си подбират източниците и на какво ниво са... какви опорки цитират, колко са лишени от оригиналност и повтарят едни и същи глупости... Това за мен са хора без собствено мнение... а нещата, в които подозират хомосексуалните хора, ми говори колко черни са собствените им души и светове...

Освен това ми е обидно да се занимавам с хора, които толкова трудно осмислят текст, че трябва да им се пише по три пъти и единственият начин да спориш с тях е да слезнеш толкова ниско... колкото сега

Така или иначе времето ще ги опровергае:)

Както казва любимия ми Иво Димчев в последните си статуси:
хората -това са изключително неадекватни и самотни безкрайности....

... тъй че няма полза

И модератора вместо да трие моето мнение, да вземе да изчисти темата от обиди към хората от ЛГБТ ...

# 938
  • София

Хи,хи!
Като не ти мина номера с извъртането, почна да наставляваш. Mr. Green

На мен нервичките ми са на място, но твоята задача- да се правиш на вечно несхванала написаното, явно е изнервяща.

Аз само пак ще попитам- за кой ли път:
Някой да има познат, или някъде да е прочел поне, как двама хомосексуалисти са осиновили момиченце?

# 939
  • Тра-ла-ла
Джулая, разбира се, че ще сме про-запад. Като гледам, не само ние, но и милиони българи, които са решили, че на запад се живее по-добре, отколкото на изток. И не - не е заради климата.
Това, че хората бягат на Запад не значи, че ахват от възторг към тамошната култура и порядки. Хората отиват за кинти и често им се налага яко да стискат зъби, за да издържат местния "климат". Този климат доста се промени напоследък. Дойде един вятър от изтока. Та не е ясно докога тези западни дестинации ще са привлекателни.

Например, на последните страници се прави опит за приравняване на хомосексуализма с педофилията. Преди това се твърдеше, че искат да осиновяват деца, за да ги малтретират сексуално.
Айде без излишно драматизиране. Grinning Намеква се, че застъпниците за хомосексуализма в Европа често застават и зад някои доста извратени идеи. Както и че при хомосексуалистите има по-голям риск от педофилски изпълнения.

По пътя на логиката може да се легализират и крайнодесни идеи, нали така ?
Няма да се легализират. Нали виждаш как всяка крайно дясна проява се потушава в зародиш и не се дава на никой да гъкне. Хората още ги преследва призракът на Хитлер и се опитват по всячески начин да се покажат, че те вече не отъджествяват с него...

# 940
Напротив, имаше точно такива мнения, че ако кажеш - нямам нищо против хомосексуалните, но не харесвам прайдовете, значи си хомофоб.

Ако нямаш нищо против хомосексуалните, прайдът за теб би трябвало да е като всяко друго събитие в града. Каква би била разликата?

(Имаше мнения, че прайдът няма да постигне целите си. Което е трудно доказумемо предвид факта, че всяка година е по-голям и минава по-спокойно.)

absurT, аз лично ти постнах статия за семейство гейове, осиновили четири деца със сериозни здравословни проблеми, две от които момиченца. Ще си една идея по-малко досадна, ако вместо да задаваш един въпрос по десет пъти, четеш и какво ти отговарят.

Това, че хората бягат на Запад не значи, че ахват от възторг към тамошната култура и порядки. Хората отиват за кинти и често им се налага яко да стискат зъби, за да издържат местния "климат".

Те и афганистанците така правят, ама ревете, че не се интергрирали.

Ами да си стоят тук или да бягат към Русия тия нещастни три милиона българи, дето стискали зъби.

Смехотворни са ви тезите за гадния запад. Гадна е Чечня. Всъщност, като се замисля, колкото по-хомофобска е една страна, толкова е по-гадна за живеене. Що ли така?

# 941
Бабата пита младото толерантно семейство, което чака дете.
Какво ще бъде бъдещото ми внуче, момче или момиче?
Хич и не питай повече, няма никакво значение, като порасне то само ще си избере.  Mr. Green

По напред някой беше дал пример за две женски птици, които са двойка и отглеждат заедно яйцата. Само да попитам, коя от двете ги е оплодила? И като живеят заедно, как точно правят секс?  newsm78

# 942

Хи,хи!
Като не ти мина номера с извъртането, почна да наставляваш. Mr. Green

На мен нервичките ми са на място, но твоята задача- да се правиш на вечно несхванала написаното, явно е изнервяща.

Аз само пак ще попитам- за кой ли път:
Някой да има познат, или някъде да е прочел поне, как двама хомосексуалисти са осиновили момиченце?

Аз по-скоро ще попитам, има ли дългогодишни изследвания и съответно резултати, че отглеждането на едно дете в семейство тип татко-татко не влияе по никакъв по-различен начин на психиката му и възприемането на света от хетеро родители.

# 943

Нийл и Дейвид  Heart Eyes

Лий Даниелс, режисьор, също има дъщеря и син, ето ти снимка с дъщеря му

Дан Букатински и той така, ето ти с дъщеря му

Още двама по-редови актьори Бил Хорн и Скаут Мастерсън с дъщеря им

# 944
  • Тра-ла-ла
Аз по-скоро ще попитам, има ли дългогодишни изследвания и съответно резултати, че отглеждането на едно дете в семейство тип татко-татко не влияе по никакъв по-различен начин на психиката му и възприемането на света от хетеро родители.
Че нали, ако някой тръгне да прави такава статистика - ще бъде натиснат от 100 места да си трае. Трябва доста дълъг период за наблюдение, а гей браковете са сравнително ново явление.

Общи условия

Активация на акаунт