Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 396
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 210
Не зная дали имаш теза, jp. Още по-малко зная дали разполагаш с аргументи в нейна защита.

Да и да. А ти?

Какво общо има Шекспир?

# 211
  • Тра-ла-ла
Сигурно и ще си позволява пред детето да шлапя партньора си, да се натискат, целуват, да събират разни групички от неориентирани и взаимно чифтосващи се и т.н. Аз не съм съгласна такива да осиновяват деца!!!

Всеки родител си позволява пред детето си това, което му диктува здравия разум или липсата на такъв.  
Това, че една двойка е хетеросексуална не е гаранция за добър пример, нито хомосексуалната двойка е гаранция за лош. Хора всякакви, независимо от сексуалната им ориентация. Защо, например, на склонните към домашно насилие априори им е позволено да се възпроизвеждат, а разумен гей/лесбийка да не може да възпита дете?
Знаех си, че рано или късно ще получа такъв отговор Grinning Аз мисля ясно казах, че не одобрявам неразумните хомосексуалисти да осиновяват. А както е видно - доста имат проблем със себе си и държат навсякъде да го играят жертви и да нападат нормалните като ги карат да се чувстват виновни за всички беди на света едва ли не. А, бе, буквално да ни го нач*кв@т.

# 212
Какво аз, jp?

Не разбираш какво общо има Шекспир? Веднага ще ти помогна. Ти спомена, че хетеросексуалната любов е възпявана в изкуството, а аз ти отговорих, че и хомо сексуалната е възпявана също. Справка- Шекспир, Сафо и не само те. Така по-ясно ли е?

# 213
Знаех си, че рано или късно ще получа такъв отговор Grinning Аз мисля ясно казах, че не одобрявам неразумните хомосексуалисти да осиновяват. А както е видно - доста имат проблем със себе си и държат навсякъде да го играят жертви и да нападат нормалните като ги карат да се чувстват виновни за всички беди на света едва ли не. А, бе, буквално да ни го нач*кв@т.

По тази логика и неразумните хетеросексуални, които имат проблем със себе си не бива нито да осиновяват, нито да се възпроизвеждат. Кой определя кой е разумен и кой не?  Иска ли се психиатрична справка при забременяване? Тук навлизаме в съвсем друга плоскост, която хич не е приятна.

# 214
Какво аз, jp?

Не разбираш какво общо има Шекспир? Веднага ще ти помогна. Ти спомена, че хетеросексуалната любов е възпявана в изкуството, а аз ти отговорих, че и хомо сексуалната е възпявана също. Справка- Шекспир, Сафо и не само те. Така по-ясно ли е?

Малко ми приличаш на бот, който успява да следи само последните изречения, но му се губи разговора.

Сам по себе си фактът какво е възпявано няма отношение към този разговор.

Разговорът с възпяването тръгна от твоята теза, че прайдът е неприличен, защото мястото на сексуалността е у дома, а не в публичното пространство. Което е несъстоятелно, понеже очевидно сексуалността е отдавна публична тема.

Ето така е по-ясно.

# 215

Мисля си как хора, които нямат право да сключват брак, но искат, разчитат на съпричастността и подкрепата на едни други хора, които имат право да сключват брак, но не искат.
Забавно е. Или тъжно. Зависи от гледната точка.

Това много ми хареса.

# 216
  • Куциндрел
Бях говорила с една позната какви са условията за гей-брак в Испания и имане на общо дете.
Оказа се, че не е просто така - отиват женят се и после някоя от тях ражда.
Там, за да получат разрешение за тези им действия вземат разрешение за брак, минават през психолог, после им дават разрешение за инвитро или осиновяване. Това е при положение, че искат да се възползват от правото си на гей-брак там.
Така, че спокойно могат да въведат и нещо подобно тук.
Също е хубаво да се преразгледа закона за осиновяванията, за да може поне партньора да осиновява детето на половинката си, особено при условия, че детето няма друг родител, който може да са предяви претенции да го гледа.

Неглежирани от родителите си деца познавам доста.... всичките с хетеросексулани родители. Даже в момента в групата в ДГ на детето ми има едно такова. Поведението му е проблемно, но няма как родителите да вземат мерки за това. Просто те не са читави родители.

# 217

Малко ми приличаш на бот, който успява да следи само последните изречения, но му се губи разговора.

Сам по себе си фактът какво е възпявано няма отношение към този разговор.

Разговорът с възпяването тръгна от твоята теза, че прайдът е неприличен, защото мястото на сексуалността е у дома, а не в публичното пространство. Което е несъстоятелно, понеже очевидно сексуалността е отдавна публична тема.

Ето така е по-ясно.
ИНтересно. И ти ми приличаш точно на това.

А дали ще ти е възможно да посочиш мой цитат, в който съм окачествила прайда като неприличен?

# 218
А дали ще ти е възможно да посочиш мой цитат, в който съм окачествила прайда като неприличен?

Не, всъщност. Назад е ясно отношението ти към него. Не смятам да се впускам в семантични спорове само за да имам последната дума.

Мисля, че и тезите ти, и аргументите ти приключиха преди доста време и ти предлагам да си починеш.

# 219
Предложението ти е много любезно, jp. Бих отправила същото към теб. Предполагам, склонността ти да приписваш тези, отношение и да разкрасяваш версията си, се дължи на преумора, а не на дефицити.

# 220
  • MI
Разкошна тема - хора, които в други теми наричат всички сключваши брак меркантилни се борят за правото на други хора да могат да сключат брак и войнствено нападат всеки инакомислещ че е нетолерантен, докато те самите не търпят чуждо мнение.  Crazy А, и между другото 14 февруари май беше празник на любовта, а не на сексуалността. Поне до скоро имаше разлика между двете понятия.

Личното ми мнение е че прайдовете са излишни, особебо в страни в които хомосексуалните всъщност не са преследвани. Поредният абсурд - правят се прайдове в страни с разрешено сключване на съюз между еднополови (дори да не е наречен брак), но не и в страните, където да бъдеш хомосексуалист се наказва със затвор или дори смърт.

Иначе презиндентшата не ми харесва, стилът и (вкл. на писане) е пошъл. Но честно казано, видях доста отовори на поста й и постове тук, които са мнооого по-нагоре в скалата ми на пошлост и плитокумие от нейния.  Wink

# 221
Току що прочетох статия на българка, почувствала се дискриминирана, според мен без абсолютно никакво основание. Но нейната гледна точка й представя нещата по начин, който аз не мога да доловя и осмисля. Ето ви я: http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8% … %D1%8F/a-18275278

# 222
  • София
Току що прочетох статия на българка, почувствала се дискриминирана, според мен без абсолютно никакво основание. Но нейната гледна точка й представя нещата по начин, който аз не мога да доловя и осмисля. Ето ви я: http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8% … %D1%8F/a-18275278

Има хора, които нямат някакви сериозни житейски проблеми (нали ме разбирате - липса на партньор, болен близък, болест, безпаричие .... визирам много тежки житейски проблеми) и често те си измислят проблеми. Ето на такъв човек ми прилича авторката на статията. Чуди се като как да извади проблем от там където няма. Май животът ѝ е твърде уреден и скучен. Подозирам, че това ѝ е проблемът.

# 223
Предложението ти е много любезно, jp. Бих отправила същото към теб. Предполагам, склонността ти да приписваш тези, отношение и да разкрасяваш версията си, се дължи на преумора, а не на дефицити.

Да разкрасявам. :О Аз ли използвах звучните "вряскат", "плямпат" и прочие? Сега е мой ред да кажа "покажи ми как вряскат! докажи, че плямпат" - ако си падах по този тип разговори. Но не виждам смисъл.

# 224
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ох ... Кака Сийка имаше едно мнение, ... нещо от сорта - ...
А, намерих го Simple Smile

Мисля си как хора, които нямат право да сключват брак, но искат, разчитат на съпричастността и подкрепата на едни други хора, които имат право да сключват брак, но не искат.
Забавно е. Или тъжно. Зависи от гледната точка.

Както винаги много точно и на място  Hug

И историята на една снимка, протести пред Парламента (Помните ли? Много биха тогава полицаите ... ), и един полицай и бито тогава 15-годишно момиче, а днес ... пак заедно, но ... на Прайда Simple Smile Красиво!!!

https://nova.bg/news/view/2017/06/13/184951/%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D … 1%81%D0%BD%D0%BE/

Общи условия

Активация на акаунт