Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 423
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 330
Стана ми интересно и се разрових, тук пък едно обратно изследване, естествено промотирано от организация, която застъпва традиционното семейство.

За изненада, гей-родителите се представят по-добре от родителите - лесбийки. Но така или иначе, явно има въпросителни откъм осиновяването Въпреки че според мен наистина не е честно, при положение че склонни към насилие хора могат да се възпроизвеждат безпрепятствено само защото са хетеросексуални.

http://www.frc.org/issuebrief/new-study-on-homosexual-parents-to … previous-research

ЛГБТИ се борят дa има тоалетни за трансджендъри и хора от третия пол. Или още каквито там разновидности има...

Е, значи се мисли по въпроса. Интересно е все пак как ще го решават юридически при липса на корекции.

# 331
  • София

ЛГБТИ се борят дa има тоалетни за трансджендъри и хора от третия пол. Или още каквито там разновидности има...

Ха-ха-ха ... Бизнесът ще фалира. Представяте ли си във всеки МОЛ, офис, кино или друга обществена сграда по 5-6 вида тоалетни на етаж, за да бъдат спазени правата на всички  hahaha
В един момент може половината сграда да е тоалетни    Joy

# 332
Стана ми интересно и се разрових, тук пък едно обратно изследване, естествено промотирано от организация, която застъпва традиционното семейство.

Щом си айляк , давай, разрови и мнения на отгледани от гейове в името на справедливостта ...има  
Въпреки че според мен наистина не е честно, при положение че склонни към насилие хора могат да се възпроизвеждат безпрепятствено само защото са хетеросексуални.

А, това изказване е нечовешко ...оплачете се на Бог ..природата си знае работата защо и как ...

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 21:18 от ***vasilena***

# 333
Щом си айляк , давай, разрови и мнения на отгледани от гейове в името на справедливостта ...има  

Не, отделни мнения няма да търся и според мен на практика няма да кажат нищо, има достатъчно мнения на деца, отглеждани от "нормални" семейства и изложени на физически и сексуален тормоз.

# 334
  • Тра-ла-ла
Е, значи се мисли по въпроса. Интересно е все пак как ще го решават юридически при липса на корекции.
Сигурно ще има санкции, протести. Четох за музиканти, които прекъснали концерта си заради липса на такива тоалетни  Tired Нищо, че на нас хетеросексуалните ни се налага да ползваме унисекс тоалетни по време на всякакви мероприятия  Laughing

# 335
И аз бях скептична, ама това твърдят изследванията.

Ето едно такова: Parenting and Child Development in Adoptive Families: Does Paren … ientation Matter?
Сякаш всякакви изследвания не могат да бъдат изкривени в услуга на определени лобита. Wink

А, в конспиративни разговори не ми се влиза. Просто питах absurT за какво изследване говори.

Темата за пола и идентичността е интересна. Аз лично много неща не разбирам. Не знам и доколко е свързана въобще с хомосексуалността, защото - доколкото знам - повечето гей хора не се чувстват от другия пол. Просто са привлечени сексуално от собствения си.

Имаше една изложба преди известно време за бурнешите в Албания. Това, между другото, не е нещо модерно - а доста стара традиция. Чудя се как ли се усещат тези хора? Според мен, не се усещат като жени - макар и биологично да са от женски пол. Което, предполагам, значи, че има разлика между биологичния пол и (само)представата за пола в обществото.

Примерно, нищо в биологията не налага жените да носят рокли, момиченцата да се обличат в розово и да имат панделки и т.н.?

# 336
  • София

Не, отделни мнения няма да търся и според мен на практика няма да кажат нищо, има достатъчно мнения на деца, отглеждани от "нормални" семейства и изложени на физически и сексуален тормоз.

Защо ли ти трябва да търсиш, като е по- лесно да сложиш под един знаменател правилото, изключенията и двойното изключение? newsm78
Само че, е и некоректно, и показва безпросветна елементарност.

# 337
  • Куциндрел

Бракът не е създаден за да повтаря някакъв природен закон, а е създаден точно заради наследяането на имуществото. Както и изискването девойката да се запази чиста до сватбата. Така се прави застраховка, че поколението е твое, а не на съседа и то ще наследи имуществото си.
Но пък ти и всички останали имате право да мислите, че това е природно. Все пак ти си соц поколение, където даже и развода е бил срамен. А има и доста религиозни хора, за които каквото пише в Свещенните книги - това е.
Но да казваш, че Природният закон е соц. модел на хората... смешно е. Природата има за цел да подържа количество индивиди от вид. Все й е тая дали Асенчо има майка и татко или само татко, или само майка.

Цецке, бракът не е соц. творение, ама трябва малко да си попрочела, а не да си само писател. Mr. Green
И друго не сФащаш- Природно е мъжко и женско като се съешат, да се получи поколение и това мъжко и женско да предадат придобитите социални умения и особености на пола.

И да те светна- нищо общо няма Асенчо, който расте в модела на непълно семейство с Асенчо, който расте с двойка хомосексуалисти.
Ама и затова трябват 2 грама трезва мисъл и един грам поне интелигентност, за да се схване.
Лельо Чинке, никъде не съм казала, че брака е соц творение, казах, че ти си соц поколение.
Примерът с Асенчо беше по повод твоите думи за природата, брака и модела - майка, татко и дете.
Права си за 2-та грама мозък, редовно блесваш с тях по темите. Joy Joy Joy

Все й е тая дали Асенчо има майка и татко или само татко, или само майка.
А, ти пита ли Асенчо дали иска да има майка и да и казва 'мамо"
или липсата на здълбочено мислене ти пречи да помислиш, че и Асенчо има право на мнение, а не някакви  да му налагат да живее с двама гейове . За последиците ..ей така напред във времето пък хич да не те карам да се замислиш,... а да се поставиш на мястото на Асенчо пък хич на те тормозя.  

Ма верно не си добре.  Laughing Laughing Laughing

# 338
Темата за пола и идентичността е интересна. Аз лично много неща не разбирам. Не знам и доколко е свързана въобще с хомосексуалността, защото - доколкото знам - повечето гей хора не се чувстват от другия пол. Просто са привлечени сексуално от собствения си.

Мисля, че изникна встрани от темата, но е любопитно. Тук намерих един интересен материал.
https://challengingthelaw.com/biopravo/polovo-samoopredelenie/

# 339

Мненията на деца, отгледани от гей-двойки биха били чудесен контрапункт на мненията на децата, споменати от теб. Така че си струва труда да потърсиш и постнеш и мненията на децата, отгледани от гейове.

# 340

Имаше една изложба преди известно време за бурнешите в Албания. Това, между другото, не е нещо модерно - а доста стара традиция. Чудя се как ли се усещат тези хора? Според мен, не се усещат като жени - макар и биологично да са от женски пол. Което, предполагам, значи, че има разлика между биологичния пол и (само)представата за пола в обществото.

Примерно, нищо в биологията не налага жените да носят рокли, момиченцата да се обличат в розово и да имат панделки и т.н.?
Сега пък защо намеси бурнешите . Чувала и съм гледала за тях .
Ако в семейството няма мъж, то най голямата жена трябва да приеме тази роля -
един вид като закрилник на семейството . И това няма, ама няма нищо общо със лесбийките -сори ...
Много неудачен пример .

# 341

Изключително интересно ми беше да разгледам снимките на бурнешите, което ми припомни, че от доста години не съм разлиствала книгите на Исмаил Кадаре. Но ми направиха впечатление последните изречения от статията, към която си дала линк, а именно:"Днес все още има последователки на тази традиция, но те са все по-голяма рядкост. По-голямата част от тях са възрастни Бурнеши, които доизживяват своите последни самотни мигове." Интересно, защо така.

# 342
Мненията на деца, отгледани от гей-двойки биха били чудесен контрапункт на мненията на децата, споменати от теб. Така че си струва труда да потърсиш и постнеш и мненията на децата, отгледани от гейове.

Не те са контрапункт на други деца, отгледани от гей-двойки. Едните са доволни от семействата си, други не. Което всъщност е нормално и важи за всички деца и всички семейства.
Ето мнения на недоволни  
http://www.cnsnews.com/news/article/lauretta-brown/adults-raised … age-federal-court
Ето мнения и на доволни
http://www.newsmax.com/FastFeatures/gay-marriage-children-quotes … /07/07/id/653914/    - тук четвъртият е осиновен /естествено, лошото чувство от царяща наоколо хомофобия не може да се приеме за вина на родителската двойка/

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 22:20 от Vapor

# 343
Ето мнения и на доволни
http://www.newsmax.com/FastFeatures/gay-marriage-children-quotes … /07/07/id/653914/    - тук четвъртият е осиновен
Две неща ми направиха впечатление в мненията на доволните:
1. Всички са отгледани от двойки жени, но няма мнение на отгледан от двойка мъже. Повече от интересно би било неговото/нейното мнение.
2. Ето това изказване: "Yet, as a little girl, I so desperately wanted a daddy. It is a strange and confusing thing to walk around with this deep-down unquenchable ache for a father, for a man, in a community that says that men are unnecessary."
Скрит текст:
То събира всичките ми страхове за собствената ми дъщеря, чийто баща почина,
 когато тя беше бебе. Въпреки че тя беше нормално развиващо се дете, до 5-годишна не знаеше думата "татко" и после паднаха доста обяснения какво е това нещо бащата и за какво служи. От 6-годишната си възраст тя расте с любящ втори баща, което не ми пречи да си мисля, че цитираното по-горе изказване е все едно тя би го казала един ден.

# 344
Полът е нещо, с което се раждаш - мъжки/женски. Разбира се това може да се промени в бъдеще както нa физическо, така и на ментално ниво. Но не приемам на децата от най-ранна възраст да им се говори примерно в среден род вместо на "Тя" и "той", да им се дават книжки, в които георите да са безполови същества или както искаха разните гей лобита - да имало книжки с приказки, в които да има принц и...принц. Играчките - също да са безполови. Общо взето не е нормално докато децата са още в крехка възраст - някой да им мъти мозъците, да ги обърква и зорлем да ги вкарва в размисли кои са и какви са на този свят.

Доколкото знам, е възможно да се родиш с определен биологичен пол и съответните му органи, но да се чувстваш психически от другия пол. Това усещане възниквало още в детска възраст и няма как да се превъзпита или лекува.

Погледна ли разпоредбата, която линкнах, още ли ти се струва прекалена и ненормална? На мен доста неща ми направиха положително впечатление, например как да обясниш на детето, че никой няма право да го докосва, ако не му е приятно, че може винаги да откаже да участва в игра, как да постъпи, ако някой се държи по неудобен за него начин. Общо взето същото е като в учебниците по детска психология, има някакви основни познания, до които детето трябва да достигне в определен диапазон - що е то семейство, какви семейства има, защо семействата са различни, как да уважава тялото и инстинктите си, да уважава чуждото не и много други.

А за половата идентичност точно в този документ си има точка "положительные чувства о собственной половой принадлежности (как хорошо быть девочкой/мальчиком!)". Сори, четох, пулих се, нищо страшно не виждам в документа.

Общи условия

Активация на акаунт