Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 237
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 360
Човекът е дух, тяло и душа.
Когато в мъжко тяло има женска душа, на днешно време се прави лечение и операция, и готово.
С женското тяло и мъжка душа е същото.

Аз оттам тръгнах - какво прави човекът, който няма пари за корекции? Лишава ли се от от правото на самоопределение поради финансови причини? Има ли някакви фондове, които му гарантират, че ще отговаря на условията юридически да му признаят новия пол или корекциите няма да са задължителни, а промяната ще става със заявяване на желание.

# 361
Василена, пълно е с хетеросексуални субекти, които не би следвало да се възпроизвеждат, защото първо ще го отнесат собствените им деца, а след тяхното възпроизводство и цялото човечество. В тази тема изобилства от такива.
Гей-двойките поне не предават гените си на никого. За тази екстра не знам как не се сетихте.
грешиш , грешни разсъждения не се бъркай в природата . Ето огромната разлика между твоите расистки внушения и моите .
Ти искаш да се ограничат някои които правят много деца, а аз мисля че фертилните са по годни и способни
да оцелеят ...природа ..какво да правиш . Не можеш да им кажеш -ти и ти ще имаш право да се разплождаш,
а ти нямаш ..това бие на Хитлер, а аз не съм почитател на Хитлер. Дори и към гейовете  имам търпимост
стига да не преминават границите

# 362
Ти искаш да се ограничат някои които правят много деца, а аз мисля че фертилните са по годни и способни
да оцелеят ...

Мисля, че при определени наклонности, може и едно дете да имаш, и пак да го спукваш от бой/тормоз/и т.н.

# 363
Vapor, питаш как стои въпросът де юре или как би трябвало да бъде? Аз мисля, че трябва да е както е уредено, където въобще е уредено. Смяна на пол в документи и регистри да се прави след корекция, а кой нямал пари за операцията, не би следвало да е релевантен аргумент.

# 364

Според мен, защото не се налага толкова на жената да влиза в мъжки образ, за да върши неща, които преди са били разрешени само на мъжете. Т.е. ако няма особена разлика в социалните роли на мъжа и жената (или в очакванията за тях), защо ти е въобще да се преструваш на другия пол.

Но не това ми беше интересно - а идеята, че хората са твърде гъвкави в представите за себе си и мястото си в обществото. Сякаш върху един и същи хардуер можеш да подкарваш много различен софтуер, така да се каже. (Това важи не само за половете де.)

Друго интересно е, че тези баби-дядовци не са захвърлили мъжките дрехи и да облекат пеньоарите, щом традицията е станала ненужна. Според мен, не мислят за себе си като за жени от много време.
Относно първото болднато, идеята за заличаването на разликите в социалната роля на мъжа и жената моментално ми прищраква едно сексистко стихотворение на Хауард Немеров:
В две посоки само равните права смущават-
Пак на жените не им става и пак мъжете не забременяват.
Иначе, като изпълнявала за няколко години от биографията си и двете роли (на мъжа и на жената) в семейството, мога само да кажа, че това е ужасно и трудно поносимо. Не бих го препоръчала.

За второто болднато, не само тези жени, а почти никой на този свят не би се отказал лесно от идентичността, с която е прекарал целия си живот. Това би означавало да ампутираш самия себе си. Нещо като ритуално вътрешно самоубийство. Кой би го понесъл?

# 365
Смяна на пол в документи и регистри да се прави след корекция, а кой нямал пари за операцията, не би следвало да е релевантен аргумент.

И аз така мисля, но ако поставят въпроса не като възможност, а като "право на полово самоопроделение", някак ми се губи как си упражняваш правото при липса на финансови възможности.

# 366
  • Тра-ла-ла
На мен ми е любопитно какъв проект за тоалетни за транс са предложили. Как ще изглеждат тези тоалестни - кога ще имат писоари и кога не, какви пространства ще са обособени в самата тоалетна?
Сигурно ще има всичко на едно място - и клекало, и писоар, и тоалетна чиния. За всекиго по нещо. За който както се чувства Laughing

# 367
Пак на жените не им става и пак мъжете не забременяват.
....
За второто болднато, не само тези жени, а почти никой на този свят не би се отказал лесно от идентичността, с която е прекарал целия си живот. Това би означавало да ампутираш самия себе си. Нещо като ритуално вътрешно самоубийство. Кой би го понесъл?

Забременяването и ерекцията не са социални роли. Социална роля е примерно "глава на семейство" - и за нея ерекцията не е задължителна.

Ако биологията определяше изцяло социалното усещане за пола ти, нямаше да има проблем да се върнеш към биологичния пол, щом външният натиск отслабне.

# 368
Интересно, Бързия влак, като го копи-пейстна това, прочете ли го?

Разбира се, че съм го чела. Още в началото на темата, когато ставаше въпрос за проблемите със СПИН го споменах, но представителите тук на ЛГБТ обществото не го отразиха.

И понеже сега видях, че се постват разни материали, та реших да им го напомня.

Добре е да се замислят накъде да си насочат усилията да помогнат реално на хората като тях.

Както и тогава споменах имам приятел гей- добър и интилегентен човек с партньор, който няма нищо общо с него като качества и болен от СПИН. Няма да ви казвам оня болния какъв живот води и че спи с който му падне.
Жал ми е за първия от двамата, защото обича втория до степен да не му пука оня дали ще го зарази или не, само да е с него.

Когато има едно затворено общество, със съгласете се ограничен кръг от партньори /10% от населението ли беше/ един да се разболее и ако е такъв като втория ще го посее на още сума ти народ...

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 23:30 от Анонимен

# 369
  • Варна
Нека правят каквото си искат,НО да не привличат внимание! Този гей парад е пълна простотия! Peace Tired

# 370
Нека правят каквото си искат,НО да не привличат внимание! Този гей парад е пълна простотия! Peace Tired

Защо да не привличат внимание? За да не обърне резбата някой случаен минувач или за да не правокират хомофобията му?

# 371
JP, нямам предвид външния натиск, а точно обратното- себеидентификацията. Нея човек не може да ампутира лесно. Особено на стари години.

# 372
JP, нямам предвид външния натиск, а точно обратното- себеидентификацията. Нея човек не може да ампутира лесно. Особено на стари години.

Да де - ама защо, ако полът е нещо чисто биологично? Как въобще би могъл да го загубиш, ако е само въпрос на матка и нива на естроген.

# 373
  • София
ftp://
На мен ми е любопитно какъв проект за тоалетни за транс са предложили. Как ще изглеждат тези тоалестни - кога ще имат писоари и кога не, какви пространства ще са обособени в самата тоалетна?

Най- тъпото е, че всичките претендиращи за различие, все пак имат или мъжки, или женски полови белези, ама егото им и манията за значимост ги кара да искат безброй кенефи, вместо безброй библиотеки, например. Mr. Green

# 374

Да де - ама защо, ако полът е нещо чисто биологично? Как въобще би могъл да го загубиш, ако е само въпрос на матка и нива на естроген.
Миссля, че при жените, които обсъждаме става дума не за пол, а за себеидентификация.

Общи условия

Активация на акаунт