Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 002
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 540
  • София
На мен темата ми прилича на развален телефон. Съмнявам се крайните консерви да са чак толкова крайни, също и либералите толкова либерални. Но е начин за разтоварване на напрежението явно, като футболните агитки, политическите конкуренти и т.н.

# 541
  • MI
Ако не крещиш е още по-зле, явно стилът ти на изразяване си е такъв. Толерантен, така дасе каже.   Wink Аз ако трябва ще си се боря за правата. Темата е за даване на мнение и твоето с нищо не е повече от моето. Само е по-кресливо, но това не се брои. Броят се аргументи, оттеб такива не видях. А това не е нито куул, нито модерно.

В момента не се чувствам особено дискриминирана, макар че например жените още получават средно по-малко от мъжете. Ама прайд не правим.

А някои активисти ходятда се борят за различни каузи в Африка например. Ето те са герои. Другото е бля бля бля.

# 542
В тази тема спокойно може да се прескачат 10-15 страници.
На която и страница да отвориш, все ще налетиш на аргумента "тесногръди хомофоби".  ooooh!
Все пак тук пишат толерантни и широкоскроени хора, няма как да липсват подобни епитети, просто отвътре им идва. Peace

# 543
Ако не крещиш е още по-зле, явно стилът ти на изразяване си е такъв. Толерантен, така дасе каже.   Wink

Перфектен е стилът ми. Simple Smile

Дали ще правиш прайд или не, е лично твоя работа. Дали ще заминеш за Саудитска Арабия, за да ни покажеш как лично бориш потисничеството там, "където правата са най-нарушени" - също. Аз лично не го изисквам от теб и не знам защо ти го изискваш от други хора.

Не знам защо не разбираш, че никой не се стреми да бъде герой в твоите очи.

# 544
  • MI
Напротив, борят се за дабъдат харесани и/или приети. Защото дискриминирани не са у нас. А по този начин просто няма да им се получи. Това се опитвам да кажа. Както и с политкоректни толерантни уж крясъци по всеки несъглсен. Само се отвращавт и уерено безразличните така.  Rolling Eyes

# 545
Напротив, борят се за дабъдат харесани и/или приети. Защото дискриминирани не са у нас. А по този начин просто няма да им се получи. Това се опитвам да кажа.

Да де - всички схванаха какво искаш да кажеш. Това обаче е просто мнение. В него няма факти, аргументи, нито някаква дълбока експертиза по отношение на битките за права или нещо от сорта (доколкото на мен ми е известно).

Та - ок - имаш си мнение. Което е горе-долу с тежестта на моето мнение по отношение на някоя прогноза за цената на никела на Нюйорксата борса след пет години.

Аз смятам, че прайдът се приема все по-спокойно всяка година. Дори вицът за лорда взе да писва на хората. Мисля, че всяка година има все повече хора и всяка година протича с все по-малко инциденти и конфронтация.

Според мен това показва, че по-скоро е полезен за каузата на гей хората.

Аз, между другото, не съм бавачка нито на "умерено безразличните", нито на някой друг. Всеки си има глава на раменете и собствена съвест - да си отговаря за позициите и действията.

# 546
Парадът може би се приема по-спокойно, но не виждам с какво се е променила законово ситуацията през годините?
Абсолютно съм убедена, че ще минат най-малко 50г. преди да се промени нещо в тази насока.
Това, че българинът вече е свикнал с гей парада и не обръща внимание, не значи че ако се предприемат законови мерки, напрежението няма да ескалира отново.
Помните ли как живеехме преди 20 г. и кои бяха "героите на нашето време"- Васил Илиев, Георги Илиев, Карамански и пр. Днес, 20 г. по-късно-"героите" са Динко от Ямбол, Перата от Бургас, Ценко Чоков.
Дори малките, демократично мислещи партии са извън парламента, вътре са Марешки, Волен и Валери Симеонов. Наистина ли смятате, че еволюираме и вървим напред?!

# 547
  • София
jp, имало е прайд на хетеросексуалните и аз съм го пропуснала?

Има. Wink Ежегоден е - в Рио...  Laughing : Hug

# 548
  • MI
О, да, вижда се с ясно око колко са приети и харесвани. Вижда се и при проучванията за хомофобия, все сме на първо място. Много е променил прайда. А тон като твоя много помага да се бетонира така, Джей Пи. И за това талант трябва.

# 549
  • София
хората за себе си са прави - възрастни хора, събрали са се, направили са семейства (защото точно това създават - семейство), имат или искат да имат деца... В крайнасметка на по 30-40 години вече са достатъчно самоопределили се. Аз не виждам причина да нямат право да узаконят връзката си и да се ползват от гражданските права като всички останали хора.

# 550
Важното, Анди, е да си прав не само за себе си. Защото твоята правота може да е в противоречие с правата на околните.

Нямам нищо против някой да е гей. Имам всичко против той да бъде дискриминиран на работното си място или тормозен заради сексуалната си ориентация. Нямам нищо против гейовете да съжителстват с партньори и да наследяват тяхното имущество. Не виждам обаче с какво прайдът помага на тази кауза.

Изключително ме подразни тези дни предстаянето на казуса с А. Бърнабич. След като е кадърна, нека да стане министър-председател. И председател на Вселената да стане, ОК. Защо се тръби, че е хомосексуална? Какво общо има сексуалната ѝ ориентация с нейните професионализъм и кадърност? Аз нямам нищо против, че е хомосексуална. Всъщност, изобщо не ме интересува сексуалността ѝ- тя си е нейна лична работа. Защо тогава акцентът се поставя върху нея, а не върху професионализма ѝ, след като именно той има значение?

# 551
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Медиите тръбят, защото считат, че това интересува хората...но зад тези медии също стоят хора, за които точно това е по- важно от професионализма или личностните качества...

...

# 552
Медиите тръбят, защото считат, че това интересува хората
И защо хората трябва да се интересуват от нечия сексуална ориентация? Когато някой стане минстър председател, нормалните хора се интересуват дали е професионалист, а не за какво си ползва дупките. Или, понеже по дефолт на политиците им е работата да ни таковат таковата, сексуалната ориентация на премиера е част от длъжностната му характеристика?

# 553
О, да, вижда се с ясно око колко са приети и харесвани. Вижда се и при проучванията за хомофобия, все сме на първо място. Много е променил прайда. А тон като твоя много помага да се бетонира така, Джей Пи. И за това талант трябва.

Тонът ми си е съвсем нормален. Нито съм те обиждала, нито съм намеквала, че си тъпа, немислеща, крайна, креслива и т.н. А бих могла да да ти партнирам в това.

Последното проучване у нас, за което аз знам, е от 2011. Ти някое по-ново ли имаш предвид?

Изключително ме подразни тези дни предстаянето на казуса с А. Бърнабич. След като е кадърна, нека да стане министър-председател. И председател на Вселената да стане, ОК. Защо се тръби, че е хомосексуална? Какво общо има сексуалната ѝ ориентация с нейните професионализъм и кадърност? Аз нямам нищо против, че е хомосексуална. Всъщност, изобщо не ме интересува сексуалността ѝ- тя си е нейна лична работа. Защо тогава акцентът се поставя върху нея, а не върху професионализма ѝ, след като именно той има значение?

Съмнявам се Бърнабич да се е представила с "Аз съм лесбийка и съм новият премиер". Предполагам, че журналистите и публиката го намират за скандално и затова не спират да мелят за това. Предполагам, че на запад едва ли обсъждат с дни с кого си ляга Бърнабич.

Подобно беше с Макрон и жена му. В един момент в нашите медии темата с възрастта й заемаше три пъти повече време и място от победата на Макрон.

Новините все пак зависят и от интересите на публиката.

# 554
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
има си поръчкови медии, човече, които акцентират а каквото им трябва ...

Общи условия

Активация на акаунт