Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 991
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 555

Съмнявам се Бърнабич да се е представила с "Аз съм лесбийка и съм новият премиер". Предполагам, че журналистите и публиката го намират за скандално и затова не спират да мелят за това. Предполагам, че на запад едва ли обсъждат с дни с кого си ляга Бърнабич.

Подобно беше с Макрон и жена му. В един момент в нашите медии темата с възрастта й заемаше три пъти повече време и място от победата на Макрон.

Новините все пак зависят и от интересите на публиката.
Да, съгласна съм с това. Надявам се Бърнабич да прояви добър вкус и да парира опитите за спекулиране с личния ѝ живот.

# 556
Освен това, нека все пак признаем, че гей хората рядко се издигат в политиката. Както и жените.

Или атеистите - на някои места. Или цветнокожите.

Когато това се случи, си е странно.

# 557
Да, така е. Преди години, когато изборът в САЩ беше Обама или Хилъри, бях изключително подразнена от представянето му- начело на страната ще застане цветнокож или жена. Прозвуча ми като "Вижте колко сме толерантни, начело на страната ще застане Куцо или Сакато". Явно дори най-напредналите страни не са достигнали до там критерий да е професионализмът, а не дали си гей, жена, цветнокож, куцо или сакато.

# 558
Когато Миглена Тачева беше министър, по някаква причина медиите се въздържаха от коментари относно сексуалната й ориентация.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 11:45 от Анонимен

# 559
  • София
Да, така е. Преди години, когато изборът в САЩ беше Обама или Хилъри, бях изключително подразнена от представянето му- начело на страната ще застане цветнокож или жена. Прозвуча ми като "Вижте колко сме толерантни, начело на страната ще застане Куцо или Сакато". Явно дори най-напредналите страни не са достигнали до там критерий да е професионализмът, а не дали си гей, жена, цветнокож, куцо или сакато.

Всъщност точно щатите са тези, които поведоха хорото към пропастта на фалшивата толерантност. Когато преди двайсеттина години мъжът ми и колегите му кандидатстваха за докторантура в различни университети там се шегуваха, че най-големи шансове да попаднеш в добър университет има, ако си гей и цветнокож едновременно, защото така ще по-бързо ще се изпълнят квотите на университетите по критериите за разнообразие.

# 560
  • София
Тая история с прайда е велика глупост, която по никакъв начин не помага на хомосексуалните да решат административните и граждански въпроси. Дори смятам, че цялата тази кресливост само им вреди, защото някакви хора се опитват да трупат известност и толкова.

# 561

Проблемът жени или цветнокожи, или атеисти да застават начело на САЩ не е непременно в липсата на способности в тези хора, а че има големи групи консервативни избиратели, които никога няма да гласуват за тях. (Даже атеистите засега се приемат най-зле, изглежда.)

Така че когато се случи някой да пробие, си е новина.

Подобно е и с гейовете. Само слушай Марешки, Сидеров и т.н. по въпроса. Дали техните избиратели оценяват обективно способностите и образованието на един гей кандидат за парламента?

# 562

Проблемът жени или цветнокожи, или атеисти да застават начело на САЩ не е непременно в липсата на способности в тези хора, а че има големи групи консервативни избиратели, които никога няма да гласуват за тях.
(Даже атеистите засега се приемат най-зле, изглежда.)

Така че когато се случи някой да пробие, си е новина.

Подобно е и с гейовете. Само слушай Марешки, Сидеров и т.н. по въпроса. Дали техните избиратели оценяват обективно способностите и образованието на един гей кандидат за парламента?
Да, това е самата истина. И да, съмнявам се избирателите на Марешки и Сидеров да имат дори зачатие на мозък. Но съм сигурна, че разграничаването от кресливостта и на двата лагера би имало по-голям коефициент на полезно действие, защото не съм чула досега някой да е надвикал глупак, та ние да се надяваме, че феновете на Сидеров и Марешки ще бъдат надвикани и убедени.

# 563
Когато Миглена Пашова беше министър, по някаква причина медиите се въздържаха от коментари относно сексуалната й ориентация.

Коя е тази звезда, дори не съм разбрала , ама и толкова се интересувам от политика.

По темата- прайдът се приема по-скоро като шоу от повечето от околните, отколкото да се вярва, че наистина е борба за права.

Не се сещам за нито един популярен случай, в който действително да е имало претенции за нарушени права.Защото хората, когато смятат, че са им нарушени правата реагират по начин, регламентиран в законите- пишат жалби, сезират административни институции, съд.Дали основателно или не- изявяват претенции- реагират си.

Има ли в темата някой, на когото да е известен реален случай на нарушаване на права?
Освен това, някак не вярвам, че  у нас чак толкова копнеят за нерегламентирани до момента  права като сключване на брак, например.Маса хора живеят с партньора си без брак, ето и във форума колко теми по въпроса има, изведнъж защо всички решиха, че на хомосексуалните е необходим този брак?

Въпросът за децата също е решен без дискриминация спрямо останалите.

При хетеросексуална двойка също родното дете на единия не е дете по закон на другия, ако няма родствена връзка, нали?И не би могло да бъде осиновено от него без редица изисквания.
При хомосексуалните би могло да се приложи непълното осиновяване, което на практика е  почти същото.

# 564
Но съм сигурна, че разграничаването от кресливостта и на двата лагера би имало по-голям коефициент на полезно действие, защото не съм чула досега някой да е надвикал глупак, та ние да се надяваме, че феновете на Сидеров и Марешки ще бъдат надвикани и убедени.

Разбира се, че няма да бъдат. То и американците - фенове на сегрегацията през 50-те никой не ги е убедил, че негрите са истински хора.

Но когато промениш средата, се променят и представите на хората - не непременно на сегашното поколение.

Затова и смятам, че ползата от прайда е, че демонстрира, че тези хора ги има и че отказват да се крият или срамуват.

Все в един момент омразата ще се изтощи.

Пак ще цитирам Ганди: "Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш."

Никъде няма "...и ти ги убеждаваш, че си прав..." Simple Smile

# 565
Когато Миглена Пашова беше министър, по някаква причина медиите се въздържаха от коментари относно сексуалната й ориентация.

Коя е тази звезда, дори не съм разбрала , ама и толкова се интересувам от политика.

Ох, извинявам се. Вместо Миглена Тачева съм написала името на една ЧСИ, горката! Smile

# 566
Освен това, нека все пак признаем, че гей хората рядко се издигат в политиката. Както и жените.

Това не е вярно. Жените по-скоро рядко изобщо се занимават с политика.

Нали знаете, че на много голяма част от хомосексуалните не им личи от птичи поглед, че са такива?

# 567
  • София
jp, имало е прайд на хетеросексуалните и аз съм го пропуснала?

Има. Wink Ежегоден е - в Рио...  Laughing : Hug

Не е вярно, в Рио е карнавал на танците, в който участниците са с всякаква ориентация.
По света има какви ли не фестивали, в които участието на обратните не само не е забранено, ами въобще за ориентация не се поставя въпроса.
Няма нужда да ги изброяваме, нали, за да докажем, че хетеросексуалните не се интересуват с кого мачкат чаршафите обратните.
Като прибавим факта, че във всяко законодателство е залегнало категорично изразеното равенство пред закона и забрана за дискриминация на база пол, раса и сексуална ориентация, то прайдовете са продиктувани единствено от чувството за малоценност на организиращите ги, които държат да им покаже обществото колко ги харесва и как се възторгва от простотиите им.

Най- смешното е, че се намират такива- уж широкоскроени, които да ходят да им ръкопляскат, опивайки се от чувството си за напредничавост. Mr. Green

# 568

Това не е вярно. Жените по-скоро рядко изобщо се занимават с политика.

Нали знаете, че на много голяма част от хомосексуалните не им личи от птичи поглед, че са такива?

Не пречи жените по-рядко да се занимават с политика и едновременно с това да се сблъскат с предубеждения, когато го правят. Това зависи и от културните особености на страната, разбира се.

Под "гей" по-скоро имам предвид тези, за които се знае. Мисълта ми беше, че на достатъчно места способностите минават на втори план в очите на електората, ако за човека се знае, че е гей. Което веднага го поставя в по-неизгодна позиция.

# 569
Айде сега, Ганди се е борил за основни човешки права в Индия, когато е била колония на Великобритания. Нещо като нашият Левски. Много по-естествено е да се признае такава борба, изобщо не може да има и паралел, защото хомосексуалистите вече притежават правата на всички останали.
Иначе и той си е бил един объркан човек в личния живот, женен с деца, после пък приел уж целибата ама се говори за хомосексуална връзка...
Много зависи за какво се бориш.

Общи условия

Активация на акаунт