Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 109
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 570
Айде сега, Ганди се е борил за основни човешки права в Индия, когато е била колония на Великобритания. Нещо като нашият Левски. Много по-естествено е да се признае такава борба, изобщо не може да има и паралел, защото хомосексуалистите вече притежават правата на всички останали.

Това няма общо с казаното от мен. Няма значение за какво се бориш - просто това са етапите, когато искаш да промениш нещо и тръгваш от много ниска точка на одобрение/подкрепа.

# 571
Под "гей" по-скоро имам предвид тези, за които се знае. Мисълта ми беше, че на достатъчно места способностите минават на втори план в очите на електората, ако за човека се знае, че е гей. Което веднага го поставя в по-неизгодна позиция.

Предлагам да се коментира европейския избирател само, а не близкоизточния и дори американския. Много културни различия имаме с тях, но очевидно и с европейските постижения на цивилизацията нямаме много общо.

Бързия влак, в България не само че хомосексуалните нямат същите права като хетеросексуалните, ами и хетеросексуални двойки непожелали да сключат брак, нямат същите права относно наследяване, издръжки и прочие, като двойките сключили брак. Наскоро четох, че 60 процента от децата в България са родени в извънбрачни връзки, при което нерегулирането на тази форма на съжителство е леко нелепа, но нали църквата не дава. Между другото в държавата, в която живея са по-католици от папата и сутрин детето ми в двора на училището ще не ще слуша молитви четени по микрофон, но съвместното съжителство дори за хомосексуални двойки е законово уредено и бракове сключени между тях в чужбина се признават. Скоро и тук ще могат да сключват бракове. Това се случва защото (колкото и да звучи патетично) политиците отчитат нуждите на съвременната действителност, иначе избирателят ще им го върне. При нас нуждите са завряни в някоя соц пещера още.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 12:07 от Анонимен

# 572
Айде сега, Ганди се е борил за основни човешки права в Индия, когато е била колония на Великобритания. Нещо като нашият Левски. Много по-естествено е да се признае такава борба, изобщо не може да има и паралел, защото хомосексуалистите вече притежават правата на всички останали.

Това няма общо с казаното от мен. Няма значение за какво се бориш - просто това са етапите, когато искаш да промениш нещо и тръгваш от много ниска точка на одобрение/подкрепа.

Не беше казано от теб, ама не ми се цитираше.

За някой неща ниската точка на одобрение ще си остане ниска, докато гейовете не покажат, че са достатъчно отговорни да получат нещата, които искат. И това със сигурност няма да се случи с паради и демонстрации.

# 573

Предлагам да се коментира европейския избирател само, а не близкоизточния и дори американския. Много културни различия имаме с тях, но очевидно и с европейските постижения на цивилизацията нямаме много общо.

Коментирахме Бърнабич. Според една статия в Сърбия "65% believe that homosexuality is an illness".

За мен това, че лесбийка заема висша публична длъжност там, си е новина.

Бързия влак, и за Ганди и индийците са казвали точно това. Simple Smile

# 574
Аз пък не вярвам 65% от сърбите да казват това.

Бързия влак, гейовете трябва да доказват, че са достатъчно отговорни и там каквото друго е нужно, специално защото са гейове? Astonished Ама ако не ходят с розови папийонки на лилави точки и от Блиц не съобщят, че са гейове, ти няма да знаеш и ще ти се видят по-отговорни, нали?

# 575
  • Тра-ла-ла
Коментирахме Бърнабич. Според една статия в Сърбия "65% believe that homosexuality is an illness".
За мен това, че лесбийка заема висша публична длъжност там, си е новина.
Дано бъдещите новини да са свързани с това, че е министър-председател, а не че е лесбийка.  Дано самата тя не залитне в неправилната посока на поведение.

# 576
Освен това, нека все пак признаем, че гей хората рядко се издигат в политиката. Както и жените.

Това не е вярно. Жените по-скоро рядко изобщо се занимават с политика.

Нали знаете, че на много голяма част от хомосексуалните не им личи от птичи поглед, че са такива?

Не пречи жените по-рядко да се занимават с политика и едновременно с това да се сблъскат с предубеждения, когато го правят. Това зависи и от културните особености на страната, разбира се.

Абе какви предубеждения и културни особености, Беназир Бхуто кога още беше премиер на Пакистан. Иначе в САЩ на президентските избори говореха, че ако изберат Хилари, ще покажат как нямат предразсъдъци към жените. В същото време във Франция се надяваха да не е жената Льо Пен, какво показваха, не знам. Mr. Green

# 577
Абе какви предубеждения и културни особености, Беназир Бхуто кога още беше премиер на Пакистан.

Предимно защото беще шерка на татко си.

# 578
А Джордж Буш не беше син на баща си. Какво като е била щерка, щом в Пакистан може, да се твърди, че в центъра на Европа имало предубеждения е малко пресилено.

# 579
щом в Пакистан може, да се твърди, че в центъра на Европа имало предубеждения е малко пресилено.

Коя държава конкретно имаш предвид?

# 580
Аз нямам предвид, джейпи твърди, че жените се сблъсквали с предубеждения в политиката.

# 581
А Джордж Буш не беше син на баща си.

Беше - но има много други успешни мъже-политици без бащи-политици или милиардери.

Бхуто е изключението, което потвърждава правилото.

(Индира Ганди също е дъщеря на Джавахарлал Неру - преди да ми я дадеш за пример.)

# 582
Аз нямам предвид, джейпи твърди, че жените се сблъсквали с предубеждения в политиката.

Не, ти каза, че не можело да се говори за предубеждения в държава в центъра на Европа. Коя е тази държава?

jp, в политиката трябват връзки. Дали роднински, сексуални или финансови, все тая.

# 583
Аз пък не вярвам 65% от сърбите да казват това.

Бързия влак, гейовете трябва да доказват, че са достатъчно отговорни и там каквото друго е нужно, специално защото са гейове? Astonished Ама ако не ходят с розови папийонки на лилави точки и от Блиц не съобщят, че са гейове, ти няма да знаеш и ще ти се видят по-отговорни, нали?

Аз си казах личното мнение, с тия статистики за болести предавани по полов път и с това масово безразборно, безотговорно поведение да заразяваш други хора, няма как да получите моя глас за осиновяване.

Check Please,

Изобщо не съм против да има законово съжителство.

# 584

Не, ти каза, че не можело да се говори за предубеждения в държава в центъра на Европа. Коя е тази държава?
Център на Европа е метафора, толкова ли е неясно? Отнася се за цяла Европа, че няма предубеждения.

jp, Меркел как се издигнала, пак ли баща й я е уредил за канцлер?

Общи условия

Активация на акаунт