Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 072
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 585
Те болестите ходят и по хетеросексуалните, но нали не си мислиш, че хомосексуалните са обикновено безмозъчни същества, които не държат никак на здравето си и с лека ръка доброволно се заразяват със смъртоносни болести заради единия секс? Разликата между тях и теб е единствено, че предпочитат под чаршафите да са в компания на индивид от същия пол, защото изпитват сексуално привличане към него, а не към противоположния. Как от тази им особеност автоматично следва, че са безотговорни?

# 586
  • София

Бързия влак, в България не само че хомосексуалните нямат същите права като хетеросексуалните, ами и хетеросексуални двойки непожелали да сключат брак, нямат същите права относно наследяване, издръжки и прочие, като двойките сключили брак. Наскоро четох, че 60 процента от децата в България са родени в извънбрачни връзки, при което нерегулирането на тази форма на съжителство е леко нелепа, но нали църквата не дава. Между другото в държавата, в която живея са по-католици от папата и сутрин детето ми в двора на училището ще не ще слуша молитви четени по микрофон, но съвместното съжителство дори за хомосексуални двойки е законово уредено и бракове сключени между тях в чужбина се признават. Скоро и тук ще могат да сключват бракове. Това се случва защото (колкото и да звучи патетично) политиците отчитат нуждите на съвременната действителност, иначе избирателят ще им го върне. При нас нуждите са завряни в някоя соц пещера още.

Малко парадоксално се получава, но само за този, който иска да го види, а не е решил, че му се полага нещо, което не го иска.
Който иска да има правата и задълженията на сключилите брак, просто сключва брак.
Който не желае задълженията, които бракът вменява, не подписва.

Само че, явно има хора, които искат само правата, но без задълженията и в страните, в които са им дали възможността да се регистрират, просто са ги погалили по косъма, за да им парират възможността да точат социалните системи като самотни родители.

Що се отнася до нас, ние сме като в приказката- "видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак."

Модерно било, да живеят без подпис, живеят и деца си раждат, и си ги признават, и не се ангажират с отживелица като сключване на брак.
Да, ама нищо че искат да са свободни от подписи, драпат да ги признаят за встъпили в брак, с произтичащите от това права.
Безумна работа.

ПП. И преди да ми скочите, че съм заседнала в разбиранията си в миналия век, се огледайте и вижте, че масово хората с високи позиции в обществото, без значение от сферата си, са женени.
И по света, и в любимата страна- еталон- САЩ.

ППП. На фона на мераците за регистриране на хетеродвойките, защо напъвате обратните да сключват брак, не го разбирам?

# 587
jp, в политиката трябват връзки. Дали роднински, сексуални или финансови, все тая.

Това е твърде общо изказване, което е на ръба да не значи нищо. То за всичко трябват връзки - доколкото живеем в общество и зависим един от друг.

Просто двете източни изключения по отношение на жените в политиката - Бхуто и Ганди - имат твърде отчетлив общ шаблон. Наследяват мястото на бащите си в партията - и от там - в управлението.

Тук имаше някъде една тема дали предпочитаме сервитьор или сервитьорка. Около половината народ твърдеше, че жените не могат да се справят професионално с проста задача като сервирането. Смятай ако ги попиташ може ли жена да е президент.

Нина*, германците не са нито пакистанци, нито американци, нито българи.

# 588
абсурт, това беше постът с най-концентрирано съдържание на глупости, който съм чела в последния месец поне. Браво!

jp, политиката не е каква да е работа и не знам защо я намесваш в разговора. А това с връзките нужни за да израснеш в нея хич не е общо, а съвсем конкретно. За сервитьорите не знам какво пише в темата, но наоколо по заведенията е пълно с мъже сервитьори, много от които на средна възраст, че и нагоре. Ако може да не се дават нерелевантни примери, ще е добре.

# 589
Никой за нищо не напъва, absurT.
За мен е нормално който иска да сключва, който не, да не сключва. Без значение дали е рус, чернокос, с бяла или черна кожа, дали харесва ниски или високи, мъже или жени. Всички са хора и би трябвало да имат еднакво право в това отношения. Минало е времето, когато са смятали, че негрите не са хора, че червенокосите са вещици и т.н. Свиквайте.

Check Please  Peace

# 590
Ако може да не се дават нерелевантни примери, ще е добре.

Възможно е и просто да не схващаш какво искам да кажа. Но то е написано и си стои, така че няма да се повтарям.

# 591
  • София
Това е тъпо. А да не би да забравяват на хората с половопредавани болести да се женят и да раждат или да им вземат вече родените деца? Не може на пълнолетни и дееспособни хора да им се забрани да се женят. или да осинявяват. Ако на хетеросексуалните е забранено да осиновяват заради определени венерически болести, то това нека да важи и за хомосексуалните. Същото е и за доказването, че са нормални хора. Да не би на теб някой да ти иска да доказваш, че си нормален (не говоря за определени психични заболявания) преди да те оженят? Дори затворниците имат право да се женят.

# 592
jp, в политиката трябват връзки. Дали роднински, сексуални или финансови, все тая.

Това е твърде общо изказване, което е на ръба да не значи нищо. То за всичко трябват връзки - доколкото живеем в общество и зависим един от друг.

Просто двете източни изключения по отношение на жените в политиката - Бхуто и Ганди - имат твърде отчетлив общ шаблон. Наследяват мястото на бащите си в партията - и от там - в управлението.

Тук имаше някъде една тема дали предпочитаме сервитьор или сервитьорка. Около половината народ твърдеше, че жените не могат да се справят професионално с проста задача като сервирането. Смятай ако ги попиташ може ли жена да е президент.

Нина*, германците не са нито пакистанци, нито американци, нито българи.
Ами точно и сама дискриминираш жените, омаловажаш знанията и уменията на Бхуто и Ганди, защото били нечии дъщери. Ако бяха необразовани и негодни, щяха ли да се издигнат? Пък и както казва Чек, връзки си трябват, или как беше, нетуъркинг ли, препоръки ли...никой няма да дойде да те покани вкъщи, само щото си много способна. Макрон откъде се взе изведнъж?
Виж им на американците Мадлин Олбрайт, Кондолиза Райс, Хилъри, българските жени политици, къде ни отделяш от Германия в това отношение?

# 593
Съвсем ясно е какво искаше да кажеш и то наистина си стои написано. Само че не е вярно от една страна, а от друга примери като израстване в политиката на жени, гейове и прочие, нямат място в такава тема, защото в политиката не се израства заради способностите на индивидите.

# 594
Нина*, Мадлин Олбрайт, Кондолиза Райс, Хилъри и т.н. никога не са били избирани пряко от избирателите, доколко помня. Някой ги е назначил, защото е имало да се свърши една работа.

Бхуто и Ганди нямаше как да са неуки, идвайки от съответните семейства. Но със сигурност не са били най-обазованите жени в Индия или Пакистан.

# 595
Нина*, Мадлин Олбрайт, Кондолиза Райс, Хилъри и т.н. никога не са били избирани пряко от избирателите, доколко помня. Някой ги е назначил, защото е имало да се свърши една работа.

Бхуто и Ганди нямаше как да са неуки, идвайки от съответните семейства. Но със сигурност не са били най-обазованите жени в Индия или Пакистан.
Според теб Хилари и Льо Пен не ги избраха за президенти, само защото са жени? Всъщност за Хилари са гласували няколко милиона повече, но поради тяхната избирателна система победи Тръмп.
А политиците не знам да ги избират след тест за интелигентност или по образованието им, за да са най-умните. Пак споменавам Джордж Буш младши.

# 596
  • София
Колкото и да не ми харесва, трябва да се съглася, че цитиранните жени са стигнали там, където са или заради това, че са дъщери на бащите си, или защото са жени на мъжете си. Не са се появили от улицата или просто от колежа, нито от семейство, което не е намесено в политиката. Не са се промотирали сами, така да се изразя, а са имали ракета-носител в лицето на мъже от семейството, което вече са в политиката.

# 597
А Меркел и Тереза Мей откъде се взеха, че наистина не знам.

# 598
Те болестите ходят и по хетеросексуалните, но нали не си мислиш, че хомосексуалните са обикновено безмозъчни същества, които не държат никак на здравето си и с лека ръка доброволно се заразяват със смъртоносни болести заради единия секс? Разликата между тях и теб е единствено, че предпочитат под чаршафите да са в компания на индивид от същия пол, защото изпитват сексуално привличане към него, а не към противоположния. Как от тази им особеност автоматично следва, че са безотговорни?

омръзна ми да обяснявам, затова за последно. имам приятел гей, беше на доста висок държавен пост с болен от СПИН партньор, не са някакви неуки орица и двамата.
нито на единия му пука дали другия ще го зарази, щот много го обичал, нито на другия му пука, че ходи и спи със сума народ, и че може и тях да зарази. това, заедно със статистиките ми е оформило мнението за модел на поведение в средите на гей общноста.

# 599

Пак ще цитирам Ганди: "Първо те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш."

Никъде няма "...и ти ги убеждаваш, че си прав..." Simple Smile
Кой ще в боя на първа линия от вашите !?

Ето ти една българска мъдрост
Първо те пускат под масата, ти се качваш на масата
и после те изритват от масата

Общи условия

Активация на акаунт