Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 153
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 750
Защо да нямат капацитет? Много от хомосексуалистите са репродуктивни и могат да имат деца. Надявам се, не пледирате да им се отнемат...

# 751
Има ли хетероексуални двойки, които чакат ред за осиновяване? Защо при наличието на такива хомосексуалните въобще се добират до дете за осиновяване?

Въпросът е, че се цели приравняването на хомо- и хетеросексуалното родителство при сходни други условия. Може и хомосексуализмът да не е по-съществен дефицит в сравнение примерно с алкохолизъм или проблеми с насилие у родителите, обаче при изпълнени базови характеристики би следвало да се счита за недостатък в сравнение с двуполовите семейства. Като при базовите характеристики дори не включвам нещо повече от минимален материален статус. Едно бедно, но цивилизовано, сплотено и обичливо хетеросексуално семейство би трябвало да е с предимство пред по-добре материално осигурено хомосексуално такова.

Каква ли е статистиката за желаещите да осиновяват мюсюлмани? Предполагам, че нулева. При тях проблемът с бездетието не стои.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 16:48 от Анонимен

# 752
Има ли хетероексуални двойки, които чакат ред за осиновяване? Защо при наличието на такива хомосексуалните въобще се добират до дете за осиновяване?

Проблемът е най-вече, че повечето двойки искат съвсем малки деца - при това по възможност, здрави и българчета.

За тях е чакането - не за поотраснали, евентуално болни, циганчета.

Звучи грубо - но такава е реалността.

Иначе и аз съм съгласна, че при еднакви други условия еднополовите двойки няма как да са с предимство. Но то и сега има критерии - като възраст, социален статус и т.н.

# 753
Не мисля, че въобще говорим за България. Тук така или иначе хомосексуалните двойки нямат право да осиновяват.
Аз бих могла да приема тази идея, но само при условие, че са изчерпани всички възможности да се настанят децата при хетеросексуални двойки. Ако единствената им алтернатива е да останат в дома, то по-добре да са  при някакво семейство, пък било то и по-нетрадиционно. Но трябва да са изпълнени максимално всички други условия - за продължителност на връзката, социален и материален статус, емоционална надеждност и т. н.

Проблемът тук идва отново от възможностите за изкривяващи практики поради корупция или политкоректност.

# 754
  • София
Защо да нямат капацитет? Много от хомосексуалистите са репродуктивни и могат да имат деца. Надявам се, не пледирате да им се отнемат...

Да можеш да родиш само, не е достатъчно.
Дори животните си учат и възпитават поколението, предавайки му опита и модела си.

Колкото пъти се наблегне на същината на проблема, реакция от защитниците на осиновяване и отглеждане на деца от хомо двойки, е пълно мълчание и стъпване на пръсти, и пак пеенето на старата песен- колко хетеро- родители не били добри родители, колко деца били стояли по институциите и твоето- можели да създадат свое дете.

А, после, какво ще стане с психиката му, с представата и модела, що ли някой да го интересува?
И ако егоизмът на обратните е разбираем, дори и укорим, непукизмът на хетеросексуалните, облечен в прословутата широкоскроеност и толерантност, е отвратителен.

# 755

Проблемът е най-вече, че повечето двойки искат съвсем малки деца - при това по възможност, здрави и българчета.

За тях е чакането - не за поотраснали, евентуално болни, циганчета.

Звучи грубо - но такава е реалността.

Иначе и аз съм съгласна, че при еднакви други условия еднополовите двойки няма как да са с предимство. Но то и сега има критерии - като възраст, социален статус и т.н.

Прави са хората, никой нормален няма да поиска да направи свой наследник болно дете, получено в резултат на множество кръвосмешения
Ти лично колко такива осинови?

И на сметката да кажа, да не се пъне да праща хората насам натам, тези с акъл и пари сами се изнасят
В момента е огромна цифрата на напусналите за една  година шведи, накрая ше останат съратниците и, любители на екзотиката
Но все пак да го дава спокойно, нерези ще има за всички желаещи, вкл и за синовете и дъщерите им, та чак и за внуците им
Партията се грижи за всички

# 756
  • София
Как точно си представяте, че ще се почуства 4-5 годишно дете осиновено от гей двойка, което до този момент от живота си е чакало мама и татко да го намерят/вземат от дома? То и без това има дефицити и проблеми със светоусещането, поради изоставянето. И изведнъж - две майки или двама бащи Shocked Без да съм психолог ми е ясно, че съзнанието му ще се обърка още повече, вместо да се оправи.

# 757
Знам че критериите са сериозни и да, нормално е хетеросексуална двойка да е с предимство при равни всички други условия,  които се разглеждат.  У нас условията не са малко, предполагам, че и в чужбина е така. Но не знам защо сте се фиксирали в това осиновяване толкова. Големият проблем не е ли в крайна сметка, че деца се изоставят, то на товатрябва да има превенция...
Колкото до хомосексуалните, предполагам, че както всички други хора, които искат да имат поколение, първо изчерпват възможността да имат свое биологично, поне на един от двойката, и тогава ще тръгнат да осиновяват от изоставените..

Някак се не разбирам към какво е насочена.грижата на противниците, че изоставено дете, евентуално от малцинствен произход ще бъде.отгледано в хомосексуално семейство ли, То нали ще трябва да.докаже родителски потенциал, порядъчност, доходи, местообитание. Аз бих казала, че дори в тоя далечен и хипотетичен случай има нелош шанс да се гледа.по-добре, отколкото.дотогава. Нали става въпрос или две мами/татковци, или никакви до пълнолетие.

Но няма смисъл така да се.разсъждава, всеки отделен случай се разглежда индивидуално.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 17:14 от Iris04

# 758

Да можеш да родиш само, не е достатъчно.
Дори животните си учат и възпитават поколението, предавайки му опита и модела си.

Колкото пъти се наблегне на същината на проблема, реакция от защитниците на осиновяване и отглеждане на деца от хомо двойки, е пълно мълчание и стъпване на пръсти, и пак пеенето на старата песен- колко хетеро- родители не били добри родители, колко деца били стояли по институциите и твоето- можели да създадат свое дете.

А, после, какво ще стане с психиката му, с представата и модела, що ли някой да го интересува?
И ако егоизмът на обратните е разбираем, дори и укорим, непукизмът на хетеросексуалните, облечен в прословутата широкоскроеност и толерантност, е отвратителен.

А, ама аз съм виждала и познавам собствено дете на хомосексуален родител, дори у нас. Мисля, че и други в темата имат такива примери, особено тези, които живеят в чужбина. Нищо отвратително няма нито в родителите, нито в децата.

# 759
  • София

А, ама аз съм виждала и познавам собствено дете на хомосексуален родител, дори у нас. Мисля, че и други в темата имат такива примери, особено тези, които живеят в чужбина. Нищо отвратително няма нито в родителите, нито в децата.

Ти какво очакваш- да има рог на челото ли, детето на хомо родители? Mr. Green

Написах къде е проблема, ти отново мина по тъча, както и очаквах. Peace

# 760
Не мисля, че въобще говорим за България. Тук така или иначе хомосексуалните двойки нямат право да осиновяват.
Аз бих могла да приема тази идея, но само при условие, че са изчерпани всички възможности да се настанят децата при хетеросексуални двойки. Ако единствената им алтернатива е да останат в дома, то по-добре да са  при някакво семейство, пък било то и по-нетрадиционно. Но трябва да са изпълнени максимално всички други условия - за продължителност на връзката, социален и материален статус, емоционална надеждност и т. н.

Проблемът тук идва отново от възможностите за изкривяващи практики поради корупция или политкоректност.

Нямам идея как е в другите страни. Мисля, че дискутираме прайда у нас и какво евентуално искат те.

Иначе съм съгласна с казаното от теб. В момента, примерно, неженени/неомъжени също могат да осиновяват, доколкото знам. Просто нямат много избор кого - именно защото не се класират много напред по критериите.

Жълто Цвете, много ти е романтична представата за детето, дето чака мама и тате у дома. Говорила ли си с 5-6 годишно дете, израснало само по институции?

Една позната осинови преди доста години момченце на около 4 години. Тя самата не беше омъжена, сами си живееха. Първата година беше много трудна. Детето нямаше елементарни битови навици, от друга страна имаше речник на каруцар - не искам и да си представям как се е сдобило с него в дома.

В крайна сметка порасна чудесен младеж, но на практика цялото му възпитание почна от нула.

W'A'S'P'
, аз вероятно не бих осиновила въобще дете - но това няма абсолютно нищо общо с темата.

# 761
  • София
Става дума за правото небиологичният родител в гей-двойката да има право да осинови биологичното дете на партньора си. В превод, нещо като в хетеродвойка, при което детето е заченато с донорски материал.

# 762
И аз така го разбирам, а не че целят да  хукнат по домовете да осиновяват деца...

# 763
  • София
Става дума за правото небиологичният родител в гей-двойката да има право да осинови биологичното дете на партньора си. В превод, нещо като в хетеродвойка, при което детето е заченато с донорски материал.

"Нещо като в хетеродвойка", но точно обратното- това не бива да се допуска- да се гледа дете от двама енополови и да му се внушава, че това е нормалния природен и социален модел.

# 764
  • София
а за да осинови детето на партньора, първо другият родител трябва да се е отказал от родителски права. Или ако е само един родител и в акта за раждане няма втори родител.  Така е за хетеросексуалните, не виждам причина да не е така и за хомосексуалните, обаче трябва да са женени и едните, и другите. Иначе на какво основание ще осиновява чуждо дете?

Общи условия

Активация на акаунт