Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 443
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 1 125
Тоест, 'пресилена' макар да не е ясно дали това са изключения или устойчив тренд? Айде, по-сериозно.

Не ти разбрах мисълта. Струва ми се пресилена борбата да се превърне от изключения в устойчив тренд. Което явно е факт, щом от пробив през 2013-та се стига до задоволително ниво през 2015-та.
Но наистина е интересно, че няма проценти, може би било дискриминиращо да има. Бих приела, че е съвсем приемливо да има 10% процента такава продукция, без да е задължително присъстваща в детската анимация.

ПП nelig e намерила цифри. Доста е височък процентът спрямо представителността сред населението.

# 1 126
Добре де, ама киното не е само Холивуд. Знаеш ли в Индия колко филми се правят годишно? Те също са мейнстрийм. Дай да видим там каква е статистиката.

# 1 127
Скрит текст:
A study by GLAAD found that “of the 114 releases GLAAD counted from the major studios in 2014, 20 (17.5 per cent) contained characters identified as either lesbian, gay, bisexual or transgender.”
Не е чак толкова малко при около 5-6 % нехетеросексуални, а и все пак има и филми където трудно ще вмъкнеш каквато и да е ориентация.  Rolling Eyes Да не говорим че надали има такъв процент за други малцинства, например роми.  Wink

За да отразяват филмите правилно реалността, трябва 5-6% от героите във всеки филм да бъдат гей (грубо казано, един на всеки 20 герои във филма).

А не в 5-6% от филмите да има по един гей герой (сред 20 други). Това би правило 5% от 5% хора във филми - т.е. 0.25%. Което е различно от наблюдаваното 5% от населението.

Нали правилно смятам?

# 1 128
  • MI
И удобно забравяме, че има и независимо кино.
А също така не е без значение дали въпросният персонаж е главен герой или епизодик.
Не, просто изследването е направено върху филмите, които са масово гледани, основните продуцентски компании. Ако някой филм има аудитория от 1000 човека по целия свят, надали има същата тежест като средство за пропаганда, колкото една холивудска мгапродукция. КАто говорите проверявайте си тезите, стигнаха ми 5 минути за да изровя тези статистики,ако отделя половин час ще стане страшно.  Laughing

# 1 129
Правилно смяташ, jp. И аз същото питам.

Nelig, не търси защото тезата ти ще се провали с гръм и трясък.

# 1 130
Добре де, ама киното не е само Холивуд. Знаеш ли в Индия колко филми се правят годишно? Те също са мейнстрийм. Дай да видим там каква е статистиката.

Да, ама има една огромна разлика, която удобно си забравил.
Колко холивудски филми и колко индийски достигат до масовия български зрител през фирмите за разпространение?

Аз скоро верно се шокирах от новия филм за красавицата и звяра. Понеже ми е любима приказка, в нито един от филмите до момента, както и в оригинала няма хомо елементи, като в този вариант.
И това ако не е пропаганда на хомосексуализма, какво е?

# 1 131
  • MI

За да отразяват филмите правилно реалността, трябва 5-6% от героите във всеки филм да бъдат гей (грубо казано, един на всеки 20 герои във филма).

А не в 5-6% от филмите да има по един гей герой (сред 20 други). Това би правило 5% от 5% хора във филми - т.е. 0.25%. Което е различно от наблюдаваното 5% от населението.

Нали правилно смятам?
Не, не смяташ правилно. Защото има исторически филми например, където трудно ще вмъкнеш транссексуален напримр без да будиш подозрение. И много зависи в какъв контекст е поднесен героя. Да е говорим че в една част от тези филми главните герои са почти всичките ЛГБТ. Така че не ти излизат сметките. Интерсно ми е на теб нормално ли би ти се струвало във филм за някой учен от 19ти век например да вмъкнем че съседът му е бил гей?! Или във филм на ужасите за зомбита да обясняваш зомбито хетеро или гей е?! Хипотетичен сценарий, за да схванеш разликата. Просто няма значение каква е сексуалната ориентация на когото и да било в някои филми, така че реалният % може да се окаже много по-голям.

# 1 132
  • София
Аз не разбирам това "не съм против хомосексуалните, ако да не ги виждам".

Сега, лицемерно е. Големи хора сме и не върви да си говорим глупости.

Примерно, аз съм безразлична към кучета и кучкари. Да не кажа, че даже леко ги ненавиждам. Обаче знам, че ги има. Знам, че не правят нищо незаконно и са в общи линии безобидни.

И знаете ли по какво се разбира, че не ми пречат? Ами примерно - ако има изложба на кучета в София, няма да пусна тема. Няма да споря две седмици всеки ден трябва ли да има кучкари и изложби на кучета.

Няма да се дразня, ако във филмите главният герой има пет кучета. Нито на рекламите на нова кучешка храна.

Щото кучкарите не ми пречат и не съм против тях, нали така? Схващате ли разликата между едното "не ми пречат" и другото "не ми пречат"?

absurT, не очаквам да го схванеш, но тежестта за доказване е при тоя, който твърди нещо.

Дай да не сравняваме кучетата с обратните и кучезащитниците с хомозащитниците, че ще стане мазало.

Само ще доонагледя примера ти- ако същите тези кученца цвъкат където им падне и ти се хлъзгаш в лайната им, че и те хапят, а защитниците им все обясняват как те не са виновни, а ти си ги предизвикала, друга песен ще запееш. Peace

Що се отнася до доказателствата- много добре знам у кого е тежестта да доказва, но реших да прихвана от вас по- лесното- все да чакам някой да ми доказва с цифри и изследвания дори неща, които знам, че няма как да съществуват.

# 1 133

Тъпото е, че сексуалната ориентация не винаги е толкова очевидна като цветът на кожата. Тоест - ако се появи на екрана чернокож, очевидно е, че е такъв. А за хомосексуалните по някакъв начин трябва да се каже сюжетно - ако не наблегнеш на специфичен външен вид, който пък не е типичен за масата хомосексуални /така си мисля, но колко ли им е процентът?/ и така ще дискриминираш пък тях, като им лепнеш етикета на хора, които демонстрират по-парадиращо сексуалността си. От друга страна, трябва ли изрично да подчертаваш хетеросексуалността на всички останали герои, за да не се почувства останалата аудитория ощетена?

Въпреки че честно казано, от личен опит - никога, ама никога не съм се замисляла като дете обратен ли е Дребосъчето или е хетеросексуален, както и за половата ориентация на Карлсон.  Но може би сега времената са други и децата се замислят отрано по тези въпроси. Винаги може да се вмъкне, че г-ца Рог е лесбийка, за да цари равноправие, ако приемем, че те са по-скоро хетеросексуални.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 18:23 от Vapor

# 1 134
  • MI
Спокойно, няма, защото нямам време за губене.  Mr. Green Ако беше прочел статията щеше да видиш че самата ЛГБТ общност се хвали че устойчиво се увеличава отразяването им във филмите. Предпочитам на тях да вярвам, отколкото на теб.

# 1 135
Спокойно, няма, защото нямам време за губене.  Mr. Green Ако беше прочел статията щеше да видиш че самата ЛГБТ общност се хвали че устойчиво се увеличава отразяването им във филмите. Предпочитам на тях да вярвам, отколкото на теб.

Можеш да ми вярваш заради това, че от 20 години се занимавам с кинопроизводство, та не е като съвсем да не знам.

# 1 136
Оф, без да правя никакви статистики, на прима виста няколко хитови телевизионни сериали с главни гей персонажи, като в някои от тях гействането е повече от лепнато: The 100, Lost girl (то там хетерото направо беше екзотика), Person of interest (защо, за Бога?!) , Warehouse 13, Game of thrones (там си беше ОК, но с напълно излишен натурализъм на секс сцените)...сигурно мога да се сетя и още, но ето тук хората са направили списък, много от нещата не съм ги гледала, но очевидно имат голяма аудитория.
https://mubi.com/lists/best-lgbt-films-of-all-time
http://www.pinknews.co.uk/2016/11/02/8-of-the-best-lgbt-shows-on … television-today/
https://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_television_programs_with_ … h_LGBT_characters

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 18:31 от Анонимен

# 1 137
  • MI

Можеш да ми вярваш заради това, че от 20 години се занимавам с кинопроизводство, та не е като съвсем да не знам.
Това е все едно на някой да му дадеш научни статии в областта на математиката, а той да ти отговори "вЕрвай ми, няма такова нещо - от 20 години съм гимназиален учител по математика". Изследването е направена от ЛГБТ асоциация, ако отвориш линка в статията има разбито по студия, по видове герои и т.н. Ама не, трябва да ти вярвам защото имаш опит в Бояна.

# 1 138
Винаги може да се вмъкне, че г-ца Рог е лесбийка, за да цари равноправие, ако приемем, че те са по-скоро хетеросексуални.

Не може, г-ца Рог накрая намери щастието си в обятията на чичо Юлиус, ако не се лъжа. Laughing

# 1 139
Оф, без да правя никакви статистики, на прима виста няколко хитови телевизионни сериали с главни гей персонажи...

Клуб Веселие също е класика в това отношение.

qrye, права си, добре. Нека е сестрата на Дребосъчето.

Общи условия

Активация на акаунт