Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 576
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София - Рим и обратно
Мда, типично изявление на осветител - ама аз от 100 години се занимавам с кино, бе хора.

# 1 141
Преди да започнете да се упражнявате в киноанализ и да обяснявате излишния натурализъм в секс сцените от Игра на тронове е хубаво да прочетете 20-ина дебели книги (поне) отнасящи се до кинодраматургия и режисура.

Защото това, че на теб секс сцените ти стоят натуралистично по никакъв начин не означава, че и аз така ги виждам. Да не говорим, че вероятно нямаме никакви основания да говорим за пропаганда.

# 1 142
Да не говорим, че вероятно нямаме никакви основания да говорим за пропаганда.

Когато нещо е толкова леко загатнато в книгите, че може да остане почти незабележимо, а на екрана придобива доста по-големи размери, освен за някакъв вид атрактивност, може да ти мине през ума и за пропаганда.

# 1 143
...и награди си раздават..Ако .изиграеш спинозен , разпадащ се педал ...получаваш Оскар  Joy

# 1 144
Тоест, 'пресилена' макар да не е ясно дали това са изключения или устойчив тренд? Айде, по-сериозно.

Разбира се, че е пресилено, но явно е важно да се спомене. Не може да оставим тези европейски ценности да ни очернят децата, ама ха.

Темата е истински извор за забавление, дори когато не можеш да я следиш цялата.  Mr. Green Ето списък с най-добрите ЛГБТ филми, аз скролнах до номер 240 и ми писнА:
https://mubi.com/lists/best-lgbt-films-of-all-time
Огромната част са след 2000тя година.
Тези са само за 2016:
http://www.dazeddigital.com/artsandculture/article/34064/1/the-b … gbt-films-of-2016
И ето какво пише:
Скрит текст:
A study by GLAAD found that “of the 114 releases GLAAD counted from the major studios in 2014, 20 (17.5 per cent) contained characters identified as either lesbian, gay, bisexual or transgender.”
Не е чак толкова малко при около 5-6 % нехетеросексуални, а и все пак има и филми където трудно ще вмъкнеш каквато и да е ориентация.  Rolling Eyes Да не говорим че надали има такъв процент за други малцинства, например роми.  Wink

А сега ги сравни с всички хетеросексуални филми, които излизат, да видим дали става въпрос за пропаганда.

И пак питам, в колко от тези филми, хомосексуалността се представя като желана и доминираща сексуалност ?
Не само, че няма такова нещо, но в много от тези филми сюжетната линия не се върти около двойка гейове или лесбийки. Нито в Персона, нито в Някои го предпочитат горещо, нито в доста от другите филми.

# 1 145

Когато нещо е толкова леко загатнато в книгите, че може да остане почти незабележимо, а на екрана придобива доста по-големи размери, освен за някакъв вид атрактивност, може да ти мине през ума и за пропаганда.

Вярвай ми, малцина сте тези, които така виждате нещата. Пропагандното кино е отделна категория. Пусни си Триумфът на волята и си води бележки.

# 1 146

Да, никога няма да забравя ония звуци...но както и да е.
Този филм принципно не спестява бруталните сцени, така че малко секс между мъже, тъй да се каже, минава между капките. Но Вейпър е напълно права, че Дж. Мартин не си е направил труда да посвети чак толкова подробни описания на прелестите на мъжката любов, че да се възпроизвеждат дотам детайлно. Доколкото си спомням, там дори това не беше нищо повече от подозрение и намек.

За The 100 да не говорим. Няколко сезона героинята въздиша и плаче по един младеж и отведнъж, хоп, в прегръдките на хубавата амазонка. Найс, нали?

Най-много ме е яд за Person of interest, където лесбийската любов на двете героини беше тотално и напълно out of reason. И без никаква вътрешна мотивация.

Въобще много си личи как в кинопродукциите ни в клин, ни в ръкав сценаристите едва ли не под натиск набутват такива мотиви, без да съобразяват нито с историята, нито с логиката на образите, нито дори с естетиката.

Какво общо има тук "Някой го предпочитат горещо?" Там последното, за което става дума, е еднополовата любов.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 18:52 от Анонимен

# 1 147
Аз скоро верно се шокирах от новия филм за красавицата и звяра. Понеже ми е любима приказка, в нито един от филмите до момента, както и в оригинала няма хомо елементи, като в този вариант.
И това ако не е пропаганда на хомосексуализма, какво е?

Добре, че такива творби не са екранизирани по оригиналите, тогава наистина щеше да се шокираш Peace .

# 1 148
Разбира се, че е пресилено, но явно е важно да се спомене. Не може да оставим тези европейски ценности да ни очернят децата, ама ха.
Боже, откога подчертаването на сексуалната ориентация се приема за европейска ценност?
Ако наистина е така, би било добре във всички детски книжки и анимационни филми, в които има каквито и да било герои, но не става дума за сексуалната им ориентация, в началото или в края да я изчитат изрично.
Костенурките нинджа - Леонардо и Рафаел - хетеросексуални, Микеланджело и Донатело - гейове,

ПП  BigCityNights, пропагандното кино и литература може да са отделни категории, това не пречи във всеки филм или литература да има така да се каже продуктово позициониране на някакви ценности или послания.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 18:51 от Vapor

# 1 149
Вейпър! Joy

А Пипи каква да я пишем? Поне да е бай куриъс, става ли?

Дотам я докараха, че синът ми дълго време не искаше да излиза сам с някой приятел, да не говорим да го покани да спи у нас в стаята му. Било гейско. Иначе с момиче - може. Mr. Green
Колко по-невинни сме били ние! Можехме да си имаме момичешки или момчешки приятелства, без на никого да му хрумнат подобни простотии.

# 1 150
Какво общо има тук "Някой го предпочитат горещо?" Там последното, за което става дума, е еднополовата любов.

Ами включен е в списъка, които беше пратен - https://mubi.com/lists/best-lgbt-films-of-all-time ?!

Представям си колко от филмите в действителност се въртят около хомосексуалните връзки. Пък и ми е малко съмнително Пасолини, Висконти и Фасбиндер да се занимават с хомосексуални битовизми...

# 1 151
Ето малко GLAAD статистика от друга тема тук във форума за смъртността на нехетеросексуалните жени в телевизионни сериали и филми.
Да си поговорим пак за пропаганда, след като именно холивудските цифри показват, че шансовете са 25% за смърт, 8%  за хепиенд.

# 1 152
  • MI
Честно казано не се сещам за много филми с хетеро насоченост. Повечето се делят на драма, екшън, комедия и т.н. Може би само филми като Последно танго в Париж бих квалифичцирала така.  Rolling Eyes Или показването на традиционно семесйтво като фон на действието вече се брои за хетеро пропаганда?

# 1 153

Само ще доонагледя примера ти- ако същите тези кученца цвъкат където им падне и ти се хлъзгаш в лайната им, че и те хапят, а защитниците им все обясняват как те не са виновни, а ти си ги предизвикала, друга песен ще запееш. Peace

Ако кучетата и кучкарите ми пречат, аз ще кажа, че ми пречат. Няма да твърдя, че не съм против тях и прочие. Даже спокойно бих могла да заявя, че мразя домашни кучета и кучкари, защото ми пречат по ред причини.

А не да разправям "ама аз нямам нищо против тях, обаче...". Малко честност, а?

Не, не смяташ правилно. Защото има исторически филми например, където трудно ще вмъкнеш транссексуален напримр без да будиш подозрение.

За транссексуален - може би. Но хомосексуалността не е от вчера и за много исторически фигури се е предполагало или знаело, че си падат по същия пол. Дори да е било табу за съвременниците им, това си е валидна част от историята, която е имала своите последствия.

В крайна сметка, хомосексуалните са си били 5% и тогава. (Доколкото сме си стиснали ръцете, че това не е въпрос на възпитание, а е по рождение.)

Тъпото е, че сексуалната ориентация не винаги е толкова очевидна като цветът на кожата. Тоест - ако се появи на екрана чернокож, очевидно е, че е такъв.

Това е валиден аргумент. Да кажем, че в един филм има двайсетина герои. Да кажем, че в 17% от филмите има между 1 и 3 видимо хомосексуални хора. Т.е. 10% от героите в 17% от филмите са видимо хомосексуално. ("Видимо" - външен вид или става ясно от сюжета, репликите на другите герои и т.н.)

Това прави 1.7% от героите във филмите. Което е около 1/3 от 5-6%, колкото сме се съгласили за тези сметки, че са хомосексуалните.

Това отговаря на наблюдението, че за всеки трети хомосексуален, с който сме имали някакъв личен досег (сравним с детайлите, които научаваме за героите в един филм), сме разбрали по нещо, че е хомосексуален. Което лично на мен не ми звучи нереалистично или изкривено.

Black_Sapphire, за моята дъщеря не е проблем да спи при приятелка. Може би ти си я докарала до там, а не някой друг.

# 1 154
Пипи си чиста лесбо -вижте каква е мъжкарана  smile3502

Ако са живи авторите на книгите и приказките да видят гейските лобита на какво превърнаха творбите им -
ще получат удар . Иначе пропагандата не се спира със извращенията, нищо свято няма за тях

холивудски сценарий за Ботев  Crazy

Соросоиди предложили на Максим Генчев луди пари за филм, в който Христо Ботев да е.....
http://www.bnews.bg/article/226642-sorosoidi_predlozhili_na_maks … hristo_botev_da_e
Скрит текст:
Режисьорът Максим Генчев направи скандални разкрития и призна, че соросоидни организации са му предлагали много пари, за да направи филм, в който изкарва един от националните герои Христо Ботев деградирал пияница.
Образът на Ботев бил следният: мъж, пропил се, след като хванал жена си в изневяра и след това станал дребен крадец, задигайки семейните бижута, пише Флагман.  Сценарият бил подаден на Максим Генчев, а той трябвало да режисира лентата, така че историята, слагаща тежко петно върху една от националните икони, да изглежда достоверна и въздействаща.
Известният български режисьор отказал погнусен от сценария, но не е ясно дали някой друг не е приел поръчката. Финансирането щяло да дойде от чужди организации, а бюджетът за лентата не бил никак малък, разкри Максим Генчев.
"След като хваща жена си в изневяра, той отмъква семейните бижута, напуска града и се добира до Букурещ, където се отдава на пиянство и разврат... Там, лидерите на ДД (добродетелна дружина) го свързват с френската легация, поради високите му езикови знания и започва да работи като преводач и редактор във финансиран от французите вестник.
Запознава се с истинският автор (поет-гарибалдиец), на така наречената - Ботева поезия и белетристика, които престъпния му ум преработва и адаптира като своя....", каза Максим Генчев.
"Тук спирам. Останалото е още по-ужасно!", допълни още той. Т.нар. соросоидни организации, получаващи външно финансиране имат за цел да претопят националната идентичност на държавите и да наложат мултикултурния си халифат.
Те заклеймяват всичко българско и патриотично, определят го като "селско" и "примитивно".

Общи условия

Активация на акаунт