Какво ви е мнението за Прайда?

• 122 652
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 1 380
Да де, ама е видно, че на някои много стриктно им се вардят правата и веднага се реагира, а други - да се оправят в съда.

Не е видно нищо в случая. Имаме гледната точка на приятелката на приятелката, преразказана свободно в един форум.

Дано никой не каже, че чул вчера в автобуса, че някой имал брат, който знаел нещо за сестра ти.

Между другото е странно, че понякога считате, че малцинствата не са дискриминирани и само пищят - а друг път, че са дискриминирани безнаказано. Или зависи от коя страна на дискриминацията се падате?

Просто някои малцинства нямат право на оплакване, освен да бачкат яко.
Ами дайте вие примери, тогава, кажете - имам една приятелка лесбийка, яви се на конкурс и не я взеха по тази причина. Веднага ще ви повярваме.

# 1 381
Разберете се все пак за номинациите, синхронизирайте ги: не може веднъж да говорите за "плебс", а после за "умни и красиви".

# 1 382
Просто някои малцинства нямат право на оплакване, освен да бачкат яко.
Ами дайте вие примери, тогава, кажете - имам една приятелка лесбийка, яви се на конкурс и не я взеха по тази причина. Веднага ще ви повярваме.

Аз не вярвам в този начин да доказваш тезите си.

А и не обичам да давам примери от обкръжението си. Смятам, че за всички ни е по-добре да си останем анонимни. Simple Smile

# 1 383
А защо не вярваш на примера на момичето? Коя част точно ти звучи невероятно?

# 1 384
  • Куциндрел
Сега па плебс и класата на г-жа Радева.  rotfImao rotfImao rotfImao
Умни до интелигентни изказвания. Joy Joy Joy

# 1 385
А защо не вярваш на примера на момичето? Коя част точно ти звучи невероятно?

Никоя част не ми звучи невероятно - просто не вярвам, че чувайки преразказ на историята на една от няколкото евентуално обидени/засегнати среди, получаваме обективна информация какво се е случило. Камо ли пък това да го екстраполираме до всички компании, страни и видове малцинства.

Очевидно всички източници по веригата ни са пристрастни. Може би ХР-ите могат да ни разкажат други неща, които ние няма как да знаем, примерно.

Така че да разрешаваме глобалните проблеми на дискриминацията по така достигналия до нас преразказ е малко несериозно.

# 1 386
Ами то по тая логика и на преразказите на "дискриминираните" гейове не трябва да вярваме.

# 1 387
  • София
"Мадам" в българския език има едно особено значение. Който разбрал, разбрал.

# 1 388
  • MI
Ами то по тая логика и на преразказите на "дискриминираните" гейове не трябва да вярваме.

Точно!  Peace Момичето разказваше от първо лице, ед.ч. Нямам причини да не й вярвам, защото знам мноооого други случаи на двоен стандарт, на защитаване само на който трябва и т.н. А който няма очи да види, и небето да се отвори пак няма да повярва. Все повече ми се затвърждава мнението, че огромна част от хората просто не обича да мисли самостоятелно, затова вярва на това което й казват ВИНАГИ и всичко останало са лъжи, инсинуации, пропаганда или теория на конспирацията - според зависи.

# 1 389
Разбрахме те.
Не разбрахме,що го лепна на Радева?

# 1 390
Все повече ми се затвърждава мнението, че огромна част от хората просто не обича да мисли самостоятелно, затова вярва на това което й казват ВИНАГИ и всичко останало са лъжи, инсинуации, пропаганда или теория на конспирацията - според зависи.
А други пък много обичат да мислят модерно, да са умни и красиви и следват правилната линия за тази цел.

# 1 391

Аз не вярвам на разкази, нито законите се пишат по разкази.

# 1 392
  • MI
А други пък много обичат да мислят модерно, да са умни и красиви и следват правилната линия за тази цел.
Има логика и в това  Peace

# 1 393
Joy Joy Joy

Корема ме заболя днес като четях за шопинг-тура и по "Витошка"

# 1 394
Така е, но все по- рядко ще можеш да си позволиш да отсъдиш кого да уволниш по непригодност, защото списъкът с действията и думите, от които различните малцинствени групи се чувстват обидени, дискриминирани или определят като " език на омразата", вече е опасъл екватора и няма изгледи да свърши.
Тук все още мърдаме, но има страни, в които бял, слаб и хетеросексуален е синоним на расист.

Аз пък съм готова да се обзаложа, че нямаш особен личен опит с уволненията - нито у нас, нито в други държави. Горното е безкритично попито от определен вид медии.

В България по принцип много трудно се уволнява за несправяне с работата и много малко работодатели избират въобще този път.

Дискриминацията обикновено не се случва при уволнение. (Ако не искаш да работиш с жени, не ги наемаш поначало, че да ги уволняваш после.)

По-скоро става дума за т.нар. glass ceiling, когато видимо без причина определени позиции са недостижими за жени или цветнокожи и т.н.

А белите хетеросексуални мъже все още са на върха на хранителната верига. Те масово напредват най-бързо в кариерата, стават най-богати и като цяло благата се стичат най-сериозно в тяхна посока. Нека не ги оплакваме предварително.

Да, само да допълня. Белите, хетеросексуални мъже от определен ЕТНОС, а не всички бели мъже по принцип. Англосаксонци на първо място, евреи и западноевропейци (извън англо-саксонската група) са на върха на хранителната верига и са такова малцинство, че се броят на пръсти, буквално. Това са СУПЕРМЪЖКИ, ако мога да се изразя на езика на биологията. Разбира се, че имаме и СУПЕРЖЕНСКИ, но са много, много по-малко като БРОЙКА от супермъжките. Огромна грешка е да се приравняват супермъжките към останалата част от мъжкият пол. Да не говорим, че "дъното" (престъпници, клошари, изроди, всички професии изискващи тежък физически труд, всички рискови за живота професиина и т.н.) на  пирамидата също е доминирано от ....мъже. Статистически като цяло жените са в златната среда. Крайностите са характерни за мъжете.

"Стъкленият таван", с който се сблъскват жените не се дължи само на дисриминация. Истината е, че колкото по-нагоре отиваш в кариерата, толкова по-големи жертви правиш. И по-голямат част от жените не са съгласни да платят цената за да бъдат на върха. В много случаи предпочитат просто да се омъжат за някои супермъжки екземпляр и така няма да им се наллага да правят жертви, които не искат. Това е "проблема" на жените, че имат по-голям избор от мъжете. Накратко, или да станат на върха на пирамидата или да се омъжат за мъж от върха на пирамидата. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт