НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 037
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Гледах вчера сметана на Президент в формата на спрей, на която пише, че има 0 % въглехидрати и 0 % захар, това значи ли че може да се хапва от нея?  newsm78

# 91
  • Козлодуй
Да гледам че коментирате какво трябва да се слага в кафето и от много време се чудя какво и е на обикновената сметана и обикновеното мляко че се налага добавянето на кокосово масло? Много ли въглехидрати има в млякото? Защото това ми пречи да съм изцяло по режима - любовта към млякото Simple Smile

# 92
  • SA
Според мен изобщо не се налага слагането на кокосово масло в кафето. То може да се пие и със сметана, и с мляко, а и чисто, без добавки. Също така, не мисля, че прясното мляко като добавка към кафе, чай е проблем, освен за хора с някакви непоносимости.
Сметаните за кафе са добър вариант, но желателно е да не са на растителна основа и да не са сладки. Аз напоследък си слагам в кафето една сметана от ЛИДЛ/Кауфланд - 30% масленост, която някой в темата беше препоръчал. Даже я разбивам с мискерче преди това и става на много хубава пяна.

# 93
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Привет момичета,нещата при мен се движат добре,но няма да бързам да се хваля във цифри.Малко ми е трудно със количествата,но трябва  да се придържам,иначе му изтървам края.

# 94
  • Козлодуй
Благодаря Kameloth Simple Smile Успокои ме аз си обичам сметаната и така режима ми става много лек Simple Smile Започвам и аз полека да свиквам  Simple Smile

# 95
Здравейте,

Защо виждам резултата в мерките, но не и в килограмите?

# 96
Здравейте,

Заради това    Laughing

Мазнината е обемна.Мускулът не.
Режимът топи мазнини, но гради мускули.
Аз съм качила мускулна маса и ако отчета това, то всъщност не съм свалила около 26-27 кг, а вече гоня 30.
Но реално кантарът показва свалени 26.

# 97
Здравейте,

Заради това    Laughing

Мазнината е обемна.Мускулът не.
Режимът топи мазнини, но гради мускули.
Аз съм качила мускулна маса и ако отчета това, то всъщност не съм свалила около 26-27 кг, а вече гоня 30.
Но реално кантарът показва свалени 26.

Ясно... благодаря... доста сте свалили
За сега най-силната ми мотивация е, че корема ми стана редовен, не къркори и не се издува вечер от нищото..

# 98
Какво ядете в тия жеги?

# 99
  • София
Много хубав въпрос. Аз също се чудя тия дни.

Сега карам на кисело мляко, сирене, домати, краставици. Снощи ядох телешки кюфтенца, но беше вече студено  Laughing

Дояждат ми се пъпеш и диня  Confused

# 100
Какво ядете в тия жеги?
Каквото ям и в студеното време.
Днес например:
з-кафе, 2 яйца, домат, сирене
11ч-3 кайсии
о-свински дроб, салата, маслини, малко череши
в-в момента пека свинско месо на хапки със зеленчуци, + салата

Забелязвам обаче, че съм намалила количествата...
Зимата ми трябваше повече, за да се наям.

# 101
Може ли да питам нещо?  Rolling Eyes
Имам ИР + СПКЯ, пия Сиофор 1000 х 2 на ден, свалила съм 2 кг досега (около месец, но режимът не го спазвах особено през този месец  Embarassed). От днес съм решила да пробвам с НВ-ВМХ, но имам много голяма несигурност дали се ориентирам.
З - кафе
междинно:супа със зеленчуци, половин купичка
О-мини кюфтенца със зелева салата
В-зелена салата с яйце и още няколко мини кюфтенца

това като примерно меню за един ден как е?

# 102
И аз забелязвам подобна тенденция с намаляване на порциите.За обяд ядох тиквички на скара с печени пилешки крилца на скара(изядох само едно крилце не ми се ядеше а толкова много ги обичам).Харесва ми да съм сита и да отслабвам.Има дни, когато ми се хапва повече  и си хапвам, но внимавам колко ям, има дни, когато не ми се яде много и намалявам количествата.Уча се да слушам тялото си.Със сигурност ще имам и периоди с грешки докато се науча да разпознавам правилнно сигналите му, но ми харесва да съм в хармония със себе си  Mr. Green
Лана, добре ми звучи менюто ти.

# 103
здравейте девойки bouquetкак сте?
гледам има нови попълнения,желая на всички успех Peace

току що открих ОЩЕ един вторичен ефект на режима Laughing
реших да правя режимно брауни (само яйца и много черен шоколад)
вместо сода сложих сол Shockedусетих се,като "содата" не реагира на оцета
сложих нормална сода  Wink и стана супер,
но си мисля,а ако вместо захар бях сложила сол (майка ми го е правила този номер и то като млада)
какъв късмет,че от години не влиза захар и брашно в къщи Mr. Green

друго,което открих (и ми спестява парите,които давах за бадемово и други "брашна") е, че просто няма нужда от тях и от нищо за "сгъстяване" на тестото
идеята ми дойде от кекса на пътешественика (на Инес) и резултата се хареса дори и на мой мъж.

Lana.. Hugмен лично супа,сметана и ядки не ми държат сито и ги избягвам,а и от много години нямам никакви междинки.Всъщност на теб супата ти е първото хранене за деня и ако не "примираш" от глад 4-5 часа по-късно е ОК.За мини кюфтеНЦАТА ( при мен са кюфтАЦИ Mr. Green) и ЕДНОТО  яйце (при мен са минимум 3 ) важи същото.
Просто не трябва да гладуваш,но не трябва и насила да се тъпчеш.
Аз в началото си хапвах по 3 пържоли  Embarassedи все търсех рецепти за режимни десерти ooooh!
Тук при нас беше 39° (казаха усеща се 43°  Close) та менюто беше варени яйца,прошуто , кашкавал и зеленчукова украса Wink
сега ще спретна едни кюфтета от тиквички за гарнитура на свинското ( ми яде ми се свинско Crossing Arms)
приятна събота и неделя

# 104
  • Пловдив
Привет!
Може ли подсказка с какви храни фаствате?
Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт