НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 82 044
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
И от мен един глас за бекона! С бъркани яйца ми е любимото за обяд. А като се сетя, че преди няколко месеца и се чудех на Тета как го изяжда в таз огромна опаковка .... Joy

# 301
bodybeautiful, ако се храниш ВМ НВ, не ми изглежда реален този скок на кръвната захар 1 час след хранене до 10 ммол/л. Просто няма как от нормална захарта да се покачи до 10, без да си яла много въглехидрати.
По въпроса ти за теста и дали ще го "вземеш" Simple Smile е трудно да се отговори само въз основа на информацията, която си написала в поста.

Един час след ядене ми е винаги под 100, но скача веднага след ядене. Не знам и аз защо...Също така на гладно сутрин кръвната ми захар е около 95, което ми се вижда малко височко (дано да е от НВД-то), защото след ядене час или два , ми е например 80-83. според мен, свръхсекретирам инсулин, не знам и аз. Висока кръвна захар имам веднага след хранене, да, зависи какво ям. Когато я измерих наистина високата кръвна захар бях яла месо, кисело мляко и ананас, може да е от ананаса. но на теста ще приемам чиста глюкоза, което означава, че ще скочи доста повече...
дано го "взема" този тест, че хич не ми се занимава с болести.

# 302
Мале, Амур, - 30 кг за 1,6 г HushedHushedHushed Поздравления! За този период аз успях с голям зор да смъкна половината на твоите свалени килограми. Като казвам зор, не съм гладувала или да правя фастове, просто бавно ставаха при мен нещата. Много се радвам за теб. Голям кеф е да се чувстваш добре в кожата си.
Благодаря ти!    Simple Smile
Абе, супер е да си хапваш на корем и да слабееш....    Laughing  Аз затова писах, че дори не знам как стана.
Чат-пат се зачитам в другите диетични теми в подфорума и като чета какви са мъки, ограничения, броене на калории, смятане-пресмятане, при мен само ден такъв е способен завинаги да ме откаже от каквито и да било диети.Аз не съм следила дори % М-П-В...карам на усет.Доколко съм "усетила" идея нямам, ама щом кг падат, щом кръвното е наред, щом се чувствам сякаш летя, значи "сметката" е вярна.   Grinning
А относно свалени кг, най-вероятно имат значение и страничните заболявания.Аз за сега, да чукна на дърво, освен кръвното, друго не съм "засякла".    Simple Smile  И дано е така още дъъъъълго-дълго време.

# 303
  • UK
Браво Амур, браво Танче! Страхотен резултат. Аз явно се демотивирах нещо и последната седмица покрай личните ни празници му отпуснах края много.
Какъв е проблемът с млечните, че много хора на нвд не консумират млечни? Аз моцарела ям всеки ден.

# 304
  • В полите на Пирин планина
На някои хора им пречат на отслабването. На други не им понасят.

# 305
  • Варна
Здравейте отново!
Преди малко закусих с 2 варени яйца и една краставица и не мога да повярвам,че съм на диета,а съм сита Stuck Out Tongue Не знам как отслабвате имам чувството,че ще надебелея и ще стана още по-зле от колкото съм сега,но все пак ще продължавам.За обяд ще ям печена риба и една салата ще си направя с домати,краставици и малко сирене.Същото ще е и за вечеря.

# 306
Здравейте, минавам за да отбележа, това което съм забелязала напоследък от НВ-ВМХ храненето върху себе си.
От 01. февруари го спазвам. До април месец от 88 кг стигнах 82.5 без особени огранчения на количества. След това, който си спомня се оплаквах, че нещо ми стана... от пролетната умора ли, от дългата зима ли или понеже ни хванаха разни настинки и се отприщих на едно ядене на хляб и сладко и  началото на май посрещнах с 86 кг  Sad Реших да спра да мрънкам и да продължа да си следвам това хранене, което за мен си е удоволствие и ето днес съм 83кг. За съжаление изгубих два месеца, но поне си дадох сметка как и от какво качвам.
Мъж ми пък изобщо не се отклони и изглежда много добре, той също много харесва храненето. И двамата забелязваме:
- Сгъстяване на косата, като моята е и лъскава и нямам нужда да я боядисвам.
- Заздравяване на ноктите - не си спомням да съм имала такъв маникюр  Flutter. Работата ми е такава, че примерно след отпуск имам леко пораснали нокти, които след два дена работа се нацепват и чупят.
- Не се потим толкова. Особено при голямо усилие в оранжерията. Някой беше питал за потенето - забелязах, че се изпотявам обилно ако изпия чаша алкохол иначе почти не... Това лято не съм посягала към одорекса.
- На мен ми се подобри и кожата и не ми излизат толкова пъпки.

Тези дни ядох риба, дробчета, яйца като зеленчуците спрях да ги правя на салата, а ги нарязвам като гарнитура и всеки ден имам поне малък минус. Някъде прочетох това и мисля че има смисъл. А и също свалям ако вечерям рано иначе не мърдам.

# 307
Айнщайн02 с яйца и краставица със сигурност нама да напълнееш. Просто до обед няма да ти се ядат боклуци толкова много, колкото ако закуската е сладка.  Hug
Аз до миналата година започвах сутрин закуска с кафе и няколко бисквити или кроасан, после на работа тестена закуска може и две, после към 10 11 часът вафли, сладки и т.н. После в 13 часът голям глад - някой хамбургер. А когато работех като сладкарка ядях сладкиши нонстоп. Сега като си направя 2-3 яйца и знам, че нямам нужда от тези боклуци и ще изкарам до обяда, който си нося в кутия.

Леле и се чудя защо станах почти 90 кила  ooooh!

# 308
  • Scotland
Здравейте, момичета! Записвам се при вас Flowers Hibiscus Аз съм с Хашимото, диагностицирано преди 3,5 години. Боря се постоянно, с голям успех Simple Smile НВ-НМХ ми е ежедневието и ще се радвам да съм при вас и да си обменяме опит Simple Smile

# 309
  • В полите на Пирин планина
Здравейте отново!
Преди малко закусих с 2 варени яйца и една краставица и не мога да повярвам,че съм на диета,а съм сита Stuck Out Tongue Не знам как отслабвате имам чувството,че ще надебелея и ще стана още по-зле от колкото съм сега,но все пак ще продължавам.За обяд ще ям печена риба и една салата ще си направя с домати,краставици и малко сирене.Същото ще е и за вечеря.

Точно това е хубавото на режима - не се чувстваш зле и гладен, а има резултати. А ти като си още дете, с буден метаболизъм ще видиш резултати още по-бързо. Simple Smile

# 310
  • Варна
Здравейте отново!

Точно това е хубавото на режима - не се чувстваш зле и гладен, а има резултати. А ти като си още дете, с буден метаболизъм ще видиш резултати още по-бързо. Simple Smile

Ох,наистина се надявам да видя някакви резултати дори и незначителни,които да ме мотивират No MouthNeutral Face
Айнщайн02 с яйца и краставица със сигурност нама да напълнееш. Просто до обед няма да ти се ядат боклуци толкова много, колкото ако закуската е сладка.  Hug
Аз до миналата година започвах сутрин закуска с кафе и няколко бисквити или кроасан, после на работа тестена закуска може и две, после към 10 11 часът вафли, сладки и т.н. После в 13 часът голям глад - някой хамбургер. А когато работех като сладкарка ядях сладкиши нонстоп. Сега като си направя 2-3 яйца и знам, че нямам нужда от тези боклуци и ще изкарам до обяда, който си нося в кутия.

Леле и се чудя защо станах почти 90 кила  ooooh!
Благодаря!
Значи режимът ми за днес е ОК

# 311
  • Бургас
Благодаря на всички за поздравленията, страхотни сте!
 И аз на моменти си викам ,,след толкова ядене, няма как да отслабвам,,. Да, ама не, режимът е направо страхотен.

От млякото се подувам аз. Коремът ми става като на бременна в седмия месец, става ми тежко и спирам да свалям. Много обичам кисело мляко, но съм решила, че това е временно ограничение. Позволявам си една-две лъжички, когато много ми се прияде и толкова. Кашкавала също спрях, изненадващо не ми липсва, а консумираха минимум 100 гр. на ден, най-вече нарязан за десерт. Купих си биволско сирене, от него си хапвам по 50 гр., за сега нямам проблем, дано продължава така.
Сега да питам, в Лидл тази седмица пускат Каймак - та какво има в него и за какво се използва?

# 312
  • SA
Добре дошли на всички нови в темата, момичета!
Лъчелист, нищо фатално не се е случило, че два-три месеца си се отклонила от режима. Тъкмо повод да сравниш как се чувстваш в двата случая.
Този каймак, за който говорите, някакъв вид заквасено мляко ли е?

# 313
  • Варна
Имам въпрос на колко часа огладнявате?Аз закусих в 10 и сега обядвах в 13 часа печена скумрия с един голям домат и една малка краставица. Thinking Чрез MyFitnesspal си изчислявах калориите или по точно гледам мазнините и въглехидратите ориентировъчно.За закуска и обяд съм погълнала общо 650 калории,но това не е много точно тъй като не знам точно колко грама ми е храната.

# 314
  • München, Deutschland
И докато бях на този режим, и преди, и след него, огладнявам на около 8-10 часа. В работен ден обядвам в 11:30-12 и вечеряме към 19-20:00, не закусвам. В почивен - закусваме/обядваме към 11-12 на обед и вечеряме към 20:00. Няма големи разлики.
Изключение правят командировки, особено в други часови зони.

Междинно може да хапна някоя бисквитка или нещо с кафето, когато пия кафе сутрин (не често) или пък следобед, преди вечеря, докато я приготвям, да изям 1-2 кръгчета краставица, парче морков, което не мога да донастържа, но не повече от хапка-две...

Общи условия

Активация на акаунт